عوارض و علائم کمبود ویتامین C را بشناسید

عوارض و علائم کمبود ویتامین C را بشناسید

ویتامین C برای رشد و ترمیم بافت های بدن ضروری است و از سلول ها در برابر آسیب محافظت می کند. طبق توصیه متخصصان تغذیه، مردان و زنان به ترتیب به 90 و 75 میلی گرم ویتامین C در روز نیاز دارند. کودکان و نوجوانان بسته به سن خود به 15 تا 75 میلی گرم ویتامین C نیاز دارند که این مقدار در برخی موارد افزایش می یابد.

عوارض کمبود ویتامین C

به گزارش خبرآنلاین، با کاهش ویتامین C در بدن، بدن توانایی سنتز پروتئین کلاژن را از دست می دهد. این پروتئین بافت های همبند را سفت نگه می دارد و نبود آن باعث ضعیف شدن چنین بافت هایی می شود. عملکرد بافت همبند محافظت و حمایت از سایر بافت های بدن است.

عوارض کمبود ویتامین C زمانی رخ می دهد که میزان دریافتی فرد برای چند هفته کمتر از 10 میلی گرم در روز باشد.

ضعف بافت همبند منجر به مشکلات زیر می شود:

* هیپرکراتوز، ضخیم شدن لایه بیرونی پوست

* پورپورا، ایجاد آکنه و لکه های بنفش بر روی پوست به دلیل خونریزی از عروق (در نتیجه ضعیف شدن بافت های محافظ رگ های زیر جلدی)

عوارض و علائم کمبود ویتامین C را بشناسید

* کبودی بدن

* فر کردن مو

* قرمزی فولیکول های مو به دلیل رگ های خونی اطراف فولیکول های مو

* مشکل در بهبود زخم

* درد مفاصل

* اسکوربوت (با علائمی مانند بی حالی، خستگی و التهاب لثه)

افسردگی، خونریزی لثه، از دست دادن دندان و کم خونی ناشی از فقر آهن از دیگر عوارض کمبود ویتامین C است.

علل کمبود ویتامین C

پیروی از یک رژیم غذایی محدود، عدم مصرف انواع غذاها و ابتلا به برخی بیماری ها مانند سوء جذب شدید روده، تحلیل عضلانی، برخی سرطان ها، مرحله نهایی بیماری کلیوی و دیالیز طولانی مدت می تواند فرد را در معرض کمبود ویتامین C قرار دهد.

روش درمان کمبود ویتامین C

در درمان بیماری های ناشی از کمبود این ویتامین، پزشکان معمولا دوزهای تا 300 میلی گرم برای کودکان و 500 تا 1000 میلی گرم را برای بزرگسالان تجویز می کنند. خوشبختانه مصرف این ویتامین اکثر بیماری ها مانند اسکوربوت را در عرض چند روز تا چند هفته درمان می کند.

نیاز روزانه بدن به این ویتامین را می توان با مصرف میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین C تامین کرد. فلفل سبز و قرمز، کلم بروکلی، کلم بروکسل، سیب زمینی، شاه توت، توت فرنگی و مرکبات حاوی ویتامین C هستند و با گنجاندن آنها در رژیم غذایی روزانه می توان از آنها پیشگیری کرد.