مجموعه آزمایشگاهی انرژی هسته ای گیلبرت U-238 در سال 1950 به عنوان یک اسباب بازی سرگرم کننده برای آموزش واکنش های هسته ای و شیمیایی با استفاده از مواد رادیواکتیو به جوانان عرضه شد. این کیت توسط ورزشکار، شعبده باز، سازنده اسباب بازی، تاجر و مخترع آمریکایی آلفرد کارلتون گیلبرت ساخته شده است.
هدیه ای متفاوت برای کودکان در دهه 1950
به گزارش عصر ایران، در سال های 1950 و 1951 این کیت به عنوان گزینه ای برای والدین معرفی شد تا فرزندان خود را به سمت شغلی بالقوه در علوم و مهندسی راهنمایی کنند. کیت آزمایشگاهی انرژی هستهای Gilbert U-238 امکان انجام 150 آزمایش منحصر به فرد را داشت و با قیمت 49.50 دلار در دسترس است. این یک چهره مهم برای آن دوره بود.
این کیت شامل موارد زیر بود:
شمارنده گایگر مولر با باتری
الکتروسکوپ
اسپینتاریزکوپ
محفظه ابری ویلسون با منبع آلفای کوتاه مدت سیمی شکل (Po-210)
چهار ظروف شیشه ای حاوی نمونه های سنگ معدن طبیعی حاوی اورانیوم (U-238) شامل اوتونیت، توربارنیت، اورانینیت و کارنوتیت.
منابع تشعشعی سطح پایین:
بتا آلفا (Pb-210)
بتا خالص (احتمالاً Ru-106)
گاما (Zn-65)
کره های هسته ای برای مدل سازی ذره آلفا
کتاب راهنمای انرژی هسته ای گیلبرت
کتاب کمیک “دریابید چگونه داگوود اتم را شکافت” مقدمه ای بر رادیواکتیویته بود.
کتاب “جستجوی اورانیوم” که در سال 1949 توسط کمیسیون انرژی هسته ای و سازمان زمین شناسی ایالات متحده منتشر شد.
سه عدد باتری C
کاتالوگ اسباب بازی گیلبرت
خطرناک ترین اسباب بازی دنیا
در سال 2006، مجله رادار کیت، آزمایشگاه انرژی هسته ای گیلبرت U-238 را “خطرناک ترین اسباب بازی جهان” نامید. این کیت حاوی دستورالعملهایی بود که به کاربران هشدار میداد هرگز درب ویالهای حاوی نمونه را باز نکنند.
این کیت و اسباب بازی های مشابه ساخته شده در آن زمان نمونه های جالبی از تاثیر فناوری هسته ای بر فرهنگ عامه است. عصر هسته ای الهام بخش اسباب بازی ها، مد، معماری و به ویژه داستان های علمی تخیلی بوده است.
کمتر از 5000 کیت آزمایشگاه انرژی هسته ای گیلبرت U-238 فروخته شد، شاید به دلیل قیمت نسبتاً بالا در آن زمان و نه نگرانی های ایمنی.
ارسال پاسخ