چند روزی است که عکس های قدیمی این محله در فضای مجازی دست به دست می شود و وقتی عکس های قدیمی این محله با وضعیت کنونی آن مقایسه می شود، می توان به تغییرات شگرفی پی برد که نشان از رشد و توسعه سریع تهران در سال 1389 دارد. نیم قرن گذشته
به گزارش همشهری آنلاین، محله اسدآباد که بخشی از زعفرانیه امروزی محسوب می شود، بازمانده ای از دوران تهران قدیم است.
از معروف ترین این باغ ها می توان به باغ زندکریمی، باغ خانم مروان، باغ حاجی کلاهی و باغ هیامی اشاره کرد. در میان این باغ های معروف، باغ هیامی تنها باغی است که شکل و شمایل گذشته خود را تا حدودی حفظ کرده و تغییری نکرده است. خیابان ولیعصر (عج) امروزی نیز در محله اسد آباد که به یکی از خیابان های اصلی تهران تبدیل شده است ساخته شد تا به راحتی به این باغ ها برسید.
بیشتر زمین های زعفران متعلق به شخصی به نام حسینعلی خان مؤید الممالک بود و بیشتر زمین های منتهی به حومه باغ فردوس کشاورزی محسوب می شد. پس از احداث خیابان ولیعصر فعلی، جاده ای برای رسیدن به اسدآباد ساخته شد که از اطراف باغ فردوس شروع و به شمال سعدآباد ختم می شد.
زعفرانیه امروزی در واقع در حاشیه این خیابان قدیمی است. جالب است بدانید زعفرانیه در ابتدا به دلیل وجود اداره برق در آنجا برق بامد نامیده می شد و بعدها به زعفرانیه تغییر نام داد. زمین های کشاورزی و باغ ها به تدریج جای خود را به ساختمان های عظیم مدرن دادند و زعفرانیه اکنون به خیابانی اصیل در شمال تهران تبدیل شده است.
البته با وجود اینکه این محله به دلیل محبوبیتش بسیار شلوغ شده است، اما زعفرانیه همچنان بازتابی از تلفیق مدرنیته و سنت در بخش معماری است و عده ای هنوز آماده بازسازی خانه های قدیمی خود و شناخت تاریخ نیستند. در دنیای مدرن و اقامت در همان خانه های قدیمی.
ارسال پاسخ