محققان می گویند مردانی که به ایده آل های سنتی مردانگی پایبند هستند، دو برابر بیشتر در معرض خودکشی هستند.
بر اساس گزارش دیجیاتو، میزان خودکشی جهانی در میان مردان تقریباً دو تا چهار برابر بیشتر از زنان است. یکی از دلایل چنین تنوعی این است که تمایل به خودکشی در مردان اغلب دیر تشخیص داده می شود، اما همه مردان به یک اندازه در معرض خطر نیستند. به گفته محققان، مردانی که با هنجارهای سنتی اجتماعی و فرهنگی مردانگی مطابقت دارند، بیشتر احتمال دارد دست به خودکشی بزنند.
به گزارش مدیکال اکسپرس، مردانی که به هنجارها و ایدهآلهای سنتی درباره مردانگی، مانند سرکوب احساسات و استقلال پایبند هستند، دو برابر بیشتر از کسانی که دیدگاههای برابریخواهانه دارند، دست به خودکشی میزنند.
پیش از این، یک مطالعه طولانی مدت بر روی تقریباً 10000 مرد جوان در ایالات متحده نشان داد که اگر افراد سعی می کردند با نقش های سنتی مردانه مطابقت داشته باشند، احتمال بیشتری برای خودکشی در یک دوره 20 ساله داشتند.
خودکشی مرد
این هنجارها و آرمانها اغلب از یک چارچوب اجتماعی مردسالارانه سرچشمه میگیرند و ویژگیهایی را تعیین میکنند که مردان باید داشته باشند. چنین هنجارهایی به مردان می گویند که مستقل باشند، احساسات خود را کنترل کنند و آسیب پذیری خود را نشان ندهند. محققان این هنجارها را “ایدئولوژی های سنتی مردانه” می نامند.
اکنون در یک مطالعه جدید، محققان سوئیسی می خواستند نگاه دقیق تری به این موضوع داشته باشند. برای این منظور تقریباً 500 مرد در تحقیق شرکت کردند. شرکت کنندگان چندین پرسشنامه را برای ارزیابی علائم افسردگی، پایبندی به ایدئولوژی های سنتی مردانه و افکار خودکشی تکمیل کردند. محققان به طور کلی این افراد را به سه گروه تقسیم کردند:
گروه اول یا برابری خواهان که 60 درصد شرکت کنندگان را تشکیل می دهند. افراد این گروه با ایدئولوژی های سنتی مردانه مطابقت نداشتند.
گروه یا بازیکنان دوم (بازیکنان) که 15 درصد از شرکت کنندگان را تشکیل می دهند. این افراد تصویری از مردانگی دارند که عمدتاً در نگرش های مردسالارانه دیده می شود.
گروه سوم یا رواقیون حدود یک چهارم مردان را تشکیل می دهند. آنها به شدت با هنجارهای سنتی مطابقت داشتند: آنها عواملی مانند کنترل عاطفی، استقلال، و ریسک پذیری را در اختیار داشتند (برای مثال، از رانندگی سریع و ورزش های سنگین لذت می بردند).
خودکشی مرد
ارزیابی محققان نشان داد که گروه سوم بیش از دو برابر بیشتر از گروه اول خطر خودکشی داشتند. نگرش های گروه سوم به خصوص در موقعیت های استرس زا یا بحران های روانی کاملاً مشکل ساز است.
افرادی که در گروه سوم دچار بحران های روانی می شوند، اغلب افکاری مانند “من نمی توانم احساساتم را نشان دهم و باید مشکلاتم را خودم حل کنم” دارند. این در ذهن آنهاست و گاهی خودکشی تنها راه نجات به نظر می رسد. این مطالعه همچنین نشان می دهد که نگرش های سنتی به هیچ وجه مختص نسل های گذشته نیست. در مقابل، افراد گروه سوم به طور قابل توجهی جوان تر از سایر گروه ها بودند.
یافته های این تحقیق در Heliyon منتشر شد.
ارسال پاسخ