به گزارش انتخابتو، استان فارس همواره استانی با شرایط آب و هوایی خوب بوده است، اما امروزه چالش های زیادی در حوزه زیست محیطی وجود دارد.
رویداد۲۴ در خبری نوشت: کارشناسان معتقدند مشکلات این استان همچنان در مرحله مبارزه است و مانند اصفهان به بحران نرسیده است. آلودگی هوا، آب و فرونشست، سه عامل تاثیرگذار بر محیط زیست این روزهای شیراز هستند.
قاسم نهاوندی، معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست فارس معتقد است فرونشست در استان فارس خوب نیست و به نزدیک تخت جمشید رسیده است. وی می گوید: شرایط فرونشست فارس خوب نیست، در برخی از شهرهای استان نیز رکوردهایی در این مورد وجود دارد، در واقع استان فارس و به طور کلی ایران دارای سطوح چند برابر استاندارد جهانی فرونشست هستند، اکثر استان فارس بارندگی اندکی را تجربه کرده است. همچنین باعث افزایش فرونشست زمین شده است که به دلیل کمبود بارندگی و برداشت غیرمجاز از چاه ها در نزدیکی تخت جمشید، بیشتر این چاه ها برای مصارف کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند مشکلات استان فارس قابل حل است اما فروپاشی می تواند بحران ایجاد کند.
نهاوندی معتقد است که مشکلات سیستم فاضلاب استان فارس باعث آلودگی آب و خاک می شود. وی می گوید: روزی روزگاری رودخانه پلانراهدار رودخانه بوده که با توسعه شهر تعدادی کارخانه و خانه صنعتی در کنار آن مستقر شده و فاضلاب خود را به این رودخانه می ریزند و از نظر کارشناسی دیگر نمی توان آن را رودخانه نامید، رودخانه باید آب تمیزی داشت، اما اکنون بیشتر این رودخانه پوشیده از آب خاکستری است.» تالاب مهارلو نیز توسط این رودخانه آلوده است. یک سیستم جداسازی فاضلاب اما یکی از مشکلات موجود در فرودگاه این است که سیستم فاضلاب به رودخانه چنارراه می ریزد که به سمت دریاچه مهارلو می ریزد پساب، منطقه ویژه اقتصادی هم وارد رودخانه می شود و مجبور شدند آن را به فاضلاب وصل کنند «برخی کارگاه ها در حاشیه رودخانه چنارراه نیز منجر به آلودگی این رودخانه شد.
وی درباره خشک شدن خرم رود می گوید: خرم رود که امروزه به آن رودخانه خشک می گویند، زمانی که شبکه فاضلاب وجود نداشت، قسمت زیادی از فاضلاب وارد اینجا می شد، سیستم های فاضلاب نصب شده در مناطق مختلف، فاضلاب را قطع می کرد. این رودخانه از شیراز است که در سالهای اخیر خشک شده و از کوههای غربی و شمال غربی تغذیه می شده است.
معاون محیط زیست استان فارس معتقد است خشک شدن باغات قصرالدشت شیراز به دلیل کمبود آب و تغییر کاربری افزایش چشمگیری داشته است. وی می گوید: قطع و خشک شدن درختان باغات قصرالدشت یکی از معضلات شیراز است که در این مورد کم آبی هم موثر بود و نظر برخی مالکان تغییر کاربری بود. این امر باعث ایجاد مشکلاتی برای شهر شیراز می شود و امیدواریم با تغییر فرهنگ و نگرش مردم و بارش باران بتوان از آن جلوگیری کرد. که در سال های گذشته به 1000 هکتار می رسید.
نهاوندی معتقد است: صنایع شیراز باید دور از شهر باشند و آماده سازی زمین بر اساس موقعیت مکانی آنها مورد توجه قرار گیرد. وی معتقد است: استان فارس دارای چهار صنعت عمده بود که سهم قابل توجهی از آلودگی شیراز را به خود اختصاص داده بود که شامل کارخانه سیمان، واحد ایزوگام شرکت پشم و شیشه، کارخانه روغن نباتی نرگس و کارخانه ریشمک بود که اقدامات مختلفی انجام شد. کاهش آلودگی آنها.» تدابیری اندیشیده شده است، کمبود انرژی در استان فارس نیز در حال حاضر مشکل ساز است، قطعی برق باعث قطع برق برخی از واحدهای صنعتی از جمله کارخانه سیمان جت شده است، اما وصل مجدد آن مشکل است. این کارخانجات و آلودگی ها جزئی از مشکلات ماست. واحد صنعت فولاد باید در مکانی ایجاد شود که آب وجود داشته باشد، اما گاهی اوقات درخواست مجوز فولاد از مناطق دارای مشکل آب است. یک واحد در محور جهرم، یک واحد در محور ارژن و یک واحد در نیریز داریم. ساخت واحدهای مختلف فولاد ادامه دارد. بسیاری از این مشکلات در صورت رسیدگی به کاربری اراضی حل خواهد شد.
علاوه بر کاهش بارندگی، رعایت نکردن کاربری اراضی در محل کارخانجات از جمله فولادسازی باعث کم آبی در شهرستان های استان فارس شد. یکی دیگر از مشکلات صنایع، مشکل آلودگی آب و هوا ناشی از عدم کنترل استانداردهای زیست محیطی است. استان فارس نیازمند حل مشکل آلودگی فاضلاب، آب و خاک است.
2333216
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ