امید آخرین بازمانده درنای سیبری از گله غربی برای زمستان گذرانی به تالاب فریدونکنار مهاجرت می کند. دو سال از آخرین حضور او می گذرد و فعالان محیط زیست در میان نگرانی های فزاینده درباره سرنوشت او منتظر بازگشت او هستند. زیرا نابودی امید به معنای پایان گله درنای سیبری غربی است.
به گزارش رکنا؛ امید نام درنای سیبری است که سالهاست برای زمستان گذرانی از سیبری به فریدونکنار مهاجرت می کند. امید تنها بازمانده از گله غربی این گونه است و اگر به پایان عمر خود برسد به معنای پایان گله درنای سیبری غربی نیز خواهد بود.
درناهای سیبری اولین بار در سال 1353 در ایران دیده شدند. جمعیت غربی درنای سیبری از طریق تالابهای نارزوم در قزاقستان، ذخیرهگاه طبیعی آستاراخان در دهانه رودخانه ولگا در روسیه و از طریق آذربایجان به مسافتی تقریباً 5000 کیلومتری حرکت کردند. اما اکنون تنها یک درنا از این جمعیت باقی مانده است. رویایی به نام امید که هنوز سرنوشتش مشخص نیست.
نگرانی فعالان محیط زیست در مورد سرنوشت آخرین پرستو سیبریایی بازمانده در جمعیت غربی افزایش یافته است.
یکی از حافظان طبیعت مازندران که هنگام فرود درناهای سیبری در این استان یکی از نگهبانان درنای سیبری بود، درباره مهاجرت درناهای سیبری و ماجرای امید به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: امید تنها بازمانده درناهای سیبری است. . حضور جمعیت سیبری غربی که در سال های اخیر به ایران مهاجرت کرده اند، امید را برای محققان محیط زیست زنده نگه داشته است. به گفته برخی از محیط بانان و فعالان محیط زیست شمال کشور، درنای امید پس از خروج از ایران وارد قزاقستان نشد و تاکنون دیده نشده است. از سوی دیگر، برخی از مردم محلی گزارش دادند که در آخرین پرواز امید در زمستان 1401، هنگامی که با درنای دیگری به نام رویا به تنکابن رسیدند، رویا فرود آمد اما امید به راه خود ادامه داد.
اما به گفته برخی شاهدان محلی، امید ممکن است شکار شده باشد.
محیط زیست مازندران: اطلاعات ما حاکی از شکار نیست
اکنون سوال این است که آیا امید، تنها بازمانده جمعیت سیبری غربی، امید خود را از دست داده است؟ این سوالی است که سازمان محیط زیست باید به آن پاسخ دهد.
عطاالله کاویان، مدیرعامل سازمان محیط زیست مازندران درباره ادعای شکار امید به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: امید هر سال با پرواز از فریدونار شروع به مهاجرت می کند و سال بعد برمی گردد و متاسفانه این پرنده به جی پی اس متصل نیست. date امید آخرین بار سال 1401 بود و پس از آن هیچ گزارش شکار و یا اطلاعاتی از او به دست ما نرسید.
کاویان افزود: در جریان کوچ دو سال پیش که امید از تالاب فریدون کنار شروع به کوچ کرد، با همکاری محیط بانان محمودآباد، نور، نوشهر، عباس آباد و تنکابن پرواز امید و رویا را به دقت رصد کردیم و تمرکزمان بر این بود. این دو پرنده با هم مهاجرت میکنند.» «بهمنظور بررسی این بود که آیا رویا هنوز زنده است یا نه و محیطبانان او را زنده گرفتند.
وی افزود: بنابراین همه امیدوارند امید دوباره دیده شود، شرایط اقلیمی این امید را به ما می دهد که شاید او زنده است و با کمی تاخیر برمی گردد.
مدیرکل محیط زیست استان مازندران با بیان اینکه امید در مسیر مهاجرت از آسمان بسیاری از کشورها عبور کرد و در این دو سال احتمال دیدن او در کشورهای دیگر وجود دارد، گفت: اطلاعی نداریم. درباره دیده شدن امید.” کشورهای دیگر در این دو سال.”
کاویان در خصوص اهمیت بقای امید و تاثیر آن بر گله سیبری غربی گفت: گفته می شود این پرنده تنها بازمانده گله درنای سیبری غربی است و اگر برای امید اتفاقی بیفتد گله غربی به طور کامل از بین می رود. “
وی در پایان تاکید کرد: فریدونکنار همیشه مکانی امن برای درنا بود و به همین دلیل در تمام این سال ها مسیر مهاجرت خود را به این سمت خاتمه دادند.
ارسال پاسخ