مطالعات بی شماری نشان داده است که بین استرس و شیوع یا خشونت بیماریهای دهان رابطه آماری وجود دارد. تحقیقات نشان می دهد که افراد دارای سطح استرس زیاد به احتمال زیاد بیماری لثه پیشرفته ایجاد می کنند.
به گفته ایسنا ، برخی از مطالعات شیوع پوسیدگی بالاتر دندانپزشکی را در بین افراد نگران یا افسرده گزارش کرده اند. اگرچه این رابطه می تواند با رفتارهای بد سلامتی و رژیم غذایی ناسالم تقویت شود ، اما برخی از مطالعات باکتری های بیماری زا بالاتری را در صفحه استرس زا مشاهده کرده اند.
خمیر دندان ؛ نتیجه مخفی اضطراب
دکتر Sedgedeh Moyidi – دندانپزشکی یا “مسواک زدن” به عنوان یکی از رایج ترین نتایج رفتاری استرس ، به ویژه در هنگام خواب.
Moyidi ، سایش آندار دندان ، مخفف خمیردندان ، اختلالات مفصل Temporomandibular-TMJ ، ترک خوردگی دندان و شکستن ، تجزیه و تحلیل لثه ، افزایش حساسیت به دندان و سردردهای مزمن ، به ویژه در ناحیه زمانی ، به عنوان برخی از عوارض پوسیدگی دندان و اضطراب.
اثرات اضطراری استرس خوراکی
“افزایش هورمون کورتیزول در شرایط استرس زا باعث التهاب سیستمیک در بدن می شود و حاوی بافت لثه است.” گفت
مویدی استرس مزمن را به عنوان عاملی در تضعیف سیستم ایمنی بدن توصیف کرد و گفت: تضعیف سیستم ایمنی بدن می تواند بدن را در برابر بیماری های دهان مانند پریودنتیت آسیب پذیرتر کند.
“در شرایط استرس زا ، او می تواند عادات سلامتی مانند مسواک زدن و مراجعه به دندانپزشک را رها کند و اضطراب را به رفتارهای ناسالم مانند سیگار کشیدن ، دسر یا مصرف نوشیدنی ، جویدن ناخن یا اشیاء سخت کاهش دهد.”
عضو هیئت علمی شیراز دانشگاه علوم پزشکی (Zeroostomia) به عنوان یکی از نتایج دیگر استرس نشان داد و افزود که کاهش ترشح بزاق به دلیل استرس باعث افزایش احتمال پوسیدگی و بیماری لثه می شود.
چگونه از آسیب استرس در دهان جلوگیری کنیم؟
دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، با اشاره به استراتژی های مدیریت استرس ، توصیه می شود: فعالیت هایی مانند یوگا ، مراقبه ، ورزش منظم و مشاوره روانشناختی می تواند به کاهش اضطراب و در نتیجه بهبود سلامت دهان و دندان کمک کند.
وی همچنین تأکید کرد که مردم سعی خواهند کرد بهداشت دهان و دندان را حتی در شرایط استرس زا فراموش نکنند.
به گفته مویدی ، بهتر است با کمک مشاوره روانی ، عادت های ویرانگر مانند جویدن ناخن و دندان را ترک کنید و اگر در شب درد دندان دارید ، توصیه می شود که از محافظ شب نایت گارد استفاده کنید. محافظ شوالیه وسیله ای محافظ است که معمولاً شبانه در دهان قرار می گیرد تا دندان ها را از سایش و آسیب به دندان محافظت کند یا فک ها را فشار دهد.
به گفته وزارت بهداشت ، وی به اندازه کافی رژیم غذایی خود را ادامه داد ، آب نبات های ساده و نوشیدنی های اسیدی را به عنوان روشی مؤثر برای جلوگیری از صدمات ناشی از استرس به سلامت دهان و دندان کاهش داد و به دندانپزشک مراجعه کرد تا علائم اولیه مانند سایش یا ترک خوردگی دندان ، التهاب و التهاب را شناسایی کند. در صورت لزوم ، مراجعه به روانپزشک نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
ارسال پاسخ