مطالعهای که اخیرا توسط کالج امپریال لندن انجام شد نشان داد که گیاهخواران بیشتر از افرادی که گوشت میخورند، غذاهای فرآوریشده (UPF) مصرف میکنند.
به گزارش یورونیوز، در این مطالعه، محققان داده های مربوط به عادات غذایی 200000 نفر را که در مرکز تحقیقات پزشکی Biobank بریتانیا ثبت نام کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
آنها دریافتند که گیاهخواران نسبت به کسانی که رژیم غذایی آنها حاوی گوشت قرمز کمی است (نیمه گیاهخواران یا فلکسترینی ها) یا کسانی که رژیم غذایی گیاهی-دریایی دارند (پسکاتاریان) غذاهای فوق فرآوری شده “به طور قابل توجهی بیشتری” مصرف می کنند.
غذاهای فوق فرآوری شده (UPF) اغلب حاوی سطوح بالایی از چربی اشباع شده، نمک، شکر و مواد افزودنی هستند و کارشناسان می گویند مصرف این غذاها فضای کمتری برای غذاهای مغذی در رژیم غذایی آنها باقی می گذارد.
بستنی، بیسکویت، چیپس و نان تولید انبوه از جمله غذاهای فرآوری شده هستند.
این غذاها همچنین حاوی افزودنی هایی هستند که افراد معمولاً در پخت و پز از آنها استفاده نمی کنند، مانند مواد نگهدارنده، امولسیفایرها و رنگ ها و طعم دهنده های مصنوعی.
مطالعات قبلی توسط محققان ارتباط بین غذاهای بسیار فرآوری شده و مشکلاتی مانند چاقی، بیماری قلبی، سرطان و مرگ زودرس را تایید کرده است.
محققان کالج امپریال لندن دریافتند که غذاهای بسیار فرآوری شده بیش از 20 درصد از غذای دریافتی روزانه و بیش از 46 درصد انرژی دریافتی روزانه را در تمام انواع رژیم غذایی در میان افراد مورد مطالعه تشکیل می دهند.
علاوه بر این، اگرچه بین مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده توسط وگان ها و مصرف کنندگان گوشت قرمز معمولی “تفاوت زیادی” وجود نداشت، مصرف “غذاهای فرآوری شده کمتر” توسط وگان ها 3.2 درصد بیشتر بود.
محققان همچنین نسبت به افزایش مصرف جایگزین های گوشت لبنی و “محصولات فرآوری شده با منشاء گیاهی” هشدار دادند.
آنها افزایش تبلیغات “محصولات فرآوری شده با پایه گیاهی از همان صنایعی که سایر غذاهای فوق فرآوری شده را تولید می کنند” را هشدار دهنده خواندند و بر لزوم تعادل در تغذیه و حرکت به سمت غذاهای کمتر فرآوری شده تاکید کردند.
ارسال پاسخ