نان سیر و گوجه فرنگی؛ یک نان خوشمزه با طعمی خاص

نان سیر و گوجه فرنگی؛ یک نان خوشمزه با طعمی

برای فرار امروزه فست فود در تمام دنیا جایگاه ویژه ای دارد به طوری که ذائقه بسیاری از افراد از غذاهای سنتی به غذاهای مدرن یا غذاهایی به نام فست فود تغییر کرده است. ویژگی مهم فست فود این است که با وجود طعم لذیذی که دارد، زمان کمی برای تهیه آن نیاز است. نان سیر یک پیش غذای خوشمزه و معروف ایتالیایی است که با پیتزا، سیب زمینی و انواع ساندویچ ها را تحت تاثیر قرار می دهد. این فست فود خوشمزه که از ترکیب پنیر پیتزا و سیر تازه تشکیل شده است به روش های مختلفی تهیه می شود. نان سیر و گوجه فرنگی یکی از روش های خاص پخت نان سیر با خمیری عالی و سس خوشمزه و بی نظیری است. پس تا پایان این مقاله از جمله آموزش نان سیر و گوجه فرنگی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای خمیر نان

آرد: 250 گرم
آب: 180 میلی لیتر
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
شکر: یک و نیم قاشق چایخوری
پودر مخمر: 3 قاشق چایخوری
نمک: دو و نیم قاشق چایخوری
مواد لازم برای سس
سیر: 1 بوته
روغن زیتون: 50 میلی لیتر
پنیر خامه ای: 2 قاشق غذاخوری
جعفری ریز خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
فلفل و نمک: به میزان لازم
گوجه فرنگی خشک: 1 پیمانه
پنیر پیتزا: 1 فنجان

چگونه تهیه می شود

نان سیر و گوجه فرنگی؛ یک نان خوشمزه با طعمی خاص

برای تهیه خمیر ابتدا آرد را در ظرف مناسبی بریزید و وسط آن را گود بزنید. پودر مایه، روغن زیتون، نمک، شکر و آب گرم را وسط آرد بریزید و مواد را مخلوط کنید و کمی ورز دهید تا خمیر یکدستی به دست آید. خمیر نه خیلی سفت باشه و نه خیلی شل. روی خمیر را بپوشانید و به مدت 25 تا 30 دقیقه در آشپزخانه قرار دهید تا استراحت کند. در همین حین سیرها را پوست گرفته و در ماهیتابه ای با روغن زیتون بریزید و روی اجاق گاز با حرارت متوسط ​​قرار دهید و سیر را با نمک و فلفل به مدت 5 دقیقه تفت دهید. حالا سیر و روغن را در ظرف مناسبی بریزید و جعفری و پنیر خامه ای خرد شده را به ظرف اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا سیر له شود. خمیر را روی سطح کار باز کنید تا نه خیلی ضخیم و نه خیلی نازک شود. سسی را که آماده کردید روی خمیر بمالید، سپس گوجه فرنگی های خشک شده را روی سس بچینید و در آخر پنیر پیتزا را روی خمیر بپاشید. حالا خمیر را به مدت 20 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا پخته شود.
نکات برجسته
از انواع آرد مناسب برای خمیر و نان سازی می توان به آرد جو، آرد گندم، آرد سفید، آرد سبوس دار، آرد ذرت و آرد ارزن اشاره کرد. نکته مهم در مورد آرد این است که کیفیت آرد موجود در بازار متفاوت است. بنابراین، بسته به کیفیت آرد، مقدار آن ممکن است کمتر یا بیشتر از مقدار ذکر شده در دستور پخت باشد. پس در اضافه کردن آرد دقت کنید. اگر دیدید که مواد شما سفت شده و هنوز آرد باقی مانده است. یعنی آردی که اضافه کردی کافیه و بقیه رو اضافه نمیکنی. اگر مقدار آرد را طبق دستور اضافه کنید و ببینید که خمیرتان همچنان به دستتان می‌چسبد؛ این بدان معنی است که شما باید کمی آرد بیشتر به آن اضافه کنید. بنابراین شما همیشه به مقدار آرد مشخص شده در دستور تهیه می کنید. البته این مقدار بسته به کیفیت و نوع آرد ممکن است کم یا زیاد شود.

مخمر، نان، کوفته، پیتزا و غیره نوعی مخمر است که در آشپزی استفاده می شود. استفاده از پودر مخمر در خمیر باعث تولید گاز کربنیک و مواد آلی می شود و در نتیجه باعث افزایش حجم خمیر، طعم دلپذیر و پوک شدن نان ها و دسرها می شود. می توانید پودر مخمر را در محیطی نه چندان گرم در خانه نگهداری کنید. بعد از باز کردن بسته مایه حتما آن را در فریزر نگهداری کنید. مخمر پس از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست می دهد. بنابراین، بهتر است به همان اندازه که استفاده می کنید، خرید کنید.
استفاده از مخمر نانوایی یا پودر مخمر باعث تولید آنزیمی به نام فیتاز می شود که اسید فیتیک را تجزیه می کند. بنابراین اسید با مواد بسیار محلول ترکیب نمی شود و در نتیجه املاح جذب می شوند. اگر به جای پودر مخمر از بکینگ پودر استفاده کنید PH مناسب خمیر تغییر می کند و میکروارگانیسم ها در این محیط تجزیه نمی شوند و در نتیجه جذب املاح مختل می شود. استفاده از جوش شیرین در خمیر نان باعث اختلال در جذب آهن و کم خونی، پوکی استخوان، بیماری های قلبی، اختلالات گوارشی، افزایش اسید معده و بیماری های روده می شود. به همین دلیل اکیداً توصیه می شود که هرگز به جای مخمر در نان از جوش شیرین استفاده نکنید. زیرا جوش شیرین اثرات مضری بر سلامت بدن دارد.

سعی کنید از روغن زیتون مرغوب برای پخت و پز استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالا در رژیم غذایی بسیاری از افراد جایگاه ویژه ای دارد. با این حال، از آنجایی که قیمت روغن زیتون خالص بالا است، اغلب هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می شود. در نتیجه کیفیت آن کاهش می یابد. به همین دلیل، کسانی که می خواهند روغن زیتون بخرند اغلب می پرسند که چگونه روغن زیتون اصل را تشخیص دهند. البته درک خلوص روغن زیتون به این راحتی نیست. با این حال، کارشناسان سه روش برای تشخیص روغن زیتون ارائه کرده اند:
1- برای انتخاب روغن با کیفیت بهتر است ابتدا آن را بو کنید. یک روغن زیتون خوب بسته به نوع زیتون یا زمان برداشت باید بوی میوه زیتون، سیب یا گیاهان تازه داشته باشد. پس اگر بوی فلز به مشام می رسد بدانید که روغن آن بی کیفیت یا خراب است.
2- راه دوم شناخت روغن زیتون اصل، چشیدن آن است. اگر 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در دهان خود قرار دهید، آن را در دهان خود بشویید و با تنفس در هوا آن را قورت دهید، پس از چند دقیقه باید تلخی و تندی شدیدی را در گلوی خود احساس کنید. پس گلویت می سوزد در برخی موارد، افراد به دلیل طعم بیش از حد تند روغن، سرفه می کنند. بعد از 1 دقیقه طعم تلخ و تندی آن از بین می رود و خوشمزه می شود. علاوه بر این، فرد پس از خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. زمانی که روغن زیتون اصل مصرف می کنید، در ابتدای زبان احساس شیرینی و در پایان آن تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- راه بعدی تشخیص روغن زیتون رنگ اصلی آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون ملاک خوبی برای تعیین کیفیت روغن نیست. چون به راحتی می توان فریب داد.