اضطراب اجتماعی ؛ هشدار سلامت روانی ساکت

اضطراب اجتماعی ؛ هشدار سلامت روانی ساکت

ترس از قرار گرفتن در معرض دیگران ممکن است به یک مشکل جدی در زندگی روزمره تبدیل شود. اضطراب اجتماعی یکی از شایع ترین اختلالات روانی است که در آن بسیاری از افراد ، به ویژه جوانان و دانش آموزان با آن سر و کار دارند.

اضطراب اجتماعی یکی از شایع ترین اختلالات روانی است که بسیاری از افراد در زندگی روزمره خود تجربه می کنند ، اما در بعضی موارد این اضطراب به سطحی می رسد که زندگی فرد را مختل می کند. افراد مبتلا به این اختلال بسیار نگران صحبت با دیگران ، غذا خوردن در جمع و حتی امضای یک سند ساده هستند.

دلیل اصلی این ترس ، نگرانی از قضاوت منفی دیگران است. این افراد فکر می کنند که دیگران آنها را معلول ، دست و پا چلفتی یا ناموفق می دانند. این احساس می تواند به بسیاری از فعالیت های اجتماعی منجر شود. در حقیقت ، اختلال اضطراب اجتماعی نه تنها بر روابط بین فردی تأثیر می گذارد ، بلکه می تواند عملکرد دانشگاهی را نیز کاهش دهد و حتی مدرسه را ترک کند.

مطالعات نشان داده است که شیوع اضطراب اجتماعی در جمعیت دانشجویی بین 2 تا 5 درصد است. آمار نشان می دهد که مشکل فوق نه تنها یک اختلال فردی بلکه یک مشکل جمعی برای سلامت روان در جامعه دانشگاهی است. این اختلال برای دانستن مهم است ، زیرا می تواند باعث مشکلات طولانی مدت مانند افسردگی ، اعتیاد به مواد یا انزوای اجتماعی شود.

در همین حال ، شناسایی و درمان زودهنگام می تواند از نتایج منفی بسیاری جلوگیری کند. یکی دیگر از ویژگی های مهم این اختلال این است که چند بعدی است. این بدان معنی است که اضطراب اجتماعی به نوعی وضعیت محدود نمی شود و ممکن است ترس و اضطراب جدی در برابر بیگانگان و حتی در برابر جنس مخالف وجود داشته باشد.

در این زمینه ، مصطفی باکابادی ، دستیار دستیار دستیار دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور ، مطالعه ای را برای بررسی دقیق تر این اختلال با یک همکار دانشگاه انجام داد. در این مطالعه ، در قالب یک معاینه روایی ، سعی می شود جنبه های مختلف اضطراب اجتماعی ، علل شکل گیری و تأثیرات افراد بر زندگی آنها برای متخصصان و علاقه مندان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.

در این روش ، محققان اطلاعات و نتایج به دست آمده از تحقیقات قبلی را بررسی و تجزیه و تحلیل می کنند تا از یک تصویر جامع از یک موضوع اطمینان حاصل کنند. این روش به محققان این امکان را می دهد تا بر اساس داده های معتبر قبلی به نتایج بیشتری برسند.

طبق نتایج این مطالعه ، اختلال اضطراب اجتماعی در صورت عدم درمان ممکن است تأثیر منفی بر زندگی فردی و اجتماعی داشته باشد. این اختلال معمولاً در مواردی مانند درس ، تعامل با بیگانگان یا دارایی در جامعه رخ می دهد و می تواند باعث کاهش کیفیت زندگی ، کاهش عملکرد تحصیلی و حرفه ای و حتی مشکلات عاطفی شود.

یافته ها همچنین نشان می دهد که عوامل زیادی در ظهور این اختلال نقش دارند. از جمله ویژگی های ژنتیکی ، تجربیات دوران کودکی و استرس اجتماعی. بنابراین ، درمان باید چند جانبه و مناسب برای وضعیت فرد باشد. درمان های مؤثر برای اضطراب اجتماعی شامل درمان شناختی-رفتاری (روشی است که به اصلاح افکار منفی کمک می کند) و در برخی موارد دارو.

نکته مهم دیگر ذکر شده در این مطالعه ، رابطه نزدیک این اختلال با سایر مشکلات روانشناختی است. افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی غالباً از مشکلاتی مانند افسردگی ، ناهنجاری های مواد یا وسواس ، کمال گرایی یا ناامنی رنج می برند.

به گفته محققان ، در برخی موارد ، درمانهای ترکیبی که با چندین مشکل نیز همراه هستند ، عواقب بهتری دارند. به عنوان مثال ، درمان یکپارچه با هدف اضطراب اجتماعی و ناهنجاری های الکل به طور قابل توجهی علائم هر دو مشکل را کاهش می دهد.

لازم به ذکر است که نتایج فوق در مجله مطالعات علوم رفتاری منتشر شده است که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و انجمن روانپزشکی ایران منتشر شده است. این مجله به بررسی موضوعات حوزه روانشناسی و روانپزشکی می پردازد و یکی از منابع معتبر علمی در این زمینه است.