در منطقه قدیمی خورا ، به ویژه در معبد خورا ، کاوش های متوالی و یافته های دوره قوجار تا سالهای اخیر اهمیت این نکته را از Akaemenid تا Sassanid نشان می دهد. به گفته کاوشگران ، این معبد در دوره سلوکین ساخته شده است.
به گفته این راهنما ، معبد خورا یکی از بحث برانگیزترین آثار تاریخی ایران با ستون های محکم و معماری مرموز است. در خورا در اوستا جالب است بدانید که این به معنای اهمیت این مکان و طلوع خورشید است که حرمت ایرانیان را نشان می دهد.
این ساختار که به عنوان “معبد میلون” نیز شناخته می شود ، قرن ها نامشخص بوده است. آیا معبد یونانی دوره سلوکی به دیونیسوس یا کاخ پارتیایی که دعا می کردند نسبت داده شده است؟
باستان شناسان ، مانند هرتزفلد ، نظریه های مختلفی راجع به سن و استفاده از ساختمان فاش کرده اند ، اما هنوز سؤالات زیادی پاسخ داده نشده است. در این مقاله ، ما به این سؤال پاسخ می دهیم که آیا خورا سمبل ترکیبی از هنر یونانی و ایران است یا اینکه آیا این نشانه قدرت آن در برابر تأثیر فرهنگ غربی احزاب است.
تاریخچه معبد هورا
معبد هوراه یکی از مهمترین آثار باستانی ایران است ، تمرکز محققان و باستان شناسان برای مدت طولانی. این ساختمان که به عنوان “معبد میلون” در بین افراد محلی نیز شناخته می شود ، دارای عناصری از معماری یونانی و ایرانی است که به تاریخ و استفاده آن کمک می کند.
اولین تحقیقات از این سایت در 6 AH (6 میلادی) به دستور ناصر الدین شاه قاجار انجام شد. اولین کاوش های علمی توسط علی حکامی در سال 2 آغاز شد و سپس بین سالهای اول و 2 تحت نظارت مهدی رهبار ادامه یافت. در طی این کاوش ها ، شواهد دوره های سلوک ، پارتیایی و حتی اوایل ساسانید نشان داد که این ساختمان به طور مداوم در طول تاریخ استفاده می شود.
نظرات مختلفی در مورد سن و استفاده از این ساختمان وجود دارد. برخی از محققان مانند ارنست هرتزفلد ، آندره گدار و رومن Gearshman آن را معبد دوره سلوکید نامیدند. در مقابل ، برخی از محققان دیگر ، مانند اوستون ، شیپمن و فن در پوگخنکووا ، آن را به دوره پارتیا وصل کرده اند. دانشگاه مالکوم و مری بویس این ساختمان را به عنوان نمونه ای از معماری معبد هلنیستی در دیوانه تعریف کردند. با توجه به این دیدگاه های مختلف ، خورا یکی از مهمترین نمونه های معماری یکپارچه یونان و ایران است که هنوز هم به درستی مورد بحث قرار می گیرد.
استفاده از معبد خورا ؛ از کاخ اشرافی گرفته تا گورستان تاریخی
معبد خرهه یا به اصطلاح یک بنای مرموز است که در طی تفسیرهای مختلف از استفاده از آن ارائه شده است. در ابتدا ، به گفته روسای جمهور یونی یونانی ، برخی از محققان ، مانند هرتزفلد ، این سایت را به عنوان معبد دوران سلوکی دیونیسوس خوانده شدند. اما چه کسی دیونیسوس بود و چرا برای یونانیان مهم بود؟
دیونیسوس ، خدای شراب ، انگور و باروری در اسطوره های یونانی ، نمادی از نجات ، شیدایی و قدرت طبیعت است. این نه تنها به عنوان خدای شراب و جشن های شادی شناخته می شد ، بلکه به عنوان یک خدای هنری الهام بخش و ترانس آیینی نیز شناخته می شد. دیونیسوس برای یونانیان از اهمیت ویژه ای برخوردار بود زیرا او قدرت طبیعت و تأثیر او بر زندگی بشر را منعکس می کرد. عبادت او با یک مراسم شراب و رقص همراه بود ، که آنها معتقدند که به زمین و توسعه کشاورزی کمک می کند. دیونیسوس همچنین با روحیه و جشن شاد خود از آزادی و نجات از محدودیت های اجتماعی استفاده می کرد و به همین دلیل در بین مردم یونان بسیار محبوب بود. بنابراین ، اگر یونانیان پس از تأسیس حمله به ایران و قانون سلوکسی ، این مکان را به عنوان معبد دیونیسوس می دیدند ، آنها آن را مقدس می دیدند.
با این حال ، کاوش های جدید نشان داد که این ساختمان در واقع بخشی از دوره است و در هزاره اول قبل از میلاد ساخته شده است.
کاخ اشرافی از دوره قسمت:
تحقیقات نشان داده است که این ساختمان در ابتدا یک کاخ ویژه ساخته شده توسط اشراف یا مدیران محلی در دوره پارتیا ساخته شده است. ساختار معماری ، از جمله ایوان با شکوه ، حیاط مرکزی ، اتاق های بی شماری و زیور آلات رنگی ، نمایانگر یک محل اقامت لوکس است که برای اقامت در افراد پرشور استفاده می شود.
کاربر هلنیستی – ایرانی:
برخی محققان وجود عناصر معماری یونان در ستون ها ، نتیجه گرفتند که این ساختمان دارای تأثیرات هلنیسم است ، اما تحقیقات جدید نشان داده است که این تأثیرات فقط یک سازگاری محلی از معماری یونان است و هویت ساختمان به عنوان ایران باقی مانده است.
تبدیل به گورستان در دوره ایلخانید:
نکته شگفت آور دیگر این است که در دوره ایلخانید ، سایت خورا به یک قبرستان تبدیل شد. اسکلت های کشف شده در منطقه نشان می دهد که از این سایت استفاده شده و استفاده از آن در دوره اسلامی تغییر کرده است.
برخلاف تصور اول مبنی بر اینکه معبد خورا یک معبد یا شومینه است ، تحقیقات جدید نشان داده است که این یک کاخ اشرافی از دوره بخشی است که استفاده از آن را در دوره های بعدی تغییر داده و حتی به عنوان یک گورستان ایلخانید در دوره اسلامی استفاده می شود. رسید این ساختمان نمونه ای منحصر به فرد از تأثیرات معماری ایران و یونانی است که هنوز هم برای مورخان و باستان شناسان جذاب است.
معماری باشکوه معبد خورا ؛ ترکیبی از هنر ایران و یونان
در مرکز قلمرو باستانی ایران ، که در هر گوشه تاریخ زمزمه می شود ، معبد خورا ما را به یاد جلال گذشته می اندازد. این بنای مرموز ، که گاهی اوقات به عنوان یک خانه اشرافی و گاهی اوقات یک خانه معبد مقدس خوانده می شود ، ترکیبی باورنکردنی از معماری ایران و یونانی دارد.
معبد خورا از سه بخش اصلی تشکیل شده است:
- ایوان یک بار شش ستون وجود داشت ، و اکنون فقط دو ستون وجود دارد.
- فضای داخلی با یک حیاط مرکزی که به ساکنان احساس آرامش می بخشد.
- بیرونی آنها با داشتن اتاق های متقارن مانند نگهبانان ساکت ، اسرار ساختمان را در قلب خود نگه می دارند.
معماران برای ساخت این ساختمان از سنگ تراورتن استفاده کردند. دوام روزهای دوردست مانند خاطرات باقی مانده است. دیوارهای آجری تزئین شده با رنگهای قرمز و سفید نشان می دهد که این مکان برای مدت طولانی استفاده شده است.
ستونهای معبد با طرح های خاص خود چشم های هر مخاطب را مبهوت می کند. این ستونهای ساخته شده به سبک یونانی از شش قطعه خمپاره ساخته شده و با سوراخ های مکعب و قطعات چوبی قفل شده اند. این یک روش هوشمندانه است که در هر دو معماری Akaemenid و ساختمانهای یونانی یافت می شود.
سنگ قبرها با دو مخروط گمشده متصل به یکدیگر از پایه کوچک حک شده بودند. در وسط این تقاطع ، عنصر یک سنگ شکن مانند امضای هنری. هنگامی که پرتوهای چوب یا سنگی بر اساس این کار قرار دارند ، یک صفحه سنگی روی این سرها وجود دارد.
با حکاکی های حساس و متعادل مانند نگهبانان وفادار ، پایه های سنگی ساختمان در مورد گذشته مولد صحبت می کنند. این پایگاه ها از مکعب های معمولی ساخته شده اند که با دقت با دقت روبرو می شوند تا از قرن ها قدرت ساختمان را تضمین کنند.
معبد خورا کجاست؟
معبد خورا در شهر ماهلات ، یکی از مهمترین شهرهای ایران باستان و یکی از ادارات شهری آن دوره واقع شده است. برای رفتن به معبد خورا ، باید به مرکز مرکز ، در 2 کیلومتری شمال شرقی محله بروید.
ارسال پاسخ