تحقیقات نشان می دهد که تغذیه تاثیر بسزایی در پیشگیری از زوال شناختی دارد. در این زمینه، گنجاندن برخی ادویه ها در رژیم غذایی روزانه به جوانسازی مغز و بهبود عملکرد مغز تا 7 سال کمک می کند.
به گزارش بهداشت نیوز، در ادامه این مطلب به معرفی ادویه هایی پرداختیم که می توان آنها را در تغذیه روزانه قرار داد تا از تحلیل شناختی جلوگیری کند. این ادویه ها:
زردچوبه
زردچوبه پرمصرف ترین ادویه در جهان است و علاوه بر پخت و پز به دلیل خواص درمانی به ویژه اثر ضد التهابی آن نیز شناخته شده است. ثابت شده است که مصرف زردچوبه توانایی های شناختی را بهبود می بخشد و امید به زندگی را افزایش می دهد. بر اساس تحقیقات، زردچوبه حافظه را تقویت می کند، احتمال ابتلا به بیماری های تحلیل برنده مغز مانند آلزایمر را کاهش می دهد و نقش محافظتی در برابر زوال شناختی ناشی از افزایش سن دارد. زردچوبه دارای خواص آنتی اکسیدانی است که به طول عمر کمک می کند.
زنجبیل
زنجبیل برای قرن ها به دلیل خواص دارویی آن مورد استفاده قرار گرفته است. طبق تحقیقات اخیر، مصرف زنجبیل با بهبود توجه، حافظه و توانایی واکنش در بزرگسالان و کودکان، عملکردهای مغز را تقویت می کند. زنجبیل همچنین التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد که باعث پیری سلولی می شود.
دارچین
دارچین دارای خواص منحصر به فردی است که می توان گفت توانایی شناختی را بهبود می بخشد. تحقیقات تاثیر دارچین را بر بهبود توانایی های مغز به ویژه توجه و تمرکز حین کار نشان می دهد. علاوه بر این، دارچین با کاهش التهاب مغز و بهبود حساسیت به انسولین، نقش محافظتی در برابر زوال شناختی دارد.
انجام دادن
هل علاوه بر عطر مطبوع خود دارای خواص درمانی نیز می باشد، از جمله اثرات ضد التهابی قوی که از استرس اکسیداتیو رادیکال های آزاد در بافت مغز جلوگیری می کند. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که هل خستگی ناشی از عوامل استرس زا در حین کار و مطالعه را کاهش داده و هوشیاری و تمرکز را افزایش می دهد.
میخک
میخک ادویه ای با عطر تند و بومی مناطق گرمسیری جنوب آسیا و شرق آفریقا است. تحقیقات نشان می دهد که عصاره میخک دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی است که با رادیکال های آزاد در مغز مبارزه می کند و از بروز بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون می کاهد.
زیره سبز
زیره یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدانی است که اثرات رادیکال های آزاد را از بین می برد و در نتیجه در افزایش طول عمر و محافظت از نورون های بافت مغز موثر است. این اثرات باعث تقویت حافظه، تمرکز و یادگیری می شود.
رازیانه
رازیانه یک گیاه معطر است که می توان از آن در انواع سالاد و سوپ استفاده کرد. البته مصرف آن علاوه بر طعم لذیذ، خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و با رادیکال های آزاد مبارزه می کند. همچنین مطالعات علمی نشان می دهد که مصرف رازیانه باعث بهبود توانایی های شناختی و به ویژه تقویت تمرکز و حافظه می شود.
ارسال پاسخ