در مسیر خود از کرمانشاه به روستای گره بان از میان کوه ها، تپه ها و جاده های خاکی عبور می کنید و روستای گره بان شما را شگفت زده می کند. تصور وجود روستایی با معماری روسی در چنین نقطه دورافتاده ای از ایران غیرممکن به نظر می رسد.
به گزارش ایرنا، روستای گره بان یکی از مکان های گردشگری و دیدنی استان کرمانشاه است که به دلیل معماری روسی بناها در بین گردشگران شناخته شده است. روستای گرهبان به دلیل تمیزی و نظم جاده ها و همچنین طراحی باغ و آب نماها مشهور است. علاوه بر این گلاب مرغوب نیز در روستا تولید می شود که نه تنها در داخل بلکه در خارج از کشور نیز طرفداران زیادی دارد و جزو گلاب های صادراتی به حساب می آید.
روستای گرهبان کجاست؟
آدرس: استان کرمانشاه، شهر کرمانشاه، جاده کرمانشاه به هرسین، روستای گرهبان
روستای گرهبان در شهرستان هرسین استان کرمانشاه و در حاشیه رودخانه سیمره قرار دارد.
جاده دسترسی به روستای گرهبان
برای رسیدن به روستای گرهبان باید از کرمانشاه به هرسین بروید. فاصله گرهبان تا کرمانشاه تقریباً 60 کیلومتر است. ابتدای این مسیر از بلوار شهید کاشوری کرمانشاه آغاز می شود. در ادامه این بلوار از شهرک صنعتی فرامان عبور کرده و به تقاطع شهرک بیستون می رسید. مسیر سمت چپ این دو مسیر به بیستون و مسیر سمت راست به هرسین و روستای گرهبان هرسین منتهی می شود. این مسیر از فراش و سلیمانیه می گذرد و به جاده ای خاکی منتهی می شود. با ادامه این مسیر به روستاهای شاه ملکی، گرمیانک و پاسار می رسید. در روستای پاسار جاده به دو قسمت می شود، جاده سمت راست شما را به روستای گرهبان می رساند.
معرفی روستای گرهبان
در مسیر خود از کرمانشاه به روستای گره بان از میان کوه ها، تپه ها و جاده های خاکی عبور می کنید و روستای گره بان شما را شگفت زده می کند. تصور وجود روستایی با معماری روسی در چنین نقطه دورافتاده ای از ایران غیرممکن به نظر می رسد. انگار یک منطقه توریستی و مدرن در میان جاده های خاکی و بایر ناگهان پدید آمده است.
روستای مذهبی گرهبان که گورستان بزرگان مذهبی است، امروزه گلاب و نوشیدنی های گیاهی خود را به صورت گسترده در سراسر کشور و حتی خارج از کشور از جمله فرانسه توزیع می کند تا از آن در تولید عطرهای با کیفیت استفاده شود. مردم این روستا به کشاورزی، باغداری و باغداری، دامپروری و دامپروری، زراعت و تولید نهال، گل محمدی و گل محمدی و گیاهان دارویی مشغول هستند. جالب اینجاست که برخی بر اساس اشیای یافت شده در این روستا قدمت قرهبان را حدود 2000 سال می دانند.
جاذبه های گردشگری روستای گرهبان
به محض ورود به روستا بلوار وسیع و بسیار زیبایی را می بینید که اطراف آن را گل های رنگارنگ احاطه کرده است. ساختمان اصلی روستا در انتهای این بلوار قرار دارد و نظر هر گردشگری را به خود جلب می کند. این بلوار تا ابتدای دامنه کوه امتداد دارد که مسیری پلکانی وجود دارد. پس از رفتن به سربالایی به مکانی می رسید که توسط محافظان و موانع مسدود شده است. در انتهای پله ها می توانید مزار هان آتاش، مرکز فرقه مشاشایی را ببینید.
نانوایی حضرت آقا بهش
در روستای گرهبان مکانی متبرکه به نام «اجاق حضرت آقا بخش» وجود دارد و از این رو مردم روستا که از مردم حک هستند در همه روزهای سال به جز جمعه ها نذری توزیع می کنند. پیروان این خاندان همه ساله برای زیارت آتشگاه سلسله سادات و بزرگان اهل بیت و مکان مقدس گرهبان از سراسر کشور به این مکان مقدس مشرف می شوند.
خاستگاه و سرمایه اصلی اهل حک را می توان روستای گرهبان دانست که دلیل اصلی آن حضور سرپرست این خانواده در اینجا و علاقه و نظر او به این اجاق است. همه پیروان اهل حق برای نگهداری و ساخت این کوره تلاش می کنند و امروزه به شکلی باشکوه ساخته شده است. ظاهراً در سراسر ایران اعضای فرقه مشعشایی هر سال به مدت 10 روز به عنوان خادم افتخاری در روستای گرهبان خدمت می کنند.
فرقه آتش بیگی هر سال در زمستان پنج شب متوالی جشن «عید شاهی» را برگزار می کند. به گفته قوشچی اوغلی از بزرگان اهل حق این جشن به عشق پانچ تن آل عبا برگزار می شود. شب اول مال داود، شب دوم پیر بنیامین، شب سوم حضرت مولا، شب چهارم پیر موسی و شب پنجم مال خاتون روزبار. وصف عید شاهی در شعر یا شعر آذری زبان قوشچی اوغلی: بوگون سیز بو دیداره خوش گلدیز/ الیوزده خمت شب اول دور گوته و در حضور یاره خوش گلدیز.
در طول سفر به روستای Garh Ban کجا اقامت کنیم؟
در سفر به گرهبان اکثر گردشگران می توانند از اقامت رایگان و غذای نذری لذت ببرند که نشان از میهمان نوازی اهالی روستا دارد. همچنین امکان اقامت در هتل لاله بیستون واقع در کاروانسرای عباسی (فاصله 42 کیلومتری روستا) و همچنین هتل هایی مانند هتل جمشید (62 کیلومتری روستا) و هتل پارسیان (فاصله 62 کیلومتری روستا) وجود دارد. روستا) در کرمانشاه. برای گردشگران
بهترین زمان برای سفر به روستای گرهبان
از نظر آب و هوا، بهترین زمان برای سفر به روستای گرهبان از اواسط بهار تا اواسط تابستان است. چون این روزها خبری از سرمای زمستان نیست و گرمای طاقت فرسا هنوز نیامده است. این روستا که در فصل بهار مملو از گل های رنگارنگ و درختان سرسبز و سرسبز می شود، فضای مناسبی را برای عکس گرفتن و تماشای منظره اطراف ایجاد می کند.
توجه داشته باشید که امکان بازدید از روستا در اردیبهشت، مرداد، آبان و اسفند وجود ندارد. زیرا روستاییان در این ماه ها به تعمیر ساختمان، رسیدگی به امور داخلی و زراعت مزارع و باغات می پردازند.
نکاتی برای بازدید از روستای گرهبان
نعناع و گلاب از محصولات صادراتی این منطقه هستند که از زیباترین سوغات این منطقه به شمار می روند.
هنگام بازدید از روستا از ریختن زباله خودداری کنید.
ارسال پاسخ