فروغ سلطان نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با بیان این مطلب گفت: برونشیت نوعی التهاب است که باعث تجمع ترشحات در مجاری تنفسی و باریک شدن قطر مجاری تنفسی می شود و فرد دچار ناراحتی تنفسی می شود. برونشیت به دو نوع مزمن و حاد تقسیم می شود و برونشیت حاد وضعیتی است که افراد در مواجهه با ویروس ها و میکروب های تنفسی با آن دست و پنجه نرم می کنند.
وی با اشاره به برونشیت حاد افزود: به طور معمول برونشیت حاد عوارض زیادی در فرد ایجاد نمی کند و پس از مدتی بهتر می شود، حتی گاهی علائم این برونشیت از جمله سرفه می تواند برای مدت طولانی ادامه یابد. در نهایت بهبود می یابد و علائم ناپدید می شوند.
این فوق تخصص بیماری های ریوی گفت: برونشیت مزمن ناشی از ویروس ها و باکتری ها نیست، زمانی که فرد به این نوع برونشیت مبتلا می شود به دلیل عواملی که باعث تحریک و التهاب در مجاری تنفسی می شود بروز می کند و در برونشیت مزمن علائم مداوم است.
سلطان نژاد با پرداختن به علائم برونشیت حاد، ادامه داد: این نوع برونشیت در اثر تحریک مجاری تنفسی ایجاد می شود و فرد مبتلا ممکن است سرفه هایی داشته باشد که ممکن است همراه با خلط باشد و سرفه با درد همراه باشد. سوزش پشت سینه نیز یکی از علائم این بیماری است.
برخی از عوامل خطر وجود دارد که در طولانی مدت باعث التهاب در راه های هوایی می شود و باعث می شود فعالیت غدد ترشح کننده مخاط بیش از حد شود و در نهایت فرد به برونشیت مزمن مبتلا شود. سرفه همراه با خلط یکی از علائم برونشیت مزمن است و در این بیماری تغییرات ساختاری در مجاری هوایی ایجاد می شود.
این فوق تخصص بیماری های ریوی اضافه کرد: تغییرات ساختاری راه های هوایی پس از برونشیت مزمن باعث باریک شدن دائمی راه های هوایی می شود که می تواند منجر به تنگی نفس در فرد شود و برونشیت مزمن باعث کاهش سطح اکسیژن بدن می شود. این بدان معناست که بیمار عوارض قلبی را تجربه خواهد کرد.
ارسال پاسخ