بعدی- در این مقاله در مورد نحوه جمع آوری داده های کمی و کیفی صحبت خواهیم کرد. در این مقاله اطلاعاتی در مورد نحوه محاسبه و جمع آوری داده ها خواهیم داد.
بر اساس گزارش فردا، ممکن است تکنیکهای زیادی برای تجزیه و تحلیل دادهها وجود داشته باشد، اما آنچه مهم است این است که آیا تکنیکی که استفاده میکنید با دیدگاه فلسفی که زیربنای تحقیق است سازگار است یا خیر.
مرحله بعدی جمع آوری داده ها در فرآیند تحقیق شامل تجزیه و تحلیل داده ها است. تحلیل داده ها تنها به روش های آماری ختم نمی شود و بسیاری از پژوهش ها هستند که جنبه آماری ندارند و مبتنی بر اسناد و ادراک و تحلیل عقلانی هستند. این مطالعات کل فرآیند تحقیقات علمی را دنبال می کنند و مرحله ای به نام تحلیل دارند.
در نتیجه، تحلیل عموماً دو نوع است: تحلیل کمی و تحلیل کیفی. برخی تحلیل های کمی را به تحلیل توصیفی و تحلیل تبیینی (علّی) طبقه بندی کرده اند. در سطح توصیفی تحلیل کمی، توزیع داده های تجربی هر یک از متغیرهای مستقل و وابسته با شاخص های آماری مناسب بیان می شود. در بخش تحلیل تبیینی به بررسی علت و بررسی رابطه علیت بین متغیرها پرداخته شده است. تحلیل کیفی نیز در سه سطح انجام می شود: توصیف، تبیین و تفسیر.
1-تحلیل محتوا
تحلیل محتوا یکی از روش های اسنادی است که به بررسی سیستماتیک، عینی، کمی و قابل تعمیم پیام های ارتباطی می پردازد. این روش در طبقهبندی روشها توسعهدهنده محسوب میشود و برای بررسی محتوای آشکار پیامها در یک متن استفاده میشود و در نتیجه به نشانهشناسی محتوای پیام نمیپردازد. تجزیه و تحلیل محتوا روشی مفید برای پاسخ به سؤالات در مورد محتوای یک پیام است. اگرچه در رویکردهای اولیه ادعا می شد که تحلیل محتوا می تواند به محتوای پیام و همچنین ویژگی های نویسنده و تأثیر آن بر مخاطبان هدف بپردازد، امروزه تصور می شود که دو کارکرد آخر تنها با روش های یکپارچه سازی میدانی و اسنادی امکان پذیر است. . .
به طور کلی وقتی از تحلیل محتوا به عنوان روش یاد می شود، منظور از تحلیل محتوای کمی است. اما امروزه از تحلیل محتوای کیفی که همان تحلیل محتوای موضوعی است، از جمله روش های تحقیق اسنادی نیز نام برده می شود. در تحلیل محتوای کیفی سعی بر آن است تا از طریق کدگذاری باز، مرکزی و زمینه ای، دسته بندی های محتوا در پیام های ارتباطی شناسایی و استخراج شود.
2- نظریه داده های پایه
نظریه داده های بنیادی، یا نظریه بنیادی یا نظریه برخاسته از داده ها یا نظریه زمینه ای، یک روش کلی، استقرایی و تفسیری تحقیق است. نظریه داده های بنیادی به محققان در حوزه های موضوعی مختلف این امکان را می دهد که به جای تکیه بر نظریه های موجود، نظریه ای را فرموله کنند و گزاره هایی ارائه دهند. این نظریه ها و گزاره ها به طور سیستماتیک و مبتنی بر داده های واقعی مورد بحث قرار می گیرند. هر نظریه و گزاره ای که بر اساس این روش توسعه می یابد، بر روی یک پس زمینه مستند از داده های واقعی ساخته شده است. در واقع نظریه داده های پایه روشی برای کسب اطلاعات در مورد موضوع مورد بررسی و موضوع یا موضوعات مورد بررسی است. قبلا جامع نبود و دانش ما در این زمینه محدود است.
3- تحلیل شبکه های اجتماعی
این روشی برای تجزیه و تحلیل ارتباط بین افراد به عنوان راهی برای درک و مطالعه رفتار انگیزشی است. شبکه های اجتماعی شبکه ای از افراد، گروه ها و ارتباطات بین آنهاست. افراد و گروه های اعضا این گروه ها را تشکیل می دهند و بین این افراد دوستی، خویشاوندی، تجارت، علایق مشترک و غیره را تشکیل می دهند. وابستگی هایی مانند ایجاد مرز بین گره ها. با افزایش گرهها و لبههای بین آنها، شبکه پیچیدهتر میشود و با تحلیل شبکه قابل تحلیل و کنترل است.
4- تحلیل گفتمان
تحلیل گفتمان یا تحلیل مکالمه یک اصطلاح کلی است که برای مطالعاتی به کار می رود که زبان نوشتاری، گفتاری یا اشاره ای یا هر پدیده نشانه شناختی را تحلیل می کند. تحلیل گفتمان به طور کلی به عنوان یکی از زیر شاخه های زبان شناسی شناخته می شود. موضوع تحلیل گفتمان (نقل قول، متن نوشتاری، گفتار، رویدادهای ارتباطی) به عنوان دنباله ای منسجم از جملات، گزاره ها، عبارات، گفتار و استدلال تعریف می شود. بیشتر زبان شناسان جریان استفاده از زبان را به جملات محدود می کنند، اما در تحلیل گفتمان اینطور نیست.
این پژوهش تا حدودی به زبانشناسی نزدیک است، اما در تحلیل گفتمان سعی میکنیم بهجای ساختار متن، ویژگیهای روانشناختی-اجتماعی فرد/افراد را کشف کنیم. تحلیل گفتمان در زمینههای مختلف علوم انسانی و اجتماعی مانند زبانشناسی، آموزش، جامعهشناسی، انسانشناسی، دستیار تجاری، روانشناسی شناختی، روانشناسی اجتماعی، مطالعات منطقهای، مطالعات فرهنگی، روابط بینالملل، جغرافیای انسانی، مطالعات ارتباطات، مطالعات کتاب مقدس، کاربرد دارد. و غیره هر شاخه از مطالعات ترجمه مفروضات، دامنه تحلیل و روش منحصر به فرد خود را دارد.
5- تحلیل روایی
روایت یا تحلیل روایی عبارت است از ایجاد محتوای مادی حول یک داستان منسجم و همچنین سازماندهی مطالب به ترتیب زمانی و متمرکز. از سوی دیگر، روایت ها ساختارهای تحلیلی هستند که تعدادی کنش و رویداد مربوط به گذشته یا حال را که در غیر این صورت گسسته و نامرتبط تلقی می شوند، حول یک کل منسجم و مرتبط به هم پیوند می دهند.
این یکپارچگی ارتباط معنا می بخشد و تک تک عناصر داستان را توضیح می دهد و همچنین توسط آنها شکل می گیرد. می توان از آن برای توصیف جهتی که داستان به هم پیوسته روایت می شود استفاده کرد. می گوید بیافرینی، شناخته شوی و مورد مطالعه قرار بگیری.
تجربه و تحلیل کامپیوتری
بسیاری از بسته های نرم افزاری، از جمله NVivo و Atlas، برای کمک به محققان در تجزیه و تحلیل داده های کیفی طراحی شده اند. ti و مانند آن چنین نرم افزاری برای تجزیه و تحلیل داده ها، محققان را تحت فشار زیادی برای خواندن و کدنویسی قرار داده است.
منبع: skillyouneed
ارسال پاسخ