انتخابتو، با گسترش فعالیت های انسانی، رشد شهرنشینی، افزایش آلودگی هوا و محیط های پر استرس، صنعتی شدن و کاهش فعالیت های بدنی، افزایش فقر در برخی جوامع، جنگ های بین دولتی و افزایش محرومیت ها، نقش تغذیه در سلامت جسمی و روانی برجسته تر می شود.
در حالی که برخی از افراد از دسترسی به غذاهای مفید و مفید محروم هستند، برخی به دلیل تأثیر عوامل متعدد به فست فود و غذاهای آماده روی می آورند و برخی دیگر بدون توجه به کیفیت، کمیت و کمیت غذایی که مصرف می کنند به زندگی خود ادامه می دهند.
امروزه بسیاری از افراد با اختلالات خوردن دست و پنجه نرم می کنند، از آن احساس شرم می کنند و حتی خود را سرزنش می کنند، در واقع اختلال خوردن نوعی اختلال روانی است که با تغذیه فرد مرتبط است و فرد را به پرخوری یا پرخوری سوق می دهد. کمتر خوردن و تحمل گرسنگی را تقویت می کند.
انواع اختلالات خوردن، از جمله اختلال پرخوری بولیمیااختلال بی اشتهایی عصبی، پرخوری یا پیکا این یک اختلال نشخوار فکری است که به دلایل زیادی مانند ژنتیک، تبلیغات در رسانه ها، ویژگی های شخصیتی، محیط، خانواده و فشارهای فرهنگی رخ می دهد.
به گفته متخصصان، اختلالات خوردن باعث ایجاد مشکلات زیادی در سلامت جسمی و عملکرد ذهنی افراد می شود، می تواند باعث ناراحتی عاطفی و عوارض پزشکی قابل توجهی شود و عملکرد اجتماعی فرد را به طور جدی مختل کند.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اختلالات خوردن در دختران نوجوان شایع تر است، اما می تواند در سنین دیگر، صرف نظر از نوع بدن و جنسیت، رخ دهد. تمام اختلالات خوردن به بدن آسیب می رساند و اعتماد به نفس و سلامتی را از بین می برد.
علائم اختلالات خوردن به دلیل طیف گسترده آنها بسیار متفاوت است، اما به طور کلی شامل محدودیت های غذایی، تغییرات وزن مکرر یا کمبود وزن قابل توجه، تصویر منفی بدن، وجود پرخوری، ورزش بیش از حد، استفاده از پاکسازی، میلیون یا داشتن افکار بیش از حد در مورد دیورتیک ها، غذا، تصویر بدن و وزن ممکن است از علائم هشدار دهنده در نظر گرفته شود.
علاوه بر این، مخفیانه غذا خوردن یا ترک میز برای شرکت در فعالیت های دیگر، احساس گناه در مورد عادات غذایی، صحبت مداوم در مورد وزن یا کاهش وزن، تمرکز و وسواس بیش از حد بر روی غذاهای سالم، حذف مداوم وعده های غذایی، و مکرر نگاه کردن یا چک کردن خود در آینه. استفاده مکرر از ترازو یکی دیگر از علائم شایع اختلالات خوردن است.
اختلالات خوردن قابل درمان هستند و برای درمان آن از روش های مختلفی از جمله جلسات روانشناسی و روانپزشکی و تجویز رژیم غذایی استفاده می شود. به طور کلی، مسیر بهبودی از اختلالات مسیری طولانی و پر از دست انداز است، اما تاب آوری امید به آینده و زندگی روشن است. شاید بهتر باشد از مردم در این مسیر حمایت کنیم.
رابطه دوسویه تغذیه و سلامت روان
احسان کاظمی، مشاور و روانشناس اجتماعی ایمنا با پرداختن به رابطه بین اختلالات تغذیه ای و سلامت روانی افراد می گوید: بدون شک آنچه مردم به عنوان تغذیه از آن استفاده می کنند تأثیر زیادی بر جسم و روان آنها دارد و با توجه به تأثیر متقابل روح و جسم بر یکدیگر، صرف نظر از هر چه باشد. . تأثیر منفی بر جسم و همچنین تأثیر مخربی بر روح انسان خواهد داشت.
او این را گفت غني بودن يا كمبود غذا مي تواند منجر به كاهش يا افزايش ويتامين ها، مواد معدني و به طور كلي هر آنچه براي سلامتي بدن لازم است، شود. وی می افزاید: رژیم غذایی افراد بر کیفیت زندگی آنها تاثیر می گذارد و در رابطه تغذیه و سلامت روان باید سه نکته کلیدی کمیت، کیفیت و تغذیه مورد توجه قرار گیرد.
این روانشناس اجتماعی به رابطه این دو اشاره می کند عصبی شدن شرایط تغذیه و سلامت روان: در واقع تغذیه بر سلامت روان تأثیر می گذارد و سلامت روان نیز بر تغذیه انسان تأثیر می گذارد; برای مثال، یک فرد افسرده ممکن است از پرخوری یا بی اشتهایی رنج ببرد و فردی که تغذیه سالم کافی ندارد ممکن است مستعد افسردگی باشد.
کمبود ویتامین D؛ جاده افسردگی و اختلالات خلقی
وی با تاکید بر اینکه روانشناسان باید به سبک تغذیه افراد توجه جدی داشته باشند، ادامه می دهد: شیوه تغذیه افراد را نه تنها باید از علائم اختلالات روانی دانست، باید توجه داشت که بسته به شرایط فرد، رژیم غذایی افراد با کمک متخصص تغذیه تغییر کند.
کاظمی میگوید افرادی که قند خون بالا دارند، برای مدتی احساس آرامش میکنند. کاهش و افزایش قند خون ارتباط مستقیمی با وضعیت روحی و روانی فرد و تمایل به افسردگی و اضطراب دارد. بیشتر افراد در مواجهه با موقعیت های استرس زا تمایل به خوردن شیرینی دارند و افراد دیابتی باید به طور جدی از استرس دوری کنند.
او این را گفت تحقیقات زیادی در مورد ارتباط بین انواع غذاها و انواع اختلالات روانی انجام شده است. او می افزاید: کمبود ویتامین D فرد را برای افسردگی، اختلالات خلقی و شناختی آماده می کند، از طرفی تامین ویتامین D بدن در کاهش افسردگی موثر است.
افسردگی و اضطراب؛ مهمترین تاثیر اختلالات خوردن بر سلامت روان افراد
سامیه طاهری، روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه اختلالات غذایی مانند بی اشتهایی عصبی وجود دارد (بی اشتهایی روضهبولیمیا عصبی (بولیمیا روضه(و اختلال پرخوری)بنج غذا اختلال) وی در گفتگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه می تواند تاثیرات جدی بر سلامت روان افراد بگذارد، اظهار کرد: این اختلالات اغلب از نگرانی های مفرط در مورد وزن، فرم بدن و غذا ناشی می شود و می تواند مشکلات جدی را در زندگی روزمره به دنبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین تاثیرات اختلالات خوردن بر سلامت روان افسردگی و اضطراب است، ادامه می دهد: بسیاری از افراد مبتلا به این اختلالات به دلیل نگرانی دائمی در مورد غذا و وزن، افکار و احساسات منفی را تجربه می کنند که می تواند منجر به افسردگی و اضطراب شود. در نتیجه ممکن است این افراد احساس بی ارزشی و بی کفایتی کنند و این احساس باعث تشدید مشکلات روانی آنها می شود.
روانشناسان و مشاوران خانواده بیان میکنند که اختلالات خوردن میتواند بر روابط اجتماعی و خانوادگی افراد نیز تأثیر منفی بگذارد و افراد مبتلا به این اختلال ممکن است به دلیل اضطراب از غذا خوردن در جمع از شرکت در فعالیتهای اجتماعی اجتناب کنند و این میتواند منجر به انزوا و انزوا شود. برای ترک ممکن است باعث تشدید احساس تنهایی و انزوا در جامعه و تشدید مشکلات روانی شود.
رویکردی چند وجهی برای درمان اختلالات خوردن
طاهری ادامه می دهد: از دیگر عوارض اختلالات خوردن می توان به کاهش تمرکز و عملکرد تحصیلی یا کاری اشاره کرد که نگرانی های مداوم در مورد غذا و وزن می تواند حواس فرد را از کارهای روزانه منحرف کند و منجر به کاهش عملکرد تحصیلی یا کاری شود. استرس و نگرانی های روانی.
اختلالات خوردن نیز می تواند تأثیرات منفی بر تصویر بدن و عزت نفس افراد داشته باشد، افراد مبتلا به این اختلال اغلب خود را متفاوت و غیرواقعی می بینند و این تصویر مخدوش از بدن می تواند اعتماد به نفس را کاهش دهد و حس خود را افزایش دهد. – نارضایتی
این روانشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه درمان اختلالات خوردن نیازمند رویکردی چند جانبه شامل مشاوره روانشناختی، تغذیه درمانی و در مواردی دارو درمانی است، ادامه می دهد: مشاوره روانشناسی می تواند به افراد کمک کند تا با افکار و احساسات منفی خود کنار بیایند و آنها را حل کنند. بهتر برای مدیریت استرس و کاهش اضطراب، تغذیه درمانی می تواند به بازیابی عادات غذایی سالم و بهبود وضعیت جسمانی فرد کمک کند.
به گزارش ایمنا، اختلالات خوردن می تواند تاثیرات جدی بر روانشناسی افراد بگذارد. برخی از این اثرات عبارتند از افسردگی، اضطراب و کاهش انرژی. همچنین ممکن است افرادی که از اختلالات خوردن رنج می برند، کاهش میل به انجام فعالیت های روزانه را تجربه کنند. ما احساسات منفی مانند خشم و غم را بیشتر تجربه می کنیم.
حمایت خانواده و دوستان برای افراد مبتلا به اختلالات خوردن بسیار حیاتی است و داشتن یک شبکه حمایتی قوی می تواند به افراد کمک کند تا بهتر کنار بیایند و بهبود یابند، ایجاد یک محیط حمایتی و آموزنده می تواند استرس را کاهش دهد و اعتماد به نفس فرد را افزایش دهد. و سلامت روان را بهبود بخشد.
ارسال پاسخ