آینده ارتباط با جوانان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. احتمالاً زمانی است که آنها فریاد می زنند، درها را به هم می کوبند، و شاید بحث های ناخوشایند در مورد موارد و غیر متعارف بودن بیشتر داشته باشند. به جای توجه به این مسائل، بهتر است حواس خود را به نحوه ارتباط با آنها معطوف کنید.
به گزارش فردا؛ وقتی با آنها صحبت می کنید، ممکن است موضوعات خاصی مانند رابطه جنسی، مواد مخدر و الکل مطرح شود. با این حال، مهم است که بیشتر به این فکر کنید که چگونه با نوجوان خود ارتباط برقرار خواهید کرد تا نگرانی شما روز به روز بیشتر نشود. اگر بتوانید با آنها رابطه برقرار کنید، قطعاً طرح “مسائل بزرگتر” بسیار آسان تر خواهد بود.
10 نکته برای آشنایی با نوجوانان
1- به آنها فرصت دهید
به جای آماده کردن فرزندتان برای یک مکالمه رسمی، بهتر است از راه های ارتباطی ساده تری استفاده کنید. آنها را تشویق کنید تا در تهیه وعده های غذایی به شما کمک کنند، و اگر این کار را کردند، صحبت را باز کنید و مطمئن شوید که فعالیتی را انجام دهید که به آنها فرصت می دهد حداقل هفته ای یک بار با شما صحبت کنند. خوردن یک وعده غذایی خانوادگی یک راه ایده آل برای شروع گفتگو است.
2- گوش کن
همه ما دوست داریم صدایمان شنیده شود. اما بسیاری از ما زمان زیادی برای گوش دادن به دیگران نداریم. اگر نوجوان شما می خواهد صحبت کند، زمانی را برای گوش دادن به صحبت های او و زبان بدنش اختصاص دهید. توجه کامل خود را به آنها معطوف کنید.
3- بپرسید چرا اما قضاوت نکن!
بهتر است تصور کنید که دلیلی برای اعمال فرزندتان وجود دارد و از او در این مورد سوال کنید. مهم است که به خاطر داشته باشید که چرا سؤال را انتخاب کرده اید و سعی کنید روند فکری آنها را درک کنید. سعی کنید از قضاوت در مورد آنها خودداری کنید، این به آنها کمک می کند تا دیگران را قضاوت یا محکوم نکنند.
4- آنها را مقصر فرض نکنید
درست مانند فرزندان خردسال خود، مهم است که تصور نکنید چه اتفاقی خواهد افتاد یا قبلاً اتفاق افتاده است. به طور خاص، از سؤالات اصلی خودداری کنید، در عوض بپرسید: “می توانید به من بگویید چه اتفاقی افتاده است؟” بهتر است سوالاتی مانند: یا “آیا همه چیز خوب پیش می رود؟” بالا بردن
5- من اینجا هستم تا به شما کمک کنم
برای اینکه نوجوان به شما اجازه دخالت در مشکلات شخصی او را بدهد، به او بگویید که نگران او هستید و قصد کمک دارید. شما آنجا هستید تا به فرزندتان کمک کنید. از او بپرسید که آیا او با تکالیف، مدرسه یا در روابط با دوستان مشکلی دارد یا خیر. حتی اگر در تعیین هویت خود مشکل دارند، نوجوان شما باید بداند که شما هنوز برای کمک به آنها حاضرید. بهتر است از سوالات زیر استفاده کنید:
• “آیا می توانم به شما کمک کنم؟”
• “آیا کاری هست که بتوانم برای شما انجام دهم؟”
سوالاتی از این دست موضوع را روشن می کند و به نوجوان شما اجازه می دهد تصمیم بگیرد که آیا می خواهد به شما اطلاع دهد یا نه.
6- با همه آنها یکدفعه صحبت نکنید، بگذارید فکر کنند!
احتمالاً بسیاری از ما متوجه شده ایم که دلیل اصلی یادگیری اشتباه کردن است. این بسیار مؤثرتر از هر کسی است که بخواهد به ما بگوید چگونه کارها را انجام دهیم. جوانان هم همینطورند. به عنوان والدین یک نوجوان، بسیار مهم است که به آنها و توانایی آنها در حل مشکلات خود ایمان داشته باشید. وظیفه شما این است که به آنها کمک کنید مشکلات را همانطور که فکر می کنند حل کنند. این را می توان با کمک والدین یا به تنهایی انجام داد. با این حال، مهم است که به کودک خود فضای کافی برای انجام این کار بدهید و در صورت لزوم به او بگویید که در کنار او هستید.
والدین حتی می توانند با بیان موارد زیر اعتماد به نفس خود را تقویت کنند:
من می دانم که شما می توانید این کار را انجام دهید. چون قبلاً شما را x انجام دادهام.”
“من مطمئن هستم که شما می توانید به تنهایی از عهده این کار بر بیایید. به یاد داشته باشید، شما به تنهایی با Y مقابله می کنید.”
7- آن گونه که من می کنم، نه آن گونه که می گویم، عمل کنید
شما هنوز هم الگوی فرزندانتان هستید. فرزند شما از رفتار والدین خود الگوبرداری و تقلید خواهد کرد. اگر می خواهید رفتارهای خوبی مانند نکشیدن سیگار و دوری از نوشیدنی های الکلی را تقویت کنید، ابتدا باید مطمئن شوید که آیا رفتار شما مناسب است یا خیر. فقط یادآوری کافی نخواهد بود.
8- با جوان آرام و صریح صحبت کنید
با وجود اینکه ممکن است هنگام برخورد با آنها بسیار ناراحت و عصبانی باشید، اما تمام تلاش خود را بکنید که در برخورد با نوجوان تند نباشید. بسیار آرام اما هیچ بحثی با فرزندتان در مورد سیگار کشیدن، افت تحصیلی و غیره وجود ندارد. در مورد مسائل صریح و صادقانه صحبت کنید و مزایا و معایب رفتار نادرست او را توضیح دهید. او باید متوجه شود که راه را اشتباه می رود و ممکن است در آینده با مشکلات زیادی روبرو شود.
9- در برابر پرخاشگری او با عصبانیت واکنش نشان ندهید
اگر هیچ چیز مثبتی از گفتگو حاصل نشود، نوجوان ممکن است نسبت به والدین خود متشنج، بداخلاق و خشن شود. در این صورت باید خود را کنترل کنید و این رفتار را راهی برای بیان احساسات خود بشناسید. سعی کنید سردرگمی و عصبانیت او را تحریک نکنید و یا به صورت کلامی توهین آمیز نشوید.
10- از پرسیدن سوالات دشوار خودداری کنید
شما نمی خواهید آنها دروغ بگویند! در حالت ایده آل، شما می خواهید که آنها احساسات خود را در مورد چیزی با شما در میان بگذارند. اما ممکن است اینطور نباشد. مخصوصاً وقتی می دانند کاری که انجام داده اند اشتباه بوده است. بهتر است از پرسیدن سوالات مستقیم در مورد موضوعات خاص خودداری کنید، مگر اینکه آماده شنیدن پاسخ اشتباه باشید. فقط سوالات باز بپرسید تا بتوانید پاسخ بگیرید.
نکته پایانی
به یاد داشته باشید که نوجوانان شما اکنون بالغ هستند. آنها دیگر بچه کوچکی نیستند و احتمالاً در مورد آن بسیار حساس هستند. مهم است که به آنها احترام بگذارید و به آنها زمان و فضای کافی برای برقراری ارتباط بدهید.
منبع: skillyouneed
ارسال پاسخ