آیا به مکمل های منیزیم هم نیاز دارید؟

آیا به مکمل های منیزیم هم نیاز دارید؟

بعدی- گفته می شود مکمل های منیزیم به درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کند: مشکلات خواب، سردردهای میگرنی، افسردگی، فشار خون بالا، گرفتگی عضلات و حتی یبوست.

به گزارش انتخابتو به نقل از نیویورک تایمز، این فرض که منیزیم می تواند طیف وسیعی از مشکلات سلامتی را درمان کند به این معنی است که بسیاری از افراد دچار کمبود این ماده معدنی هستند. آیا این حقیقت دارد؟ آیا تامین منیزیم بدن می تواند مشکلات سلامتی را حل کند؟

کمبود منیزیم چقدر شایع است؟

اکثر مردم در ایالات متحده کمبود شدید منیزیم ندارند. علائم بارز کمبود منیزیم تهوع، استفراغ، خواب آلودگی، سوزن سوزن شدن، تشنج و ریتم غیر طبیعی قلب است. اما مطالعات تغذیه نشان می دهد که حداقل نیمی از مردم در ایالات متحده به میزان توصیه شده روزانه منیزیم را برآورده نمی کنند. عدم مصرف کافی منیزیم می تواند منجر به عواقب مختلفی شود. به عنوان مثال، محققان ارتباط بین مصرف کم منیزیم و بیماری هایی مانند دیابت نوع 2، سکته مغزی، بیماری های قلبی عروقی، شکستگی استخوان، سردردهای میگرنی و خواب ضعیف را یافته اند.

آیا مکمل های منیزیم می توانند به درمان مشکلات سلامتی کمک کنند؟

مطالعات بالینی مرتبط با بررسی این موضوع نتایج متناقضی را به همراه داشته است، بنابراین مشخص نیست که آیا این مکمل ها می توانند به این لیست طولانی از بیماری ها کمک کنند یا خیر. با این حال، برخی شواهد محدود نشان می دهد که مکمل های منیزیم ممکن است حداقل به برخی مشکلات کمک کند. در اینجا چند دلیل برای مصرف مکمل های منیزیم آورده شده است.

میگرن

طبق گفته آکادمی نورولوژی آمریکا و انجمن سردرد آمریکا، مکمل های منیزیم ممکن است در پیشگیری از سردردهای میگرنی در افرادی که به طور مرتب از سردردهای میگرنی رنج می برند، موثر باشد. این توسط تعدادی از مطالعات بالینی تایید شده است که نشان می دهد بیمارانی که 600 میلی گرم منیزیم در روز مصرف می کنند سردردهای میگرنی کمتری دارند.

خوابیدن

در یک بررسی تحقیقاتی در سال 2021، محققان از سه کارآزمایی بالینی شامل 151 فرد 50 ساله و بالاتر دریافتند افرادی که به طور متوسط ​​320 تا 729 میلی گرم منیزیم در روز مصرف می کردند، حدود 17 دقیقه سریعتر به خواب می رفتند. اما مشخص نیست که آیا این مکمل‌ها کیفیت خواب شرکت‌کنندگان را بهبود می‌بخشد یا به آنها کمک می‌کند بیشتر بخوابند.

سلامت عقل

در بررسی هفت مطالعه بالینی در سال 2023، محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف مکمل‌های منیزیم ممکن است به کاهش علائم افسردگی کمک کند. مطالعه‌ای در سال 2017 روی 126 بزرگسال با علائم خفیف تا متوسط ​​افسردگی نشان داد افرادی که روزانه 248 میلی‌گرم منیزیم به مدت شش هفته مصرف می‌کنند، در عرض دو هفته کمتر احساس اضطراب و افسردگی می‌کنند. با این حال، محققان گزارش دادند که این مزیت ممکن است تا حدی با استفاده از داروهای ضد افسردگی مرتبط باشد. یک بررسی در سال 2024 نشان داد که مکمل‌های منیزیم ممکن است به کاهش اضطراب کمک کند، اما این نتایج نیز متناقض بودند.

فشار خون و قند خون

مطالعات کوتاه مدت نشان داده است که مکمل های منیزیم می توانند اندکی فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون بالا کاهش دهند. این مکمل ها همچنین ممکن است به کاهش قند خون و اندازه گیری مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کنند. مطالعات ارتباطی بین مصرف کم منیزیم و خطر بالای دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی پیدا کرده اند. اگرچه محققان شواهد کافی برای اثبات اثربخشی مکمل منیزیم در پیشگیری از این بیماری ها ندارند.

یبوست

در سال 2023، کارشناسان انجمن ملی گوارش اشاره کردند که افراد مبتلا به یبوست مزمن (یعنی کسانی که علائم خاصی دارند که سه ماه یا بیشتر طول می کشد) ممکن است از مصرف مکمل های منیزیم بهره مند شوند. این نتیجه گیری بر اساس دو مطالعه کوتاه مدت است که نشان می دهد افراد مبتلا به یبوست مزمن که اکسید منیزیم (نوعی مکمل منیزیم) مصرف می کنند نسبت به افرادی که این دارو را مصرف نکرده اند، در هفته حرکات روده بیشتری دارند.

نتیجه چیست؟

دانشمندان دقیقا نمی‌دانند که مکمل‌های منیزیم چگونه این فواید را ارائه می‌کنند یا اینکه ممکن است از راه‌های دیگری مانند جلوگیری از گرفتگی عضلات یا بهبود سلامت استخوان‌ها به بدن کمک کنند. با این حال، این ماده معدنی در صدها واکنش شیمیایی در بدن از جمله عملکرد سلول های مغز، انقباض ماهیچه ها، کنترل قند خون، تنظیم فشار خون و تولید انرژی نقش دارد.

بهترین راه برای اطمینان از دریافت منیزیم کافی، خوردن بیشتر غذاهای غنی از منیزیم مانند آجیل، دانه ها، سبزیجات برگ سبز، لوبیا و غلات کامل است. توجه داشته باشید که برخی از مکمل های منیزیم می توانند عوارض جانبی ناخوشایندی مانند اسهال، حالت تهوع و گرفتگی های شکمی ایجاد کنند. اکسید منیزیم، کلرید منیزیم، گلوکونات منیزیم و سولفات منیزیم بیشتر باعث ایجاد این مشکلات می شوند.

اشکال دیگر مانند سیترات منیزیم، گلیسینات منیزیم، بیس گلیسینات منیزیم و منیزیم ال ترئونات هیچ گونه عوارض جانبی خاصی ندارند. مکمل‌های منیزیم ممکن است با برخی داروها از جمله برخی آنتی‌بیوتیک‌ها یا داروهای پوکی استخوان نیز تداخل داشته باشند و اگر کلیه‌های شما به درستی کار نکنند، دوزهای بالای این مکمل‌ها می‌تواند خطرناک باشد.