باستان شناسان با استفاده از روشی جدید توانسته اند جزئیات خالکوبی مومیایی های 1200 ساله پرو را فاش کنند.
باستان شناسان با استناد به تحقیقات جدید گزارش می دهند که یک روش جدید مبتنی بر لیزر جزئیات پیچیده ای از خالکوبی های مومیایی های پروی چند صد ساله را آشکار کرده است. اما همه کارشناسان متقاعد نشده اند که این روش جدید بهتر از روش های موجود برای تجزیه و تحلیل خالکوبی های تاریخی است.
بر اساس این مطالعه که نتایج آن در روز دوشنبه 13 ژانویه در مجله “PNAS” منتشر شد، محققان بیش از 100 بقایای مومیایی شده انسان متعلق به فرهنگ “Chancay” را که بین سال های 900 پس از میلاد تا 1533 در پرو زندگی می کردند، مورد بررسی قرار دادند. آنها انجام دادند. مایکل پیتمن دیرینه شناس از دانشگاه هنگ کنگ به LiveScience گفت: “تنها 3 مورد از این مومیایی ها دارای خالکوبی های بسیار دقیق با خطوط ریز 0.1-0.2 میلی متری هستند که فقط با روش جدید ما قابل مشاهده هستند.” .
این روش شامل فلورسانس تحریک شده با لیزر (LSF) است که تصاویری را بر اساس فلورسانس یک نمونه تولید می کند، بنابراین جزئیاتی را آشکار می کند که ممکن است با اسکن ساده اشعه ماوراء بنفش (UV) از دید پنهان شوند. LSF جوهر خالکوبی سیاه مبتنی بر کربن را به وضوح قابل مشاهده می کند.
پیتمن گفت: «سه الگوی خالکوبی بسیار دقیقی که کارشناسان بر روی بقایای مومیایی شده شناسایی کردند، نقوش هندسی هستند، عمدتاً مثلثهایی که بر روی سایر اشیاء فرهنگ چانکای مانند سفال و منسوجات نیز یافت میشوند. او گفت.
به گفته باستان شناس Kasia Szremski از دانشگاه ایلینویز در Urbana-Champaign، فرهنگ چانکای، که حدود 1000 سال پیش در امتداد سواحل مرکزی پرو شکل گرفت، بیشتر به دلیل سرامیک ها و منسوجات سیاه و سفید خود شناخته شده است.
ارسال پاسخ