خروپف صدایی است که هنگام خواب ایجاد می شود. زمانی که جریان هوا در حین تنفس باعث ارتعاش بافتهای پشت گلو میشود، افراد هنگام خواب خروپف میکنند. خروپف می تواند از بینی، دهان یا هر دو رخ دهد. اگرچه برخی از مردم فکر می کنند که خروپف فقط در مراحل عمیق خواب رخ می دهد، حقیقت این است که خروپف می تواند در هر مرحله از خواب رخ دهد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سندرم آپنه خواب بیماری است که باعث قطع تنفس در هنگام خواب می شود و اغلب با خروپف همراه است. در یک مطالعه جدید، محققان دریافتند که آپنه خواب ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را در افراد مسن به ویژه زنان افزایش دهد.
دانشمندان داده های 18000 فرد 50 ساله و بالاتر را تجزیه و تحلیل کردند. افرادی که قبلاً مبتلا به آپنه تشخیص داده شده بودند یا مشکوک به آپنه بودند، در معرض خطر بیشتری برای زوال عقل بودند. این ارتباط به ویژه برای زنان قوی تر بود. عوامل دیگری که بر زوال عقل تأثیر میگذارند، مانند نژاد یا سطح تحصیلات، نیز در این تحقیق در نظر گرفته شدند.
خروپف به خودی خود خطرناک نیست، اما دلیل اینکه برخی از خروپف ها را باید جدی گرفت و برای معاینه و درمان باید با پزشک مشورت کرد این است که خروپف ممکن است مهم ترین علامت آپنه انسدادی خواب (OSA) باشد. گاهی اوقات خروپف در اواسط خواب متوقف می شود، یعنی تنفس برای 20 تا 30 ثانیه متوقف می شود. سپس با خرخر کردن، راه هوایی باز می شود و فرد دوباره شروع به نفس کشیدن می کند و خروپف می کند. این نوع خروپف ممکن است نشانه یک بیماری باشد.
آپنه خواب می تواند بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد، سلامت مغز را مختل کند و خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. کمبود اکسیژن به دلیل ایست تنفسی می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد. این بیماری قابل درمان است و بنابراین شروع به موقع درمان مهم است.
نتایج این مطالعه در مجله SLEEP Advances منتشر شد.
ارسال پاسخ