بدرق، تندیس هنرمندی با روحیه بالا / ژاله علو روبروی استودیو رادیو هشت

بدرق، تندیس هنرمندی با روحیه بالا ژاله علو روبروی

به گزارش خبرگزاری انتخابتو، مراسم تشییع پیکر ژاله علو بازیگر سینما و تلویزیون و گوینده رادیو امروز چهارشنبه ۱۴ دی ماه از مقابل تالار وحدت به سمت مراسم تشییع این هنرمند با حضور جمعی از هنرمندان برگزار شد. هنرمندان و مردم توطئه

به گزارش خبرگزاری مهر، این مراسم از دقایقی پیش آغاز شد و نام هایی همچون فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نادر رضایی معاون هنری وزیر ارشاد، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی در آن حضور دارند. محمدرضا جعفری جلوه، زهرا سعیدی، اصغر همت، شهرام گیل آبادی، فریدون محرابی، بهزاد فراهانی، ایرج راد، بویوک میرزایی، اتابک نادری، منوچهر شاهسواری، علی همت مومیوند از جمله هنرمندان و مدیران حاضر در این مراسم هستند.

این مراسم با قرائت آیاتی از قرآن کریم توسط مرتضی یارقبافان آغاز شد.

وداع با هنرمند الهام بخش

فریدون محرابی پس از پایان این مراسم گفت: خانم علو اولین فعالیت حرفه ای خود را در 21 سالگی با برنامه رادیویی «داستان شب» آغاز کرد و یک سال بعد با اجرای اولین تئاتر خود روی صحنه خوش درخشید.

سپس شهیندخت نجف زاده پشت تریبون رفت و گفت: چراغی از داخل روشن شده بود و ما همه مست از آن نور بودیم. او یک الهام بخش بود. من خیلی خوش شانس بودم که توانستم از او کمک بگیرم و به حریم خصوصی او دسترسی پیدا کنم. رادیو خانه اول و همیشگی او بود و این اواخر هر از گاهی که کار دوبله و فیلم نمی کند به قلعه می آید. رادیو هشت استودیو پر است از خاطرات زیبای او.

وی در پایان سخنان خود یادآور شد: دوستان جانباز زنده خود را بیابید و سعی کنید هنر را از ابتذال دور نگه دارید.

مسعود فروتن نیز در سخنانی گفت: هرگاه به شاهرخ و همسرش نگاه می کنم غم دنیا دلم را می گیرد. شاهرخ می داند چگونه این فاجعه را انکار کند، اما شاید ما اینطور نباشیم. من در شهر زندگی می کردم و سرگرمی ما رادیو بود. شب ها داشتیم نگاه می کردیم و در تیتراژ برنامه ها همیشه می گفت ژاله علو او را همراهی می کند و من فکر می کردم کیست و بعد شنیدم که بدلکار، بازیگر، گوینده و… است. فهمیدم که هست چند سال بعد به تهران آمدم و در صداوسیما مشغول به کار شدم و او را از نزدیک دیدم.

وقتی خانم ژاله می خواهد سکوت رادیو را حس کند

وی ادامه داد: سفارش و سفارش زیادی داشت که به موقع برسد، به موقع برود و حتی چای بخورد. شاهرخ یک بار گفت یک ضبط صوت به من می دهد تا آنها را ضبط کنم، اما خود خانم علو مخالفت کرد و گفت که در خاطراتم اسامی زیادی وجود دارد که نمی خواهم نادیده گرفته شوم یا از آنها رنجیده شوم. ژاله با رادیو شروع کرد و آخرین کارهایش رادیو بود. شهرام گیل آبادی می‌گوید یک روز ژاله زود به رادیو آمد و وقتی علت را از او پرسید، گفت که می‌خواهم سکوت رادیو را حس کنم. ژیل هنوز آنجاست چون صدایش آنجاست و حضورش هنوز احساس می شود.

ابوالحسن تهامی نژاد دوبلور در این مراسم گفت: اول اسمش را گذاشتند شوکت چون می دانستند چقدر در دنیا بزرگ است. خداوند آنقدر او را دوست داشت که 97 سال عمر با عزت به او بخشید. در میان هزاران صدا، صدایی خاص داشت که بی نظیر و آشنا بود. من 11 سال از او کوچکتر هستم و در جوانی او را در سینما و تئاتر می دیدم.

وی افزود: او با صدایش شخصیت متفاوتی را به تصویر کشید که تا آن زمان نمی شناختیم. او در رادیو حضور متفاوتی داشت و با شنیدن صدایش تصور می کردیم چه هنری پشت آن صداست. با پیشرفت دوبله، ژاله علو به نمایندگی از بزرگترین ستاره های سینمای اروپا و آمریکا صحبت کرد.

تهامی نژاد در پایان سخنان خود گفت: یکی دو سالی است که در سینما هستم و فکر نمی کردم علو خانم که در اوج بود با من همکاری کند. بعدها یکی از کسانی بودم که به همکاری با او در فیلم افتخار می کردم. 15 سال خارج از ایران زندگی کردم و بعد از بازگشتم دیدم ژاله علو شروع به صداپیشگی سریال هایی مانند «سال های دور از خانه» و «خانم مارپل» کرد و فکر می کنم متن های او بر جذابیت این سریال ها افزود. کار می کند.

ژاله علو ما را به فکر انداخت

بهزاد فراهانی نیز گفت: از ژاله علو چیزهای زیادی یاد گرفتم. در دهه 40 از رادیو تهران با شنوندگان ممتاز برنامه پخش می‌کردیم که بیشتر آنها از آثار ژاله علو بود. من بلد نیستم برای علو سخنرانی کنم چون فکر نمی کنم لازم باشد و کسانی که با او کار کردند می دانند چقدر فردی را که دوستش داشتیم از دست دادیم. روش تدریس این خانم برای سطحی نگری خیلی خوب بود و ما را به فکر واداشت. کلمه را تحلیل می کرد و گاهی آنقدر روی حروف تأکید می کرد که معنای دیگری داشت. عشق او به کار در حین تمرین نمایش هایش به چشم می خورد.

وی افزود: او با ما نمایش های یونانی کار می کرد، خلاصه مدت زیادی طول می کشد تا به درختی میوه تبدیل شود. ژاله علو پرچمدار مکتب رادیو بود که هنرمندان خوش صدای بسیاری را وارد جامعه کرد. فکر نمی‌کنم هنرمندانی که با او کار می‌کردند، لحظه‌ای دردسر نداشتند، زیرا خشونتی در آثارشان وجود نداشت.

وی درخواستی از وزیر فرهنگ کرد و گفت: با نصب تندیس این بانو در مقابل استودیو رادیو هشت پاسداری کنید تا بدانیم در آن زمان جزو کاروان زیبای ایران بودیم و می رویم. ” . در دهه 40 چیزی جز رادیو مردم را سرگرم نمی کرد. دریافت 200 نامه در یک شب از جامعه نابینایان هند برای ما افتخار بود. اگر کشور بودجه ساخت این مجسمه را ندارد، ما پسرهای قدیمی رادیو حداقل حاضریم هزینه های ساخت این مجسمه را تامین کنیم.

مجسمه ژاله علو روبروی استودیو رادیو

فاطمه مهاجرانی نیز گفت: از دریچه تلویزیون و صحنه تئاتر دیدم. مهربانی، نظم، دقت و شفقت را نیز از آثار او آموختم. نمونه ای از شعر زیر است: اگر مرگ مرد است، به سوی من بیاید تا او را محکم بگیرم.

وی ویژگی های آلو را اینگونه برشمرد: شعر می گوید، صداگذاری می کند، در سینما موفق است و از همه استعدادش استفاده می کند و از مرگ نمی ترسد. او نقشی دارد که میرا نیست. شهرت او ناشی از زندگی رشک برانگیز و عشق او به مردم است.

مهاجرانی در پایان سخنان خود خطاب به بهزاد فراهانی تاکید کرد که این دستور و خواسته محقق خواهد شد.

ایرج راد همچنین با اشاره به این مطلب گفت: وی فردی بزرگ و بزرگوار بود که در تاریخ هنر امروز ایران جایگاه ارزشمندی دارد. مهم انسان بودن است نه هنرمند و ژاله علو یک انسان به معنای واقعی کلمه بود و امروز در مقابل کاری که با عشق مردم انجام داد سر تعظیم فرود می آوریم. نه تنها یک چهره ماندگار، بلکه یک اخلاق ماندگار، یک روح ایرانی ماندگار و یک طهارت همیشگی است. اگر ژاله علو تاثیرگذار بود به خاطر روحیه بالای او بود.

۲۴۴۵۷

گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین