این روزها ویدیوهای زیادی را در شبکه های اجتماعی می بینیم که در آن دختر یا پسری می گویند که اگر طرف مقابل خانه، ماشین یا پدر پولدار نداشته باشد، کاملا لغو می شود. چرا این رویکرد اشتباه است؟
به گزارش خراسان، شاید این روزها ویدئوهایی را در شبکه های اجتماعی دیده باشید که در آن از دختر یا پسر مجردی که در مورد ازدواج پرسیده می شود، می گوید «اگر خانه در فلان متر یا فلان نقطه شهر نباشد» یا «» «ماشین خاصی زیر پایش نیست» یا «چند تا خواهر و برادر دارد» و… برای من کاملاً کنسل می شود یا مثلاً وقتی چیزی در مورد سلیقه طرف مقابل می شنود می گوید: «او لغو شد.» اما هر معیاری برای انصراف از خواستگاری منطقی و اصولی است شکی نیست که در انتخاب همسر باید یک سری ملاحظات داشته باشیم، اما آیا به عنوان یک پسر یا دختر خوش شانس باید تسلیم تب انصراف خواستگار شویم؟
معیارهای اصلی ازدواج چیست؟
یکی از مهمترین تصمیمات زندگی هر فردی انتخاب همسر است. افراد هنگام انتخاب شریک زندگی با توجه به انتظارات و ایده آل های ذهنی خود معیارهای متفاوتی دارند. این معیارها بسته به شرایط خانوادگی، شخصیت و فرهنگ هر فرد متفاوت است. هر چه این معیارها بیشتر از بعد مادی حذف شوند، رابطه سالم تر و قوی تر خواهد بود. برای انتخاب درست به دنبال معیارهای عجیب و غریب نباشید. در عوض، نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید و ارزش ها و اهداف خود را در زندگی مشخص کنید تا بتوانید شریکی را انتخاب کنید که با اصول شما در زندگی همسو باشد. همچنین الگوهای فکری و روابط گذشته خود را بررسی کنید و به دلیل جذب مردم به شما توجه کنید. اگر نیاز به تغییر این الگوها دارید، حتما به روانشناس مراجعه کنید. سپس معیارهای مناسب برای انتخاب همسر را بررسی کنید.
معیارهای صحیح برای انتخاب شریک زندگی
“انصراف کامل” یک فرد به دلیل معیاری که خیلی مهم نیست و به طور غیرمستقیم در شبکه های اجتماعی تبلیغ می شود، اشتباه است، پس معیارهای صحیح چیست؟
1- بررسی سطح آمادگی فرد
الف) بلوغ فیزیولوژی: عدم وجود مشکلات فیزیولوژیکی. ب) بلوغ عاطفی: بررسی اینکه آیا فرد از احساسات خود آگاه است؟ آیا او توانایی تحمل حال خوب و بد طرف مقابل را دارد؟ ; ج) بلوغ اجتماعی: آیا فرد مورد نظر علایق و تعاملات اجتماعی مناسبی دارد؟ ; د) بلوغ اقتصادی: آیا فرد توانایی کسب درآمد را دارد؟ اما آیا او می تواند پول را به درستی پس انداز کند یا خرج کند؟ آیا او مسئولیت لازم را دارد؟
2- احترام متقابل
یک رابطه بدون احترام متقابل می تواند به سرعت به درگیری، رنجش و رنجش تبدیل شود.
3- بررسی خصوصیات جمعیت شناختی فرد
آیا فرد مورد نظر فرزند دوم خانواده است؟ زیرا موقعیت کودکان بر میزان خلاقیت و اعتیاد آنها تأثیر می گذارد. آیا از نظر دین و سنت با هم سازگاری دارید؟
4- جذابیت ظاهری
البته زیبایی یکی از عوامل مهم و موثر در ازدواج است، اما اگر زیبایی ظاهری یکی از معیارهای اصلی در انتخاب همسر است، باید در معیارهای خود تجدید نظر کنید.
5- فرد دارای مهارت های زندگی است
مهارت هایی مانند کنترل خشم، حل تعارض و مذاکره، همدلی و مهارت های حل مسئله، مهارت های اساسی هستند که هر فرد باید قبل از ازدواج داشته باشد.
6- اصالت
صداقت یعنی دوری از دروغ، پنهان کاری و فریب در امور مهم زندگی.
7- شناسایی افراد پرخطر
افرادی که ارتباط با آنها تهدید کننده و خطرناک است را شناسایی کنید و از ادامه ارتباط با این افراد خودداری کنید. این موارد عبارتند از: فردی که دوستان صمیمی ندارد، زیرا انزوا می تواند ناشی از ناامنی، خودشیفتگی، بدبینی و افسردگی فرد باشد. فردی ساکت و رازدار چون وقتی دو نفر به قصد ازدواج با هم ملاقات می کنند لازم است خیلی واضح و شفاف در مورد انتظارات و خطوط قرمز خود صحبت کنند، اگر یکی از طرفین از این کار امتناع کرد باید موضوع را در میان بگذارید. با مشاور؛ داشتن اعتیاد و عدم تمایل به ترک مواد، زیرا به عنوان یک قاعده، فردی که برای ازدواج انتخاب میکنید، باید حداقل 6 ماه تا یک سال پاک باشد، اگر قبلاً اعتیاد داشته باشد. همچنین فردی با سابقه خودکشی و آسیب رساندن به خود یا اختلال روانی جدی.
حرف آخر
ازدواج موضوع مهمی است که زندگی و آینده افراد را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. این تصمیم باید با مشورت سایرین به خصوص متخصصان این حوزه گرفته شود. اما تصمیم نهایی این است که فرد با داشتن معیارهای مناسب، فرد مناسب را برای ازدواج انتخاب کند.
ارسال پاسخ