دومین اوج آنفولانزا در راه است!

دومین اوج آنفولانزا در راه است

دومین اوج آنفولانزا در راه است

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز شنبه افزود: با نزدیک شدن به دومین پیک آنفولانزا در دی ماه، افراد پرخطر برای مصون ماندن از شدت علائم و عوارض، واکسن آنفولانزا را از داروخانه ها خریداری و تزریق کنند. از این بیماری

به گزارش خبرایرنا، وی گفت: ویروس آنفولانزا سال هاست که جامعه بشری را درگیر کرده و هر ساله به دلیل تغییرات سالانه آنتی ژن های آن چهره متفاوتی به خود می گیرد. ابتلا به این بیماری یک بار و یا حتی واکسینه شدن در هر سال، ایمنی کاملی برای سال بعد ایجاد نمی کند.

شهناز سالی با بیان اینکه آنتی ژن های H1N1، H3N2 و آنفلوانزای B از شایع ترین انواع این ویروس در سال های گذشته بوده است، اظهار کرد: نوع ویکتوریا در اکثر مناطق شایع بوده، در حالی که نوع یاماگاتا در گذشته به این میزان گزارش نشده بود. به همین دلیل واکسن های سه گانه یا چهارگانه موجود است و این واکسن باید به افراد خاصی تزریق شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: افراد بالای 65 سال، بیماران مبتلا به بیماری های خاص مانند نارسایی کبد، کلیه، ریه و قلب، افراد تحت شیمی درمانی، بیماران دیالیزی، افرادی که پیوند عضو انجام داده اند، زنان باردار و مبتلایان شاخص توده بدنی بالای 40. افراد مبتلا به دیابت و چاقی شدید باید هر سال واکسن آنفولانزا را دریافت کنند.

وی تاکید کرد: واکسیناسیون در این گروه ها علائم بیماری را کاهش می دهد و عوارض جدی یا مرگ ناشی از آنفولانزا را به حداقل می رساند.

سالی توصیه کرد که بهترین زمان برای تزریق واکسن از اواخر سپتامبر تا اواسط اکتبر، قبل از گسترش گسترده ویروس است. افرادی که نمی توانند در این مدت واکسینه شوند، می توانند در پایان دسامبر یا فوریه واکسینه شوند.

دوره از لحظه تزریق واکسن تا تشکیل ایمنی در بدن تقریباً دو هفته طول می کشد. بنابراین، فردی که نمی تواند در ماه اکتبر واکسینه شود، باید واکسن را در اواخر آذر یا اوایل بهمن دریافت کند تا در برابر شیوع بعدی بیماری در ژانویه، فوریه و مارس محافظت شود.

اثربخشی واکسن آنفولانزا حدود 60 تا 65 درصد است.

این پزشک ادامه داد: اثربخشی واکسن آنفولانزا حدود 60 تا 65 درصد است و اگرچه نمی تواند به طور کامل از عفونت جلوگیری کند، اما از شدت علائم و عوارض بیماری می کاهد.

سالی هشدار داد که واکسن آنفولانزا فقط در پیشگیری از بیماری موثر است، اما در برابر سایر بیماری های تنفسی محافظت نمی کند.

برای کاهش شیوع این بیماری و جلوگیری از فشار بر سیستم بهداشت و درمان، جامعه و همچنین افراد در معرض خطر باید اهمیت واکسیناسیون را جدی بگیرند. مردم بدانند که واکسن های وارداتی و ایرانی همچنان در داروخانه ها موجود است و این فرصت خوبی برای پیشگیری از آنفولانزا است.

اعطای مجوز واردات بیش از 2 میلیون دوز واکسن آنفولانزا به کشور

پیش از این رئیس برنامه ریزی اداره کل دارو و مواد زیر نظر سازمان غذا و دارو در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان ایرنا در واکنش به نگرانی ها مبنی بر عدم دسترسی به واکسن آنفولانزای برند هلندی توضیح داد. خبرنگار گفت که این واکسن ها هم اکنون در دسترس مردم است و کمبودی وجود ندارد.

زهرا عجمی با بیان اینکه موجودی واکسن های وارداتی آنفولانزا به ویژه برند هلندی موجود نیست، گفت: این واکسن ها در حال حاضر در شرکت های پخش دارویی و داروخانه ها موجود است و 250 هزار دوز واکسن خارجی به معاونت بهداشت وزارت بهداشت تحویل داده شده است. وزارت بهداشت. بهداشت برای تزریق در گروه های پرخطر.

رئیس برنامه ریزی اداره کل دارو و مواد زیر نظر سازمان غذا و دارو از مردم خواست برای دریافت واکسن آنفلوآنزا به آدرس ttac.ir یا mobile.ttac.ir مراجعه و نزدیکترین داروخانه را پیدا کنند. سیستم TTac واکسن موجود است