سیر به دلیل داشتن برخی ویتامین ها و مواد معدنی در تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان برخی از بیماری ها مانند دیابت و بیماری های قلبی نقش دارد.
به گزارش همشهری، محمدباقر مجنونی، استادیار دانشکده داروسازی کرمانشاه، درباره خواص سیر گفت: گیاهان آلیوم شامل موسیر، سیر، پیازچه، تره، پیازچه و پیازچه از نظر اثرات درمانی مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعات بالینی زیادی انجام شده است.
وی با بیان اینکه اثرات محافظتی قلبی سیر به عنوان گیاه نماینده این تیره در مطالعات بالینی متعدد مورد ارزیابی و تایید قرار گرفته است، گفت: سیر دارای اثرات ضد تصلب شرایین یا انسداد عروق خونی، کاهش فشار خون، ضد تجمع پلاکت ها، باعث کاهش چربی و کلسترول خون می شود.
مجنونی بیان کرد: سیر اثرات محافظتی کبدی نیز دارد و ممکن است در کنترل و درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی مفید باشد.
به گفته استادیار فارماکوگنوزی (گیاهان دارویی در داروسازی)، از دیگر اثرات درمانی مفید سیر می توان به اثرات ضد درد و ضد التهابی آن نیز اشاره کرد که باعث می شود از این گیاه برای کنترل علائم آرتروز استفاده شود. مجنونی گفت: اثرات مفید درمانی و پیشگیرانه سیر در کنترل انواع سرطان ها در مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است.
از دیگر اثرات مصرف سیر و گیاهان مرتبط می توان به اثرات ضد دیابتی، ضد ویروسی، خلط آور، ضد قارچی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی اشاره کرد. مکنونی با اشاره به اینکه سیر به دلیل بوی آن توسط برخی افراد بلعیده می شود، گفت: بیشتر اثرات مفید سیر مربوط به ترکیبات گوگردی موجود در آن است و این ترکیبات تنها از خردکردن یا جویدن سیر تولید می شود. آزاد می شود، بنابراین بلعیدن حبه سیر نه تنها مفید نیست، بلکه می تواند باعث عوارض گوارشی شود.
اگر بوی ترکیبات گوگرد موجود در سیر شما را آزار می دهد، می توانید از مکمل های گیاهی تهیه شده از سیر با پوشش روده استفاده کنید که می توانید از داروخانه ها تهیه کنید.
ارسال پاسخ