برای بیمار مبتلا به ام اس طبیعی است که هر استراتژی را برای بهبود مدیریت علائم خود امتحان کند.
به گزارش ایسنا، بیمار عموماً داروهای خود را مصرف می کند و ویزیت های پزشکی خود را جدی می گیرد. با این حال، یکی از موضوعات مورد بحث در مورد این بیماری این است که آیا تغییر آنچه می خورید تفاوتی ایجاد می کند یا خیر.
اگرچه هیچ رژیم غذایی ثابت شده ای برای درمان ام اس (مولتیپل اسکلروزیس) وجود ندارد، اما برخی از غذاها می توانند چه بهتر یا چه بد، تفاوت ایجاد کنند. ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می کند و به غلاف محافظ اطراف رشته های عصبی به نام میلین آسیب می رساند. این امر سیگنال های ورودی و خروجی مغز را مختل می کند و باعث بروز علائم مختلفی می شود که حس را مختل می کند و بر توانایی حرکت تأثیر می گذارد.
علائم ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد: احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن، یا بلع، گزگز یا بی حسی در اندام ها، اختلال عملکرد مثانه و روده، اختلال شناختی، تغییرات خلقی یا افسردگی، لرزش یا اسپاسم، سرگیجه و اختلالات بینایی.
چیزی به نام “رژیم غذایی ام اس” وجود ندارد که ثابت شده باشد علائم را بهبود می بخشد. اکثر پزشکان خوردن یک رژیم غذایی کم چرب و پر فیبر مشابه آنچه که سازمان های بزرگ پزشکی برای عموم مردم توصیه می کنند را توصیه می کنند.
انواع میوه ها و سبزیجات، غلات کامل، لبنیات کم چرب، مرغ و ماهی، آجیل و حبوبات را انتخاب کنید. از غذاهایی که بسیار فرآوری شده و دارای چربی اشباع بالا هستند خودداری کنید.
غذای بدون گلوتن
حذف گلوتن برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک بسیار محبوب و ضروری است. اما هیچ تحقیقی نشان نمی دهد که علائم ام اس را بهبود می بخشد.
مطالعات مختلف نشان داده است که افراد مبتلا به ام اس نسبت به سایرین حساسیت بیشتری به گلوتن ندارند. بنابراین اگر تصمیم دارید بدون گلوتن مصرف کنید، ام اس احتمالا دلیلی برای این کار نیست.
رژیم سرخپوشان
این برنامه های غذایی از گوشت بدون چربی، آجیل و میوه ها استفاده می کنند. این رویکرد از این ایده ناشی می شود که بدن شما ممکن است این غذاهای اصلی قدیمی را بهتر از محصولات مدرن مانند لبنیات و کربوهیدرات های فرآوری شده متابولیزه کند.
تحقیقات زیادی در مورد این رژیم غذایی و بیماری ام اس انجام نشده است. یک مطالعه کوچک نشان داد که افراد مبتلا به ام اس که به مدت یک سال از رژیم سرخپوشان پیروی می کردند نسبت به افرادی که این رژیم را رعایت نمی کردند کمتر خسته بودند. اما ممکن است این فقط رژیم غذایی آنها نباشد، زیرا آنها در طول مطالعه ورزش می کردند، حرکات کششی و مدیتیشن انجام می دادند.
رژیم پارینه سنگی، رژیم سرخپوشان یا رژیم غارنشینان نوعی رژیم غذایی است که در آن توصیه می شود از انواع غذاهایی که مردم در دوران پارینه سنگی و قبل از دگرگونی های ناشی از کشاورزی استفاده نمی کردند، دوری کنید. در این رژیم از گوشت، ماهی، تخم مرغ، سبزیجات، صدف، ریشه گیاهان، انواع میوه ها، آجیل، قارچ های خوراکی و غذاهای خوراکی مشابه و همچنین اقلامی مانند سیب زمینی، شکر، غذاهای فرآوری شده، محصولات لبنی، حبوبات و غلات استفاده می شود. اجتناب می شود.
رژیم غذایی مدیترانه ای
این رژیم غذایی سنتی یکی از سالم ترین رژیم های غذایی در جهان است. در حالی که این بیماری مختص ام اس نیست، اما به طور کلی برای شما خوب است.
شما مقدار زیادی ماهی، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات، حبوبات و روغن زیتون می خورید. هیچ تحقیقی در مورد تاثیر این رژیم غذایی بر ام اس وجود ندارد. اما بسیاری از مطالعات نشان می دهد که به طور کلی برای شما مفید است و ممکن است به کاهش التهاب کمک کند.
رژیم غذایی “شهرت”.
طبق وبامدی، در این رژیم غذایی کمچرب، شما روزانه کمتر از 15 گرم چربی اشباع و 20 تا 50 گرم چربی غیراشباع مصرف میکنید. این رویکرد جدیدی نیست. روی سوانک در سال 1970 تحقیقی در این باره منتشر کرد. او موفقیت هایی را گزارش کرد، اما از آنجایی که این مطالعه شامل گروه مقایسه ای از افراد مبتلا به ام اس که این برنامه را دنبال نمی کردند، نمی شد، گفتن اینکه آیا این رژیم غذایی برای افراد مبتلا به ام اس مفید است یا خیر، دشوار است.
آیا غذاهای کمکی وجود دارد؟
هیچ ویتامین یا ماده معدنی نمی تواند از ام اس جلوگیری کند. با این حال، دانشمندان تعدادی از آنها را مطالعه کرده اند.
روغن ماهی
تحقیقات در مورد اینکه آیا این روغن کمک می کند یا خیر، متفاوت است.
در یک مطالعه کوچک، گروهی از افراد مبتلا به ام اس هر روز یک قاشق چای خوری روغن ماهی که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین های A، D و E است، مصرف کردند. همچنین به آنها توصیه شد از چربی های اشباع شده پرهیز کنند و مقدار زیادی ماهی و سبزیجات مصرف کنند. پس از 2 سال، این افراد کمتر احتمال داشت علائم جدید یا بدتر شده را گزارش کنند و تنها 12 درصد عود کردند.
با این حال، مطالعه دیگری هیچ فایده واضحی از مصرف مکمل های روغن ماهی پیدا نکرد.
امگا 3 التهاب را کاهش می دهد و برای افراد مبتلا به ام اس بی خطر به نظر می رسد.
ویتامین D
مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به ام اس که دارای سطوح بالاتر ویتامین D هستند، کمتر احتمال دارد عود کنند. با این حال، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ویتامین D بتواند از ام اس پیشگیری کند یا علائم ام اس را در افرادی که قبلاً ام اس دارند، کاهش دهد، وجود ندارد.
فقط تعداد کمی از غذاها مانند ماهی و غذاهای غنی شده مانند آب پرتقال، شیر و برخی از جایگزین های شیر (مانند شیر سویا و شیر بادام) حاوی ویتامین D هستند. بدن شما همچنین می تواند ویتامین D را در هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید تولید کند.
ویتامین A
حدود 100 نفر مبتلا به ام اس در این مطالعه وارد شدند. برخی به مدت یک سال دوزهای بالایی از ویتامین A مصرف کردند. آنها می توانستند راحت تر راه بروند و از بازوهای خود بهتر از دیگران استفاده کنند. با این حال، هیچ سودی از نظر عود یا ناتوانی وجود نداشت.
در صورت مصرف مکمل ها به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف بیش از حد برخی از ویتامین ها به ویژه A و D می تواند باعث مشکلات سلامتی شود.
ارسال پاسخ