با علائم کمبود ویتامین B12 آشنا شوید

با علائم کمبود ویتامین B12 آشنا شوید

با علائم کمبود ویتامین B12 آشنا شوید

کمبود ویتامین B12 می تواند علائم مختلفی را در بدن ایجاد کند. یکی از آنها ظاهر شدن ضایعات پوستی روی پاها است. این ضایعات که به عنوان تغییر در رنگ، شکل، اندازه و بافت پوست تعریف می شود، ممکن است نشانه بالینی کمبود ویتامین B12 باشد. علاوه بر این، ضایعات پوستی غیرقابل توضیح و غیر قابل درمان از دیگر علائم این کمبود محسوب می شود.

به گزارش فرتاب، سایر علائم کمبود ویتامین B12 شامل زردی کم رنگ پوست، زبان دردناک و قرمز (گلوسیت)، زخم در دهان، سوزن و سوزن (پارستزی)، تغییر در نحوه راه رفتن و حرکت، اختلال بینایی، تحریک پذیری و تحریک پذیری است. . افسردگی علاوه بر این، تغییر در تفکر، احساس و رفتار و کاهش توانایی های ذهنی مانند حافظه، درک و استدلال (زوال عقل) از دیگر علائم شایع کمبود ویتامین B12 است.

سرویس بهداشت ملی بریتانیا توصیه می کند در صورت مشاهده این علائم با پزشک خود تماس بگیرید. تشخیص این شرایط معمولا بر اساس علائم بالینی و نتایج آزمایش خون است.

علل کمبود ویتامین B12

کم خونی پرنیشیوز شایع ترین علت کمبود ویتامین B12 است. در این وضعیت خودایمنی، سیستم ایمنی به سلول‌های معده که عامل درونی تولید می‌کنند حمله می‌کند. فاکتور درونی پروتئینی است که برای جذب ویتامین B12 ضروری است. بنابراین، اختلال در تولید این پروتئین ممکن است منجر به کمبود ویتامین B12 شود.

علاوه بر این، دریافت ناکافی ویتامین B12 از رژیم غذایی ممکن است دلیل دیگری برای این کمبود باشد. رژیم هایی که به طور منظم شامل گوشت، ماهی و محصولات لبنی هستند، به طور کلی مقادیر کافی ویتامین B12 را تامین می کنند. با این حال، افرادی که کمتر از این نوع غذاها مصرف می کنند، بیشتر در معرض کمبود این ویتامین هستند.

برای جلوگیری از کمبود ویتامین B12، ارائه یک رژیم غذایی متعادل و متنوع که شامل منابع غنی از این ویتامین باشد، مهم است. در صورت لزوم مصرف مکمل های ویتامین B12 نیز ممکن است مفید باشد.

راه های رفع کمبود ویتامین B12

درمان کمبود ویتامین B12 به علت اصلی آن بستگی دارد. برای بسیاری از افراد، درمان شامل تزریق یا مصرف قرص های مکمل ویتامین B12 برای جبران کمبود است. دو نوع متداول تزریق ویتامین B12 هیدروکسوکوبالامین و سیانوکوبالامین هستند.

سرویس بهداشت ملی بریتانیا هیدروکسوکوبالامین را به عنوان گزینه ارجح توصیه می کند زیرا ماندگاری بیشتری در بدن دارد. این نوع تزریق می تواند به طور موثر سطح ویتامین B12 را در بدن عادی کند.

علاوه بر این، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل حاوی منابع غنی ویتامین B12 می تواند به جلوگیری از کمبود ویتامین B12 کمک کند. اگر فردی به دلایل مختلف نمی تواند ویتامین B12 کافی را از منابع غذایی دریافت کند، مصرف مکمل های ویتامین B12 طبق توصیه پزشک ممکن است گزینه خوبی باشد.

خلاصه

کمبود ویتامین B12 می تواند علائمی مانند ضایعات پوستی در پاها، خستگی، افسردگی و مشکلات عصبی ایجاد کند. این ویتامین برای حفظ سلامت خون و سلول های عصبی ضروری است. علل شایع کمبود شامل کم خونی خطرناک و سوء تغذیه است. درمان شامل تزریق یا مکمل ویتامین B12 است. اگر علائم کمبود را تجربه می کنید، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید. برای پیشگیری، رژیم غذایی متعادل و استفاده از مکمل های مناسب توصیه می شود.