ماهرخ عباسپور: از ساعت 17 یکشنبه 24 تیرماه مصادف با شهادت امام زین العابدین (ع) تا سه شنبه 5 و پنجشنبه 7 تیرماه همزمان با تاسوعا و عاشورای حسینی سینماها تعطیل است. . در واقع سینماها نیمه آخر هفته را تعطیل سپری کردند. همچنین اکران فیلم های کمدی از ابتدای ماه محرم محدود شده است. در راستای روند سالیانه نمایش تنها فیلمهای غیر کمدی در دهه اول محرم، به سالنها امکان نمایش درام داده شده است و کمدیها از چهارشنبه 29 تیرماه مصادف با چهارمین روز محرم به طور موقت متوقف میشوند. این روند تا غروب آفتاب 24 تیرماه (8 محرم) ادامه یافت و سینماها تعطیل شدند.
در ۵ روزی که فیلم های کمدی اکران نشد، فیلم های غیر کمدی چند بیننده داشتند و چقدر فروش داشتند؟
قبل از پاسخ به این سوال، باید به بهار برگردیم. وقتی سینمای ایران در فاصله 1 فروردین تا 31 خرداد توانست 490 میلیارد تومان بفروشد و 8.5 میلیون تماشاگر را به سینما جذب کند، همه کارگردانان به رونق سینما افتخار کردند و منتقدان این را نشانه سینما ندانستند. وی گفت: اینکه رونق در حال افزایش است و فروش سینما افزایش می یابد، این به معنای رشد سینما نیست. مثلا پاسخ رضا درسکار به این سوال وی متفاوت بودن این ارقام نسبت به سال گذشته و اینکه کل گیشه در دست 3 فیلم است نشان از رونق و پیشرفت سینما دارد.برخی از مدیران سینما مدعی هستند که در عصر ما رونق وجود دارد. اما در پاسخ به اینها و کاملاً علمی می توان گفت که هرگز چنین اتفاقی رخ نداده است. اولین نکته برای رد این فرضیه این است که؛ مشکل، انحطاط گسترده فیلمسازی و از بین رفتن قافیه به یک سری فیلم های بی کیفیت و بی کیفیت است که فیلم های طنز نامیده می شوند. مایه شرمساری برای تبلیغ و ترویج این گونه آثار داستانی است. کمدی های نمونه باعث تخریب در سیستم تولید شد. دیگر هیچ تهیه کننده و سینمایی نمی تواند و نمی خواهد سراغ ژانرهای واقعی سینما برود. این یک فاجعه ملی است که اثر خود را به جا خواهد گذاشت.»
این کاهش در نتایج فروش 14 فیلم نمایشی نیز دیده می شود که در مجموع 84 هزار بلیت به ارزش 6 میلیارد تومان فروخته اند.
اما سوال اصلی اینجاست که آیا این فیلمها میتوانند به اندازه کمدیهای پرفروش بفروشند؟ پاسخ منفی به نظر می رسد، یعنی فیلم های درام نسبت به زمان اکران خود فروش خوبی را تجربه کرده اند که نشان می دهد در صورت واگذاری این موقعیت، قدرت برجسته شدن را دارند، اما شرایط توسعه این فیلم ها فراهم نیست. ارائه شده است.
با همه این شرایط سینمای ایران در روزهای 1 تا 9 تیرماه فروش نسبتا خوبی (106 میلیارد تومان) را با یک میلیون تماشاگر تجربه کرد.
در این میان 6 فیلم که 4 فیلم کمدی و 2 فیلم درام هستند در صدر جدول فروش قرار دارند. در بین فیلم ها، «تگزاس 3» به کارگردانی مسعود اطیابی با فروش 50 میلیارد تومانی، «شرم 2» به کارگردانی رضا مقصودی و «عشق مست» به کارگردانی حسن با فروش 26 میلیارد تومانی رتبه های اول و ششم را به خود اختصاص دادند. فتحی و فروش 9 میلیارد تومانی آن، «تمساح خونین» به کارگردانی جواد عزتی با فروش 7 میلیارد تومان، «سال گربه» به کارگردانی مصطفی تقی زاده و «بنای جنوبی» به کارگردانی حسین دوماری و پدرام پور با فروش 4 میلیاردی. حدود دو هفته ای امیری که روی آن کار می شد شروع به اکران کرد و به فروش دو میلیارد تومانی رسید.
داستان دو فیلم برتر کمدی و دو فیلم پرفروش درام به شرح زیر است.
این فیلم به کارگردانی سید مسعود اطیابی درباره رابطه خانوادگی است که زندگی آنها در گرو سرنوشت قاچاقچیان مواد مخدر است و پژمان جمشیدی، سام درخشانی، مهدی هاشمی و ژاله صامتی در آن بازی می کنند.
«شرم 2» زوج اصلی فیلم را به جدایی و طلاق می کشاند. آنچه از تیزر فیلم مشخص است این است که این زوج روستایی در شهر در شرف طلاق و جدایی هستند. قوس داستانی که انگار قنبر و صنم را از شیرینی و سادگی قسمت اول جدا می کند و آنها را به حاشیه می کشاند. «شرم 1» طرفدار بچه دار شدن در پس زمینه بود و حالا با رفتن قنبر و صنم باید دید این محوریت از فیلم حذف می شود یا به شکل دیگری ادامه پیدا می کند.
«مست عشق» ساخته حسن فتحی با بازی هانده اورچل، پارسا پیروزفر و شهاب حسینی اقتباسی آزاد از داستان شمس و مولانا است.
فیلم سینمایی «خاطره جنوب» با بازی وحید رحبانی و الناز شاکر دوست، صابر ابر و سحر دولتشاهی داستان خیانت، جنایت و در نهایت عشق و انسانیت را روایت می کند. داستان فیلم رابطه عاشقانه یک دختر و یک مرد و ازدواج آنها در حالی که دختر در کما است، شرایط پیچیده ای را به وجود می آورد.
2455555
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ