این مقاله درباره بازیگرانی است که پس از انقلاب در ایران در اوج جوانی خانه نشین شدند.
بهترین برای: انقلاب ها نکته خاصی هستند، مسیر هر رشته دیگری را غیرقابل پیش بینی می کنند، تصور کنید بازیگری هستید که در آستانه موفقیت های بیشماری هستید، اما در یک لحظه هر چه آرزویش را داشتید از بین می رود. این مقاله درباره بازیکنانی است که در اوج جوانی در خانه ماندند.
پوری بنی
پوری بنایی از بازیگران مهم قبل از انقلاب و خالق آثاری چون قیصر، کوچه مردا، غزل، ارسگ، پس از انقلاب از فعالیت هنری محروم شد. برخی شایعات مبنی بر اینکه ممکن است بعد از دوم خرداد به او اجازه کار داده شود، محقق نشد. اما پس از انقلاب تجربه بازیگری را مقابل دوربین عباس کیارستمی داشت. اما تجربه حضور در فیلم اسمورف تنها به لطف درخواست و دوستی آقای کیارستمی میسر شد. پوری بنایی هرگز ایران را ترک نکرد. به گزارش دوستی پوری بنایی، خذافظ در تهران بازی می کرد. اما هیچ وقت از تهران خداحافظی نکرد!
فرزانه مازرانی
فرزانه مساری زندگی تلخ و غم انگیزی داشت اما به لحاظ قدرت بازیگری از او به عنوان یکی از بازیگران درجه یک تاریخ سینمای ایران یاد می شود. در سال هایی که فعالیت داشت در فیلم های مهمی شرکت کرد و این نقش ها را به بهترین شکل ممکن ایفا کرد. او زنی است سرسخت، پرشور، زخمی و عصبانی، اما ایستاده و خروشان. فرزانه صوفیری یکی از زنانی بود که پس از سال 57 فعالیت خود را متوقف کرد و به نوعی به خارج از ایران رفت تا فعالیت کند. اتفاقی که برای همه بازیکنان آن دوره رخ نداد و سرنوشت یک گروه متفاوت بود.
فرشته تو
فرشته جنابی با فیلم «ذن یاکشبه» وارد سینمای ایران شد. او به دلیل زیبایی اش به سرعت مورد توجه سینماگران قرار گرفت و در مدت کوتاهی در فیلم های زیادی شرکت کرد. فریسته سنابی در سال 1352 در فیلم «کیامت عشق» با عزت الله تعظمی بازی کرد. فرشته جنابی در سال ۱۳۷۷ در سن ۵۰ سالگی درگذشت.
طوطی سلیمی
در سینمای قبل از انقلاب صمد هنرمند بودن، مرد بی قرار، مرد شرقی و زن خارجی، کینه، شاد بودن صمد، رابطه جوان، تکیه بر باد و… او در فیلم های زیادی از جمله. او پس از انقلاب تنها توانست در مجموعه تلویزیونی «رزی عقبی» بازی کند. وی در سال 1391 در سن 57 سالگی در حالی که دچار نقص حسی بود و هویت خود را به خاطر نمی آورد درگذشت.
نوری کسرایی
نوری کسرایی ستاره دهه 50 سینما که با بازی در نقش «ترانه» در فیلم موفق «پنجره» جلال مقدم شروع خوبی داشت، نوید ستاره ای متفاوت را در کنار بهترین هنرمندان و چهره های ادبی این دوره می داد. از 18 فیلمی که او در طول حضور محدود و منزوی خود در پرده بزرگ بازی کرد، تنها هفت فیلم متعلق به سینمای تجاری بود و مابقی نماهایی از کارگردانان متعلق به سینمای موج نو آن دوره در دوربین بودند. نوری کسرایی در سال های پس از انقلاب در ایران ماند و به دور از جنجال و هیاهوی سینما در خلوت سپری کرد. وی در سال 2018 در سن 68 سالگی دار فانی را وداع گفت.
سوزاندن
فروزان که از ۲۷ سالگی با بازی در فیلم ساحل عطارز به کارگردانی سیامک یاسمی فعالیت خود را آغاز کرد، یکی از مهم ترین بازیگران سینمای ایران پیش از انقلاب بود. او ستاره لاینفک سینمای قبل از انقلاب بود که نامش تضمین کننده فروش هر فیلم بود. او با حضور در برخی از مهمترین آثار مانند کلندر، باباشمل، داشنه و دایره مینا درخشید. او در سال 2014 در سن 78 سالگی در انزوا درگذشت.
آیرین
ایرن زازیان با حضور در 30 فیلم یکی از نام های مطرح سینمای ایران است. بسیاری از ایرانیان بازی او در سریال های «سلطان صاحبقران» و «تخت ابونصر» را به خاطر دارند. پس از انقلاب، ایرن در خانواده مسعود کیمیایی به نام «خط قرمز» (1359) و دیگری از علیرضا داودنژاد به نام «جایازه» (1361) ظاهر شد، اما هر دو فیلم توقیف شدند و در سال 1391 اجازه اکران داده نشد. او 85 سال سن دارد.
روشنک صدر
و آخرین نفر در این لیست جوانترین است. روشنک صدر که با فیلم «سلاح ها» وارد عرصه هنر شد و با فیلم های «کدیر»، «در شهر بیدار شو» و «فراز آسمان ها» به شهرت رسید، در سال 66 در حالی که تنها 28 سال داشت دچار سکته مغزی شد. قدیمی روح همه هنرمندان از دست رفته شاد.
به گزارش رسانه انتخابتو
ارسال پاسخ