شایع ترین سرطان در زنان ایرانی؛ هر 20 دقیقه یک نفر

شایع ترین سرطان در زنان ایرانی؛ هر 20 دقیقه یک

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بنیانگذار کمپین ملی پیشگیری از سرطان پستان، دلایل افزایش سرطان سینه را به دو دسته «تغییرپذیر» و «غیر قابل تغییر» عنوان کرد و گفت: مربوط به کم تحرکی است. هر چه میزان فعالیت بدنی کمتر باشد، خطر ابتلا به سرطان سینه بیشتر می شود. علاوه بر این، مصرف سیگار و الکل نیز بر سرطان سینه تأثیر دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر با بیان اینکه سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین زنان جهان است، گفت: علی مطلق گفت: سرطان سینه نه تنها شایع ترین سرطان در بین زنان جهان است، بلکه شایع ترین سرطان در بین زنان ایرانی است. . به طوری که هر 20 دقیقه یک زن ایرانی به سرطان سینه مبتلا می شود.

با توجه به اینکه دلایل زیادی برای افزایش سرطان سینه وجود دارد، علل افزایش سرطان سینه به دو دسته «تغییرپذیر» و «غیرقابل تغییر» تقسیم می‌شوند. یائسگی دیررس یکی از دلایل ثابت سرطان است.

رئیس سابق اداره سرطان وزارت بهداشت ادامه داد: مسائل مهم تری که در سرطان پستان نقش جدی دارد نیز از علل متغیر است. سرطان سینه با عدم تحرک همراه است. هر چه میزان فعالیت بدنی کمتر باشد، خطر ابتلا به سرطان سینه بیشتر می شود. علاوه بر این، مصرف سیگار و الکل نیز بر سرطان سینه تأثیر دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه «تغذیه» یکی از عوامل قابل اصلاح سرطان سینه است، خاطرنشان کرد: چاقی و اضافه وزن نیز از علل قابل اصلاح سرطان است. با توجه به علل قابل اصلاح سرطان سینه، افراد دارای اضافه وزن، افرادی که از رژیم غذایی سالم پیروی نمی کنند و افرادی که مشروبات الکلی و تنباکو مصرف می کنند بیش از دیگران در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.

رئیس سابق اداره سرطان وزارت بهداشت با اشاره به روش های پیشگیری از سرطان سینه گفت: تغییر عادات غذایی مانند مصرف بیشتر میوه و سبزیجات، کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده و سرخ کردنی ها و تنظیم میزان کالری مصرف موثر است در پیشگیری از سرطان سینه نقش دارد.

بروز سرطان سینه

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم از وضعیت یک بیماری صحبت کنیم، باید از میزان بروز و شیوع آن صحبت کنیم، گفت: وقتی صحبت از شیوع یک بیماری می شود، منظور همه افراد مبتلا هستند. در طول تاریخ به یک بیماری خاص مبتلا شده اید.

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره میزان بروز سرطان سینه در کشور گفت: بروز این بیماری به معنای تعداد موارد جدید ابتلا به این بیماری است. تحقیقات نشان می دهد که میزان ابتلا به سرطان سینه در 20 سال گذشته افزایش یافته است و پیش بینی ها حاکی از افزایش این بیماری در 20 سال آینده است.

رئیس سابق معاونت سرطان وزارت بهداشت تصریح کرد: افزایش موارد سرطان در 1 تا 20 سال آینده یکی از دلایل اصلی افزایش موارد سرطان پستان در 10 تا 20 سال آینده است. به عبارت دیگر افزایش سن احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.