راهنمای جامع انتخاب روش تحقیق: از تحقیق پایه تا تحقیق میدانی

راهنمای جامع انتخاب روش تحقیق از تحقیق پایه تا تحقیق

بعدی- انتخاب روش تحقیق احتمالاً تحت تأثیر چیزهای زیادی خواهد بود: دیدگاه همکاران، رویکرد سازمان، اعتقادات ممتحن یا استاد، و تجربه شخصی.

بر اساس گزارش فردا، هیچ پاسخ درست یا غلطی برای انتخاب روش تحقیق وجود ندارد. با این حال، روش انتخاب شده ممکن است به سوال تحقیق پاسخ دهد.

هدف اصلی از بیان روش تحقیق، گزارش دقیق نحوه انجام تحقیق است تا خواننده بتواند آن را تکرار کرده و اعتبار نتایج را ارزیابی کند. بنابراین در یک تحقیق باید تمامی مراحل اجرا اعم از موضوعات، ابزار تحقیق، طراحی تحقیق، روش اجرا و روش تحلیل داده ها را شرح دهید.

تحقیقات پایه

تحقیقات پایه می تواند زمینه را برای تحقیقات کاربردی فراهم کند. تحقیقات کاربردی جنبه کاربردی دارد و هدف مستقیم آن حل مشکلات جامعه و بشریت است. تحقیقات پایه اهداف شخصی یا تجاری ندارد و در این تحقیق تلاش می شود تا دانش و نظریه های عمومی و اختصاصی توسعه یابد، نه کاربرد فوری علم و دستاوردهای پژوهشی.

تحقیق استفاده

تحقیقات کاربردی نوعی پژوهش است که در راستای عملکرد و نیازهای جوامع و بشریت انجام می شود. این نوع تحقیق برعکس روش پایه است. به عبارت دیگر، هر پژوهش کاربردی به دلیل اینکه تحقیقات پایه ای است، نیازمند زیرساخت است. با این حال، نمی توان گفت که هر تحقیق اساسی لزوماً کاربردی است. علاوه بر این، انواعی از این نوع تحقیقات وجود دارد که برخی از آنها شامل تحقیقات تطبیقی ​​است. چنین مطالعاتی به بررسی دلایل ضعف روحیه کار تیمی در بین کارکنان سازمان می پردازد و راه حل های تجاری ارائه می دهد.

تحقیقات توسعه ای

طبق تعریف سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، تحقیق و توسعه به «کار خلاقانه» اطلاق می شود که به طور سیستماتیک برای افزودن به دانش موجود و استفاده از آن دانش برای ابداع برنامه های کاربردی جدید انجام می شود. طبقه بندی فعالیت های تحقیق و توسعه شامل دو مدل اصلی است. در یکی از مدل ها، وظیفه اصلی گروه تحقیق و توسعه توسعه و به دست آوردن یک محصول جدید است. در مدلی دیگر، وظیفه اصلی گروه تحقیق و توسعه ایجاد و کشف دانش جدید در مورد مسائل علمی و فناوری به منظور توسعه محصولات، فرآیندها و خدمات ارزشمند و جدید است.

شناسایی نیاز یا تولید ایده، ایجاد، طراحی، تولید و معرفی یک محصول یا فرآیند جدید. هدف اصلی نظریه پردازی یا آزمایش نظریه نیست.

پژوهش ارزشیابی

این روش به ارزش گذاری منافع اجتماعی، مطلوبیت یا اثربخشی یک فرآیند، محصول یا برنامه می پردازد و به کاربرد یافته های آن توجه می کند. این روش تحقیق معمولاً با توصیه هایی در مورد اقدامات سازنده همراه است و هدف آن یافتن قواعد کلی قابل تعمیم به موقعیت های دیگر نیست.

تحقیق ارزشیابی فرآیند جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات برای اهداف تصمیم گیری است.

تحقیق پیمایشی

هدف این نوع پژوهش بررسی ویژگی های یک جامعه آماری است و بیشتر تحقیقات مدیریت از این نوع است. در تحقیق پیمایشی، پارامترهای اجتماعی بررسی می شود. در اینجا محقق با انتخاب نمونه ای از جامعه آماری به بررسی متغیرهای تحقیق می پردازد.

تحقیق همبستگی

برخی از متغیرهایی را که تصور می شود به یک متغیر پیچیده بزرگ مرتبط هستند، ارزیابی می کند. در این نوع تحقیق، روابط بین متغیرها بسته به هدف تحقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. اگر هدف از پیش‌بینی متغیرهای وابسته در مطالعات همبستگی مبتنی بر متغیرهای مستقل باشد، متغیر وابسته به عنوان متغیر ملاک و متغیر مستقل به عنوان متغیر پیش‌بینی نامیده می‌شود. همچنین تفاوت تحقیق همبستگی با تحقیقات تجربی این است که در اینجا متغیرهای مستقل دستکاری نمی شوند.

تحقیق تجربی

تحقیق تجربی یا آزمایشی را می توان یکی از دقیق ترین و مؤثرترین روش های تحقیق مورد استفاده برای آزمون فرضیه ها دانست. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر محرک ها، روش ها یا شرایط محیطی خاص بر روی گروهی از افراد است. یکی از ویژگی های روش آزمایشی، دستکاری یا مداخله متغیرها (Manipulation یا Intervention) و کنترل شرایط (کنترل) و همچنین مشاهده نتایج به دست آمده در مورد گروهی که به صورت تصادفی انتخاب شده است (Randomization) است. ).

در این تحقیق، محققین یک یا چند گروه را تحت شرایط ویژه ای به عنوان گروه آزمایشی برای کشف روابط علت و معلولی قرار می دهند و نتایج را با گروه شاهد یا گروه شاهد در این شرایط مقایسه می کنند. در تحقیقات تجربی، آزمایشگر در متغیرهای مورد نظر مداخله کرده و سپس اثرات آن را بر تغییرات متغیر وابسته مشاهده می کند.

تحقیق میدانی

روش تحقیق میدانی را می توان از روش های کیفی گردآوری داده ها در نظر گرفت. در واقع محقق باید برای مقابله طبیعی با مشکل وارد میدان شود. این روش بسیار نزدیک به روش مشاهده مشارکتی است. در روش میدانی، محقق نیاز دارد که تمامی نکات مهم را به خاطر بسپارد تا پس از تکمیل، بتواند آنها را جمع آوری و تجزیه و تحلیل کند.

تحقیق تاریخی

تحقیقات تاریخی با استفاده از اسناد و مدارک اصلی به منظور تعیین ویژگی های عمومی و مشترک وقایع و رویدادهای تاریخی و دلایل وقوع آنها انجام می شود. نمونه ای از پژوهش های تاریخی ممکن است بررسی وضعیت و شرایط دولت ها، نحوه رفتار، روابط آنها با مردم، یافتن و شناسایی علت زوال و ارائه نظریه ای بر این اساس باشد. این روش شامل تکنیک‌ها و راه‌حل‌هایی است که مورخان هنگام استفاده از منابع اولیه و سایر شواهد استفاده می‌کنند.

روش تحقیق

منبع: skillyouneed