جان مریمر ، متفکر پیشرو در روابط بین الملل ، استاد دانشگاه شیکاگو و یک متخصص برجسته در روابط بین الملل ، از دولت دوم دونالد ترامپ در سیاست خارجی ، به ویژه در ایران ، غزه و اوکراین انتقاد کرد.
به گفته ایسنا ، تحت فشار لابی ایالات متحده در رژیم صهیونیستی و واشنگتن ، وی تأکید کرد که او مذاکرات هسته ای با ایران دارد ، که وی در برابر نسل کشی باز در غزه ساکت بود و یک استراتژی ناموفق در جنگ اوکراین دنبال کرد.
مرشیمر در ابتدا در مورد موضوع مذاکرات هسته ای بین ایران و ایالات متحده بحث کرد و ترامپ و تیمش در ابتدا به دنبال نشانه انعطاف پذیری در توافق و حتی تیم مذاکره هستند. به گفته وی ، سفیر ترامپ در خاورمیانه استیو ویتاكاف در ابتدا موافقت كرد كه برنامه غنی سازی ایران را در سطح محدودی ادامه دهد ، زیرا او فهمید كه بدون این مؤلفه هیچ توافقی امکان پذیر نیست.
“WITCAF در ابتدا به ایران اجازه می داد تا ایران را غنی سازد زیرا می دانست که این تنها راه دستیابی به توافق است.” گفت با این حال ، اسرائیل و لابی او فکر می کنند این غیرقابل قبول است. “پس از تشدید فشار و عناصر رادیکال اسرائیل در آژانس های امنیتی ایالات متحده ، WITCAF مجبور شد عقب نشینی کند و خواسته های خود را تغییر دهد.”
“پیام منتقل شده به ترامپ و ویتاکف این بود که هیچ غنی سازی غیرقابل قبول نبود.”
تغییر تغییر برای الزامات امنیتی نبود ، بلکه به دلیل “فرمان منافع ایالات متحده اسرائیل” بود. به گفته وی ، ایران حق دارد یک برنامه هسته ای مسالمت آمیز مبتنی بر معاهدات بین المللی داشته باشد و تمایل تهران برای حفظ سطح غنی سازی اورانیوم یک تقاضای قانونی است.
آیا تفاوت بین ترامپ و نتانیاهو واقعی است؟
مورشامار ، که به یک سؤال “واقعی” گزارش شده بین ترامپ و نخست وزیر صهیونیستی بنیامین نتانیاهو پاسخ داد ، گفت: “ترامپ ممکن است بخواهد رویکرد متفاوتی را به خاورمیانه اتخاذ کند ، اما هیچ نشانه ای وجود ندارد که او بخواهد در برابر نتانیاهو و اسرائیل بایستد. “این دیدگاه واقعاً واقعی است نه واقعی.”
وزیر افزود: ترامپ از همان سیاست هایی که از تل آویو در مورد موضوعات کلیدی مانند ایران ، فلسطین و رویکرد منطقه ای راضی هستند ، پیروی می کند.
مورسامایمر گفت: “ترامپ با ایران توافق می خواهد.” اما نتانیاهو از این امر جلوگیری می کند. “ترامپ همچنین یک نسل کشی را در غزه صدا می کند ، اما لابی نتانیاهو و اسرائیل در ایالات متحده اجازه این کار را نمی دهد.”
غزه ؛ فاجعه بشردوستانه با غرب
یکی از سریعترین قسمت های سخنرانی مارشیمر به اوضاع غزه اختصاص یافته بود. وی به وضوح آنچه را که در غزه اتفاق می افتد نامید و گفت که رژیم صهیونیستی از گرسنگی سیستماتیک و سوء تغذیه به عنوان ابزاری برای جنگ استفاده می کرد.
“حتی گزارش هایی وجود دارد که برخی از کامیون ها به جای غذا پوشش می دهند.” گفت “کمک های انسانی محدود است و تقریباً هیچ چیز برای مردم وجود ندارد.”
یک متفکر برجسته روابط بین الملل با اشاره به روزنامه نگاران مانند هارون مات ، گفت: “سطح کمک به حدی پایین است که به هر شخص در غزه می رسد.” گفت “این تراژدی نه تنها محصول تصمیمات نظامی است ، بلکه نتیجه سیاستی است که در آن بی تفاوتی مردم در اسرائیل است.”
وی با اشاره به حمایت گسترده از سیاست صهیونیست ها در غزه گفت: “هیچ اعتراض قابل توجهی در این سیاست ها در اسرائیل وجود ندارد.” این جامعه از نظر اخلاقی فرو می ریزد. مانند آنچه در آلمان نازی می بینیم. ”
اوکراینی ؛ جنگی که آمریکا شروع کرد و اکنون نمی تواند پیروز شود
وی در مصاحبه خود با مرشیمر ، بحران اوکراین را ادامه داد و تحلیل خود را در مورد ریشه های درگیری ارائه داد.
وی بار دیگر تأکید کرد که ایالات متحده اصرار بر گسترش ناتو به شرق دارد و بحران اوکراین را ایجاد کرده است. “روسیه اعلام کرده است که عضویت ناتو در اوکراین از سال دوم یک خط قرمز است.” گفت “ما این پیام را نادیده گرفتیم و فشار را ادامه دادیم.”
وی افزود که مجاز ، بحران 2 سال و سرانجام حمله 2 ساله روسیه نتیجه مستقیمی از این سیاست ها است.
مرشیمر همچنین به تلاشهای روسیه برای جلوگیری از مذاکرات جنگ و صلح در استانبول اشاره کرد: “پس از جنگ ، روسیه سعی کرد با اوکراین مذاکره کند.
به گفته وی ، ایالات متحده فکر می کرد که می تواند روسیه را با استفاده از تحریم های اقتصادی و پشتیبانی سلاح از اوکراین شکست دهد و این امر می تواند رئیس جمهور ولادیمیر پوتین را سرنگون کند. اما این رویکرد اشتباه بود.
مرشیمر دولت نظامی اوکراین را بسیار مهم توصیف کرد و گفت که با پایان کمک های غربی در آستانه فروپاشی کشور قرار دارد. “اوکراین حتی ما را با کمک از دست می داد.” اکنون که ترامپ گفت که قصد ادامه پشتیبانی را ندارد ، فقط دو گزینه باقی مانده است. “یا با خواسته های روسی مقابله کنید یا عقب نشینی کنید.”
“جنگ در این زمینه به پایان می رسد و روس ها پیروز می شوند.”
اروپا نمی تواند شکاف ایالات متحده را پر کند
مرشیمر همچنین هر مکان ممکن را برای اروپا برای حمایت از اوکراین اوکراین رد کرد: “اروپا نه ظرفیت نظامی دارد و نه منابع. به همراه ایالات متحده ، نتیجه به نفع اوکراین نبود.” اوکراین بدون آمریکا محکوم به شکست است. ”
سرانجام ، مارشیمر این سؤال را مطرح کرد که چگونه سیاست گذاران آمریکایی در مورد چگونگی شکست روسیه بدون توجه به پیامدهای اخلاقی ، ژئوپلیتیکی و انسانی این پروژه فکر می کنند.
“ما فکر کردیم که می توانیم عضویت ناتو اوکراین را تحمیل کنیم.” “ما فکر می کردیم که تحریم ها پوتین را بالا می برند ، اما ما اشتباه کردیم و اکنون اوکراینی ها ، فلسطینی ها و حتی مردم خودمان این توهم را پرداخت می کنند.”
ارسال پاسخ