در روز جمعه ، 6 ژوئیه ، قیمت نفت آینده برنترو به 2 دلار در هر بشکه رسید. اگرچه کوچک بود ، اما در چند روز گذشته به عنوان نشانه بازگشت محتاطانه بیش از 5 ٪ بازار دیده می شد.
براساس اقتصاد جهانی ، این تحرک قیمت محدود در حالی که تحت تأثیر تعدادی از ژئوپلیتیک ها ، عوامل تجاری و ساختاری قرار گرفته است. در خط مقدم این عوامل ، انتظار نگرش رسمی دولت ایالات متحده نسبت به روسیه ؛ رئیس جمهور آمریكا دونالد ترامپ قول داد “بیانیه مهمی” در مورد سیاست مسكو علیه مسكو در روزهای آینده.
تحلیلگران معتقدند که اعلامیه می تواند منجر به تحریم های جدید روسیه ، یکی از صادرکنندگان برجسته نفت جهان شود و در نتیجه عرضه جهانی نفت را در میان مدت مختل کند.
در چنین فضایی ، معامله گران با ظاهری دوگانه به بازار بازگشتند: از یک سو نشانه هایی از رشد تقاضا و محدودیت عرضه در کوتاه مدت وجود دارد ، از طرف دیگر ، انتظار نامشخص اقتصاد جهانی ، تعرفه های تجاری و کاهش افق بلند مدت چین ، مانع از شکل گیری موج شدید در قیمت ها می شود. این درگیری بین امیدها و ترس باعث شده است که بازار نفت در آستانه شدیدترین فصل مصرف تابستان باشد ، جایی که هرگونه تغییر سیاسی یا اقتصادی می تواند در روزها و هفته ها نوسانات جدی ایجاد کند.
یکشنبه بازیگران پنهان
علاوه بر نگرانی در مورد تحریم های احتمالی روسیه ، حملات نظامی به دریای سرخ یمن حوثی نیز بیشتر منطقه بازار را ملتهب کرد. هفته گذشته ، دو تانکر در این مسیر استراتژیک هدف قرار گرفتند و غرق شدند. این موضوعی است که خطرات کوتاه مدت تأمین نفت را افزایش می دهد و اهمیت ایمنی دریا را برای تأمین انرژی جهانی تکرار می کند.
این تحولات شامل گزارش هایی است که عربستان سعودی قصد دارد در ماه آگوست حدود 5 میلیون بشکه نفت را صادر کند. این رقم بیش از دو سال است. این افزایش ممکن است نشانه بهبودی نسبی در شرق آسیا و به ویژه در چین باشد ، اگرچه دید طولانی مدت بازار بسیار امیدوار کننده نیست.
پیش بینی های متناقض
در گزارش جدید خود ، آژانس بین المللی انرژی (IEA) علی رغم بهبود نسبی عرضه ، تصویری محتاطانه و کمی بدبینانه از تقاضای نفت را ارائه داد و هشدار داد که خطرات ناشی از شدت دهی تنش های تجاری پس از سیاست های تعرفه جدید ایالات متحده می تواند بر مصرف انرژی جهان را تحت الشعاع قرار دهد.
در حالی که ارگان بین المللی رشد و افزایش برخی مناطق را تأیید می کند ، عواملی از قبیل افزایش ترافیک زمین و هوایی در کوتاه مدت ، در ماه های تابستان و افزایش نیاز به تسهیلات سوخت مایع باعث ایجاد تنگنا بر روی سطح متقاطع در بازار شده است.
با این حال ، در افق میانه تا طولانی مدت ، چشم انداز با سایر ناظران بسیار متفاوت است. کشورهای صادرکننده نفت (OPEC) پیش بینی کردند که تمایل به تقاضای جهانی نفت در سالهای آینده مهم خواهد بود. دلیل اصلی این تغییر ، کاهش آهنگ های مصرف در یک اقتصاد بزرگ مانند چین است.
براساس این گزارش ، اوپک اکنون تخمین زده است که تقاضای جهانی نفت تقریباً به 2 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. این یک نشانه واضح از چرخش تدریجی مدل مصرف جهانی سوخت های فسیلی ، به ویژه در بازارهای آسیا است که کمتر از پیش بینی قبلی (5 میلیون بشکه در روز) نیست.
این معاینه نزولی برآوردهای اوپک نگرانی هایی را در بین تولید کنندگان متعلق به جهان افزایش داده است ، زیرا این به معنای احتمال مازاد عرضه ساختاری در سالهای آینده است. اگر تحقق یابد ، این موضوعی است که می تواند قیمت ها را در افق میان مدت کاهش دهد.
قیمت تقلب
تا زمان تأسیس این خبر و تار شدن تجارت. Com ، روز جمعه ، شاخص برنت به 2 دلار افزایش یافت. علیرغم این افزایش روزانه ، در دیدگاه هفتگی ، قیمت نفت برنت نسبت به هفته گذشته 4.9 درصد افزایش یافته است ، در حالی که روغن WTI 3.5 درصد کاهش یافته است.
با این حال ، باید در نظر گرفت که بازار ایالات متحده در 6 ژوئیه به مناسبت روز استقلال بسته شده است و آن هفته ممکن است بر حجم معاملات و قیمت ها در آن هفته تأثیر بگذارد. از طرف دیگر ، تحلیلگران به نکته مهمی در بازار قرارداد آینده اشاره می کنند: اختلاف قیمت بین قراردادهای نفتی برنت برنت برنت برنت. براساس داده ها ، قرارداد سپتامبر با 2 دلار بالاتر از اکتبر معامله می شود. اوضاع موجود در بازار نفت را بازده نامیده می شود.
این شکاف قیمت زمانی اتفاق می افتد که قیمت های کوتاه مدت بالاتر از قیمت های بلند مدت باشد و معمولاً به عنوان نشانه محدودیت عرضه برای بازار فیزیکی و تقاضای اضطراری شدید تعبیر می شود. در همین زمان ، در ماه آگوست ، حدود 5 میلیون بشکه نفت از عربستان سعودی به چین – بالاترین حجم صادرات برای بیش از دو سال – دیگر فشرده سازی بازار کوتاه مدت دیگر معرفی شد. این کمبود عرضه و علائم بهبود تقاضای نسبی ، بازار نفت را در وضعیت شکننده اما امیدوارکننده قرار داده است.
سایه سیاست
بازار نفت روز پنجشنبه بیش از 5 درصد کاهش یافت. این کاهش این بود که سرمایه گذار ناشی از سیاست های تعرفه جدید ترامپ و رشد اقتصاد جهانی و تأثیر تقاضای نفت است. با این حال ، این واقعیت که رئیس جمهور ایالات متحده آماده انتشار “بیانیه مهم” در مورد روسیه در روز دوشنبه است ، منجر به بازگشت نسبتاً قیمت ها شد.
تحلیلگران این موسسه هشدار دادند که احتمال تحریم های بیشتر علیه روسیه ممکن است باعث نگرانی در بازار شود. ترامپ اخیراً نارضایتی خود را از عملکرد ولادیمیر پوتین در روند صلح با اوکراین و بمباران شهرهای این کشور ابراز کرد. در همین حال ، کمیسیون اروپا در حال تهیه یک بسته تحریم جدید است که حاوی سقف شناور برای قیمت نفت روسیه خواهد بود.
ارسال پاسخ