انتخابتو و به نقل از و به نظر می رسیدسید مهدی میر غضنفری وی با بیان اینکه منشا دیابت در طب ایرانی است و در متون کهن طب ایرانی نیز به آن اشاره شده است، گفت: امروزه سبک زندگی ماشینی باعث شیوع بیماری هایی مانند دیابت شده که عوارض زیادی را به همراه دارد و فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. سلامتی کلیه ها، کبد، چشم ها و سایر اندام های بدن آسیب دیده اند.
ژنتیک در ابتلا به دیابت تاثیر دارد اما برخی افراد حتی اگر زمینه ژنتیکی داشته باشند به دلیل داشتن سبک زندگی سالم به این بیماری مبتلا نمی شوند و برخی برعکس حتی اگر دیابت نداشته باشند به این بیماری مبتلا نمی شوند. . آنها به دلیل پیشینه ژنتیکی خود به این بیماری مبتلا می شوند زیرا اصول سبک زندگی سالم به ویژه تغذیه، خواب مناسب و ورزش را رعایت نمی کنند.
قائم مقام معاونت داروسازی و وزیر بهداشت ایران ادامه داد: گاهی گفته می شود دیابت یک بیماری خودایمنی است، اما باید توجه داشت که سیستم ایمنی بدن به خودی خود تحریک نمی شود، بلکه با وجود بیماری تحریک می شود. مواد غیر طبیعی در بدن خود فرد باعث تجمع آنها می شود، سیستم ایمنی را تحریک می کند که افسارگسیخته می شود و علیه بافت ها و سلول های خودش برای دفع این سموم عمل می کند و باعث تخریب غیرقابل برگشت بافت های بدن می شود. بله، دیابت سرد در افراد سرد مزاج بسیار بیشتر است و افراد گرم مزاج اغلب از دیابت گرم رنج می برند.
میر غضنفری وی با بیان اینکه افراد دیابتی به خصوص در فصول سرد و آب و هوای سرد از مصرف غذاهای سرد دوری کنند، گفت: غذاهای گرم کننده مانند شوید، دارچین، زیره، کنگر فرنگیغذاهای انرژی زا مانند کرفس، شنبلیله، انجیر، سیب گلاب، بادام و گردو که در طب سنتی برای مقابله با دیابت نیز توصیه می شود، در صورت نداشتن حساسیت برای این افراد مفید است.
وی ادامه داد: مصرف نیلوفر، عناب، تخمه هندوانه، گیاه کاسنی و عصاره آن، عصاره بید، عصاره بید یا دم کرده آنها برای افراد بد خلق مفید است. آب پنیر ساده یا آب پنیر کاسنی برای افراد با مزاج گرم و خشک آب پنیر اپتیمونی یا زنجبیل سردمازاجان به افراد دیابتی توصیه می شود اگر می خواهند دیابت خود را کنترل کرده و مصرف دارو را به حداقل برسانند، علاوه بر رعایت احتیاطات تغذیه ای، ورزش کنند، خوب بخوابند و از استرس دوری کنند. طب ایرانی نیز چگونگی بروز دیابت را توضیح می دهد. در نحوه درمان دیابت به طور خاص و با توجه به خلق و خوی شما بسیار مفید است.
معاون درمان معاونت داروسازی و سرپرست وزارت بهداشت افزود: بیمار دیابتی نباید خودسرانه داروهای شیمیایی، خوراکی و تزریقی را قطع یا کاهش دهد، بلکه باید احتیاطهای طب ایرانی را رعایت کرده و قند خون خود را در بیمارستان چک کند. مناسب ترین زمان در عین حال اگر سطح قند خونش پایین بیاید، می تواند با نظارت متخصص دوز داروی خود را کاهش دهد.
ارسال پاسخ