تغییرات عجیب در آب و هوای ایران ؛ وقتی لوط کویر یک دریاچه بزرگ است!

تغییرات عجیب در آب و هوای ایران ؛ وقتی لوط کویر یک دریاچه بزرگ است!

باستان شناسی دیرینه یکی از چالش برانگیزترین زمینه های مطالعات تاریخی است که روشهای مهاجرت قدیمی ترین مردم ، زندگی تاریخی بشر ، سازگاری با محیط زیست ، تغییرات زیست محیطی و قدیمی ترین افراد را بررسی می کند. در ایران ، علی رغم سابقه طولانی در مطالعات باستان شناسی ، دوره سرخپوشان توجه کمتری را به خود جلب کرد. با این حال ، بسیاری از محققان بر این باورند که ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی خصوصی ایران نقش مهمی در مهاجرت قدیمی ترین مردم ایفا می کند و یکی از مهمترین بزرگراه های جمعیت انسانی در دوره سرخپوشان است.

از طرف دیگر ، در سالهای اخیر ، اکتشافات جدید در غار کرد ، غار و غار پدر ایران اطلاعات ارزشمندی در مورد وجود نئاندرتال ها و افراد اولیه در زمین ارائه داده اند. با این حال ، سؤالات بسیاری در مورد موقعیت ایران در تاریخ تکاملی ، روش های مهاجرت اولیه بشر و نقش آب و هوا در تحولات بیولوژیکی و فرهنگی بشر وجود دارد.

علاوه بر این بحث ها ، یکی دیگر از سؤال های مهم در زمینه انسان شناسی ، تأثیر تغییرات آب و هوا در تمدن ها و مسیرهای مهاجرت افراد اولیه است. مطالعات زمین شناسی نشان داده است که زمین به طور مکرر بر یخچال و دوره های بین قاره ای جهان در دوره Playstocon تأثیر گذاشته است ، که یک بازه دو ساله را در بر می گیرد و نوسانات دما جدی بر جمعیت انسان و روش های جابجایی تأثیر می گذارد. این تغییرات آب و هوایی همچنین بر ترکیب زیستگاه های ایرانی تأثیر می گذارد و امروزه مناطق خشک و بیابانی در گذشته زیستگاه های سرسبز و سرسبز بودند.

علاوه بر این ، مسئله مهاجرت اولیه بشر از آسیا به آمریکا مسئله دیگری در زمینه انسان شناسی است. اکتشافات جدید نشان می دهد که اولین گروه های انسانی با گلو آوردن آنها به قاره آمریکا بیش از 5000 سال پیش وارد قاره آمریکا شدند. این یافته ها نظریه های قبلی را حدود 7000 سال پیش به چالش کشید.

وی با توجه به اهمیت این موضوعات و نقش مطالعات جدید در بازنویسی وجود انسان در ایران و جهان ، دکتر در این مصاحبه با حامد وهداتی ناسی ، وی آخرین دستاوردهای باستان شناسی دیرینه ای در ایران را مورد بررسی قرار داد و جزئیات این سخنرانی را خواند: جزئیات این گفتار را بخوانید:

بررسی مهمترین اکتشافات باستان شناسی دوران دیرینه در ایران

حامد Wahdati Nasab ، که به سؤالی در مورد کشف غار کرد کرد ، در سالهای اخیر در ایران یا جاهای دیگر در زمینه باستان شناسی دیرینه در حوزه باستان شناسی دیرینه بوده است. از اواخر دهه 1980 ، ما گروهی از محققان به نام مطالعات سرخپوشان را در سازمان میراث فرهنگی ایجاد کرده ایم.

“اعضای مرکزی سپس به کشورهای مختلف رفتند ، برخی ادامه تحصیل خود را ادامه دادند ، برخی به ایران بازگشتند و هنوز هم فعال هستند.” گفت در این زمینه دستاوردهای مهمی حاصل شده است. به عنوان مثال:

دندانهای کودک نئاندرتال سامان هایداری گوران و دکتر وی توسط الام قاسیدیان در غار کرمانشاه کشف شد.

دکتر کامار عبدی یکی دیگر از مردهای نئاندرتال در غار کرمانشاه است.

دکتر محسن زیدی و غار و غار موسس که توسط یک تیم آلمانی کاوش شده اند. این سایت ها حدود 5000 سال برمی گردند.

البته در مقایسه با سایر دوره های باستان شناسی ایرانی ، دوره سرخپوشان کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. یکی از دلایل این امر عدم متخصص در این زمینه است. به طور کلی ، کشورهایی که تمدنهای با شکوه تاریخی دارند بیشتر علاقه مند به بررسی دوره های بعدی مانند دوره های هخامنشی ، ساسانید و قسمت هستند. علاوه بر این ، مواد و مواد حاصل از دوره های ماقبل تاریخ بسیار شکننده و حساس هستند و کار آنها نیاز به تخصص و مراقبت بیشتری دارد. “

موقعیت قبل از ایران

به طور کلی تصور می شود که ایران جایگاه بالاتری در تاریخ تمدن داشته باشد. استاد مردم شناسی پیش از تاریخ ، در پاسخ به این سؤال از برتری وجود داشته است که در قبل از تحریک یا عربستان سعودی ، افغانستان و پاکستان وجود داشته است ، گفت: دوره های قبل از تاریخ نشان می دهد که این منطقه یک روش مهم برای مهاجرت انسانی است

“ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی خصوصی خود نقش بزرگراه را در گسترش جمعیت بشر بازی کرد.” با این حال ، این بدان معنی نیست که اولین شهرکهای انسانی فقط در منطقه رخ می دهد. “همه مناطق جهان شاهد ورود افراد اولیه بوده اند و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.”

تغییرات آب و هوایی و تأثیر آن بر زیستگاه های ایرانی در دیرینه

حامد وهداتی ، که در دوره جغرافیایی و جغرافیایی ایران در دوره قبل از ایران پاسخ داد ، گفت: “ایران برای میلیون ها سال ، مانند سایر نقاط جهان ، دستخوش تغییرات آب و هوایی جدی شده است. ما شواهدی داریم که این خاک تا پنج میلیون سال پیش خشک شده است.

این تغییرات آب و هوایی منجر به این واقعیت شد که ایران در برخی از دوره های زیستگاه برای افراد اولیه بسیار مناسب است ، در حالی که شرایط شدید سرما و غیرقابل توقف باعث کاهش جمعیت شده است. آخرین زمان بزرگ یخبندان در حدود 5000 سال پیش اتفاق افتاد و در این میان یخچال های طبیعی در طول زاگرس پوشانده شدند. حتی در ماه آگوست ، دمای هوا به 2 درجه رسیده و در زمستان می تواند به 2 درجه سانتیگراد کاهش یابد.

این نوسانات دما نقش مهمی در مهاجرت و جمعیت انسان داشته است. “به همین دلیل ، برخی از مناطق مانند حاشیه جنوبی دریای مازندران همیشه به دلیل آب و هوای خفیف تر ، زیستگاه های پایدارتر برای مردم بوده اند.”

راه مهاجرت اولیه مردم به قاره آمریکا

در دوره ماقبل تاریخ ، وی در پاسخ به این سؤال که چگونه آنها از آسیا به قاره آمریکا مهاجرت کردند ، از طریق گاو نر قاره آمریکا به آسیا متصل شد. این منطقه یک بار کاملاً خشک شده بود و به دشت بزرگی پر از چمن و حیوانات شکار تبدیل شد. افراد اولیه به شکار ماموت ها ، اسب های وحشی و شترهای وحشی از آسیا مهاجرت کردند.

شواهد جدید نشان می دهد که مردم خیلی زودتر از آنچه در نظر گرفته می شوند به قاره آمریکا می آیند. در حین کار ، تصور می شد که اولین مردم حدود 7000 سال پیش وارد ایالات متحده شوند. اما امروز ، قدیمی ترین شواهد باستان شناسی وجود انسان در ایالات متحده را تا 6000 سال پیش تأیید می کند.

جالب اینجاست که مهاجرت به آمریکا نه تنها از طریق تنگه برینگ بود. برخی از گروه ها شکارچیان ساحلی بوده اند که با استفاده از قایق های اساسی در امتداد سواحل حرکت می کنند و به آمریکای جنوبی می رسند. حدود 5 تا 6000 سال پیش ، شواهدی نیز وجود دارد که مردم خود را از طریق جزایر اقیانوس آرام به قاره آمریکا آورده اند.

نکته جالب این است که کریستوفر کلمب اولین کسی نیست که به آمریکا می رسد. “وایکینگ ها حدود 1-5 به شمال شرقی ایالات متحده (ویرجینیا مدرن) رسیدند و وجود خود را مانند ساختارهای معماری ، سپرها و کلاه های وایکینگ نشان می دهند.”

اعتبار

در سالهای اخیر ، آزمایش های ژنتیکی برای تعیین تعامل افراد بسیار رایج شده است. “به طور کلی ، اعتبار این آزمایشات به شرکت بستگی دارد. این آزمایشات به معاینه نشانگر ژنتیکی بستگی دارد. هر جمعیت با یک الگوی ژنتیکی خاص انجام می شود. هر جمعیت یک الگوی ژنتیکی خاصی دارند. مراکز الگوی ژنتیکی خاصی دارند.”