به گزارش خبرگزاری انتخابتو، پس از اعلام اسامی هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر امسال، انتقاداتی از سوی رسانه ها وارد شد. وقتی به اسامی هیئت انتخاب این دوره نگاه می کنیم، با ترکیب نسبتاً متنوعی متشکل از بازیگران، کارگردانان، تهیه کنندگان و روزنامه نگاران مواجه می شویم.
به گزارش ایرنا، این ترکیبی است که برای اولین بار نام دو زن را در خود جای داده تا به انتقاداتی که در سال های گذشته به این موضوع وارد شده پاسخ داده شود. نکته قابل توجه دیگر در مورد حضور رعنا آزادی ور به عنوان بازیگر در هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر این است که وی پس از فاطمه گودرزی و ساره بیات سومین بازیگری است که در این هیات حضور دارد.
موضوع دیگر مربوط به کاهش وزن مدیریتی هیئت انتخابات نسبت به دوره های قبل است. از این 7 نفر تنها حسین کرمی سابقه مدیریت دارد و مابقی اعضا از فعالان اجرایی سینما و تلویزیون هستند.
10 زن در هیئت انتخاباتی
طلسم وجودی زنان در دوره شانزدهم توسط دبیری محمد مهدی عسگرپور شکسته شد. تنها بانوانی که در این سال ها عضو هیئت انتخاب بودند، مرحومه فرشته طائرپور (دوره شانزدهم)، فاطمه گودرزی (دوره بیستم)، پوران درخشنده (دوره بیست و دوم، بیست و ششم، بیست و نهم، سی و ششم و چهلم)، مینو فرشچی (دوره بیست و هفتم) بودند. انسیه شاهحسینی (28)، نرگس آبیار (35)، یلدا جبلی (38)، ساره بیات. (39) و رعنا آزادی ور و منیر کادی در این دوره. این در حالی است که پوران درخشنده با 5 مسابقه رکورددار است.
رکورددار پرکارترین هیات انتخاب به چهاردهمین جشنواره فیلم فجر برمی گردد. در این مدت 13 نفر در هیات انتخاب حضور داشتند. در این دوره اعضای هیات انتخاب شامل یک کارگردان سینما، یک تهیه کننده، یک حوزوی و یک استاد دانشگاه بودند. از آن جمله می توان سید حسن خامنه ای و حجت الاسلام سیدمجد پورباطبایی را برشمرد.
تنها دوره ای که مرحوم نادر طالب زاده در هیات گزینش حضور داشت دوره پانزدهم در دوران دبیری سید عزت الله ضرغامی بود.
عبدالله اسفندیاری از دوره پنجم تا نهم، رکن ثابت هیأت انتخابات بود. سنگ بنای هیات انتخاب این رویداد را گریم سینمای ایران تشکیل داد که در 10 سال اول همان بهشتی بنیانگذار جشنواره فیلم فجر به نظر می رسید.
رکورد حداقل تعداد اعضا به دوره های ششم و دهم در دوره سید محمد بهشتی برمی گردد و در این مدت تنها 3 نفر به عضویت هیئت الکترال در آمدند.
دوره نوزدهم اولین دوره ای است که منوچهر شهسواری در آن عضویت در هیأت انتخابات داشت.
اسامی اضافه شده توسط «سیف الله بابا» به هیئت انتخابات
همزمان با منشی شدن سیف الله بابا، بار سنگینی به هیئت انتخابات اضافه شد. از مجید مجیدی که یک سال قبل اکثر سیمرغ ها را با بچه های آسمان به دست گرفت و مرحوم کیومرث پوراحمد که آن روزها با داستان های مجید و بعداً خواهران غریب محبوبیت داشت تا احمدرضا درویش و مرحوم عزت الله تزمی. .
علیرضا رضاداد را به عنوان منشی اصولگرا می شناسند. دبیری که سال ها کارگردانی جشنواره صباح را برعهده داشت، با ندیدن میهمان مامان، شهر زیبا، بیدارشو آرزو و دیگر فیلم های نسبتا ساختارشکنی آن سال ها همراه بود. در دوران تصدی ایشان، یعنی از بیست و دوم تا بیست و پنجم، هیأت انتخاب مانند دوره های قبل ساختار سینمایی نداشت و به جز هارون یشایایی، پوران درخشنده، همایون اسعدیان و جمال شورجه، اعضای باقی مانده در این دوره حضور داشتند. مدیریت رویکردهای پژوهشی و دانشگاهی به سینما.
فریدون جیرانی از ده سی و چهار به هیئت انتخاب اضافه شد. جیرانی تا آن سال سه گانه هایی چون «ستاره ها»، «قرمز»، «سالاد فصل» داشت اما تا سی و چهارمین دوره نتوانست به عضویت هیئت مدیره انتخاب شود و محمدرضا شد. بزرگ نیا، مرتضی رزاق کریمی و محمدرضا تختکشیان برای اولین بار در هیات انتخاب حضور داشتند. البته حضور مینو فرشچی در فصل 27 را هم باید نشانه خوبی دانست.
دوره هایی که مرحوم علی معلم در هیات گزینش حضور داشت به دوره سی ام در دبیرخانه محمدرضا عباسیان و سی و دومین دوره در دبیرخانه علیرضا رضاداد محدود می شود.
نکته جالب توجه این است که فریدون جیرانی از سال 1393 به هیات انتخاب اضافه شده است. جیرانی تا آن سال آثاری چون سه گانه ستاره ها، قرمز، سالاد فصل داشت اما تا فصل سی و چهارم برای تیم انتخاب نشد.
کدام کارگردانان جوان در هیات انتخاب حضور داشتند؟
در مورد حضور کارگردانان جوان در هیات انتخاب نکات جالب توجهی وجود دارد: نرگس آبیار، بهروز شعیبی، یلدا جبلی و نیما جاویدی چهار کارگردان نسبتا جوانی هستند که یکی دو سال پس از اکران موفق فیلم هایشان در جشنواره به هیات انتخاب پیوستند. . نرگس آبیار پس از پیوستن به شیار 143 در دوره سی و دوم و نفس در دوره سی و چهارم در دوره سی و پنجم به عضویت هیئت انتخاباتی درآمد.
همچنین بهروز شعیبی در سی و هفتمین دوره پس از حضور دهلیز، دارکوب و سیانور در فاصله سال های 1370 تا 1375 به عنوان عضو هیئت مدیره انتخاب شد. یلدا جبلی پس از جمشیدیه در جشنواره سی و هفتم فیلم های سینمای ایران را انتخاب کرد. نیما جوادی آخرین کارگردان جوانی است که در بین اعضای هیات انتخاب حضور دارد. جاویدی در پی موفقیت سرخپوست در جشنواره سی و هشتم در هیات انتخاب جشنواره سی و نهم حضور یافت.
بهروز افخمی تاکنون تنها یک دوره (چهلمین دوره) در هیات انتخاب حضور داشته است.
از میان اسامی برگزیده فیلم های جشنواره صباح با این 43 بخش، حسین کرمی با 11 بخش، مجید رضابالا با 8 بخش، محمد ابراهیم سلواتی فرد و محمدحسین نیرومند با 6 بخش، رکوردداران هیات انتخاب شدند.
۲۴۴۲۴۵
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ