به طور کلی، اکثر ما در مقطعی از زندگی خود مجبور به استفاده از دارو هستیم. برخی از ما در طول زندگی مجبور به استفاده از برخی داروها هستیم و نمی توانیم آن را متوقف کنیم، اما گاهی مصرف مواد مخدر باعث ایجاد مشکلاتی می شود و کارشناسان هشدار می دهند که مراقب مضرات دارو باشید. آنها اظهار داشتند که انجام برخی کارها در حین استفاده از قرص می تواند به کبد آسیب برساند و نباید بدون مشورت با پزشک این کار را انجام دهید.
نصف کردن قرص خطرناک است
وقتی نیمی از مردم دنیا می خواهند قرص بخورند، آن را نصف می کنند. در واقع آنها می خواهند با این کار صرفه جویی و پس انداز بیشتری داشته باشند، اما همانطور که قبلا در حوزه سلامت بارها گفته ایم، در چنین مواردی کارشناسان هشدار می دهند که ممکن است اثرات مضری برای کبد داشته باشد و بهتر است. قرص را نصف نکنید؛ مگر اینکه توسط خود پزشک تجویز شده باشد.
نصف کردن قرص ممکن است باعث مشکلات کبدی شود
اگر بخواهید دوز دارو را تغییر دهید، ممکن است باعث نارسایی حاد کبدی شود. حتی داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن نیز بر روی کبد تاثیر منفی دارند. بنابراین، حتما باید طبق توصیه پزشک از آن استفاده کنید. نصف کردن قرص بدون تجویز پزشک باعث اختلال در دوز دارو می شود.
هرگز قرص را به سه قسمت تقسیم نکنید
برخی از قرص ها طوری طراحی شده اند که به آرامی جذب بدن می شوند و بسیار کند عمل می کنند. هنگامی که آنها را به دو نیم یا سه قسمت می کنید، دوز دارو مختل می شود و سریعتر جذب می شود که خطرناک است زیرا عملکرد طبیعی آن را مختل می کند.
البته گاهی اوقات دو نیم کردن قرص خطرناک نیست
قرص هایی با یک خط به نصف و مکانی مشخص شده برای آنها؛ به طور کلی نصف کردن آن خطرناک نیست. یعنی همه مواد به طور مساوی در دو طرف قرص پخش شده اند و ثانیاً با خطوط موجود می توانید وسط قرص را علامت بزنید و آن را از وسط تقسیم کنید و آسیبی به آن وارد نشود، اما اگر نبود، می توانید می تواند وسط تبلت را علامت گذاری کند. حتما باید قرص را نصف کنید و با پزشک مشورت کنید.
منبع: سلامت نیوز
ارسال پاسخ