تب دنگی یک بیماری با علائم آنفولانزا است که توسط پشه Aedes به انسان منتقل می شود. پشه آئدس معمولاً در طول روز فعال است، به ویژه در حوالی طلوع و غروب خورشید، بنابراین احتمال گزش و ابتلا به تب دنگی در این مواقع بیشتر است. .
به گزارش برنا، اگر در خانه، محله یا محل کار شما اشیا و مکان هایی وجود دارد که حاوی آب یا جمع آوری آب باران است، در معرض خطر هستید زیرا پشه آئدس در آب تولید می کند و حتی می تواند در مکان هایی که آب بسیار کمی دارد تخم بگذارد. به عنوان مثال، آب در سطل، لاستیک ماشین استفاده شده، سوراخ آب و حتی درب بطری.
اگر فردی تب دنگی داشته باشد، ویروس در هفته اول عفونت در خون او خواهد بود. اگر در این زمان پشه آنها را نیش بزند به ویروس آلوده می شوند. این پشه آلوده می تواند از طریق نیش خود افراد دیگر را نیز آلوده کند.
این پشه در ایران نیز دیده شده است و پشه Aedes و تخم پشه Aedes از سال 1394 توسط وزارت بهداشت آزمایش شده است. آمار ابتلا به این بیماری از سال 1395 تا 1402 تقریباً 75 مورد ابتلا به این بیماری را در خارج از کشور نشان می دهد.
همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون در مجموع 193 مورد تب دنگی مشاهده شده است که 47 مورد در محل سکونت، 131 مورد در امارات، 13 مورد در پاکستان و یک مورد در عمان مشاهده شده است. 1 مورد از بنین است. آنها به تب دنگی مبتلا شدند. همچنین سه مورد جدید محلی در چابهار شناسایی شد.
دانشگاه های علوم پزشکی جهرم، گراش، شیراز، لارستان، بندرعباس، بوشهر، قزوین، چابهار، زاهدان، شهید بهشتی، ایران، گیلان، مشهد، قم، ایرانشهر و اصفهان موفق به شناسایی بیماران شدند.
از 32 بیمار شناسایی شده در بندرعباس، 11 بیمار در بندرلنگه و 36 بیمار از 44 بیمار کشف شده در چابهار در محل زندگی خود به تب دنگی مبتلا شده اند.
ارسال پاسخ