یک روزنامه ایرانی در گزارشی به عوارض جدی قرص های لاغری تزریقی پرداخته است.
این روزنامه نوشت: این روزها تزریق قرص های لاغری به یکی از سریع ترین راه های کاهش وزن تبدیل شده است. این روش به قدری فراگیر شده که در کلینیک های زیبایی، مطب ها و حتی آرایشگاه ها از آن استفاده می شود. Ezmpic و Munjaro نام پرطرفدارترین آمپول های امروزی در فضای مجازی است که در شبکه های اجتماعی مختلف برای افراد دارای اضافه وزن تبلیغ می شود. این آمپول که در واقع نوعی دارو برای درمان بیماران دیابتی نوع 2 با تاییدیه FDA ایالات متحده است، تنها برای برخی تبدیل به یک تجارت پرسود شده است.
تزریق این آمپول ها می تواند عوارض جدی برای بیماران و همچنین کاهش وزن موقت داشته باشد. این چیزی است که بسیاری از پزشکان و کلینیک ها به مشتریان خود نمی گویند. این شبیه بیماری کبد چرب درجه 3 است که برای درمان کبد چرب به پزشک مراجعه کرده بود، اما پزشک به او توصیه کرد برای کاهش وزن مونجارو تزریق کند. او در مورد تزریق این آمپول ها می گوید: همه چیز از صحبت های آن روز دکترم شروع شد. وقتی گفت که باید 15 تا 20 کیلو وزن کم کنم و این تنها راه درمان و پیشگیری از عوارض بیماری، تبدیل شدن به مراحل خطرناک تر و سیروز کاهش وزن است. دکتری که فوق تخصص گوارش و کبد است گفت با آزمایش های انجام شده اگر وضعیت مالی شما خوب باشد می توانم راه حلی برای کاهش وزن 10-15 کیلویی در عرض 2-3 هفته ارائه دهم.
درمان کبد چرب او را برای تزریق این آمپول ها مصمم تر کرد و می گوید: به دکتر گفتم باز هم هزینه آن را خواهم داد.
وی می گوید: قیمت هر آمپول بسته به ارزش دلار و دستمزد پزشک از حداقل 20 تا 37 میلیون تومان متغیر است. پزشک متخصص گفت: برای درمان کبد راهی جز تزریق این آمپول ها وجود ندارد. فرد دیگری که دو هفته پیش این آمپول را تزریق کرده است، می گوید: احساس می کنم پولم را هدر داده ام و حتی یک اونس وزن کم نکرده ام. و مردی که تجربه تزریق مونجارو را دارد به مردم هشدار می دهد: این تزریق ممکن است بر برخی افراد تأثیر بگذارد و باعث کاهش وزن آنها شود. اما این کاهش وزن بلافاصله پس از پایان تزریق به صورت یویو سریعتر و پرحجم تر از قبل باز می گردد.
عوارض آمپول مونجارو و اوزمپیک برای دادستانی و پلیس فتا دردسر ایجاد کرد. اخیراً نه تنها در شبکه های اجتماعی، بلکه در کلینیک های زیبایی و مطب ها نیز تبلیغات گسترده ای در این زمینه انجام شده است که بسیاری از بازدیدکنندگان را گمراه می کند. علاوه بر عوارض دارو، احتمال انقضای آمپول ها نیز وجود دارد و این امر جان بیماران را تهدید می کند.
هشدار دادستانی
این آمپول ها که فاقد مجوز رسمی از سازمان غذا و دارو هستند، در شرایط نامعلومی به صورت قاچاق وارد کشورمان می شوند. تزریق نیز در برخی مراکز به صورت غیرقانونی انجام می شود. این دارو علاوه بر قیمت بالای خود عوارض زیادی را نیز برای مصرف کنندگان به همراه داشت. به طوری که دادسرای فتا و پلیس آگاهی از تشکیل پرونده در خصوص تزریق این آمپول ها و آغاز تحقیقات مقدماتی در 26 دادسرای جرایم پزشکی منطقه کردند.
از سوی دیگر، به گفته برخی کارشناسان، از آنجایی که این دارو از کشورهای عربی گرمسیری به کشور قاچاق می شود، نمی توان شرایط دمایی خاصی را فراهم کرد که از دارو محافظت کند و نمی توان اطمینان حاصل کرد که این داروی گران قیمت از این دارو محافظت نمی کند. خراب کردن
اولین رکورد مرگ مونجارو
اولین مرگ ناشی از تزریق مونجارو توسط بی بی سی در 18 دسامبر تایید شد. سوزان مک گوان، یک پرستار بریتانیایی 58 ساله، دو هفته قبل از مرگش در 4 سپتامبر، دو تزریق لاستیکی با دوز کم، که با نام تجاری مونجارو شناخته می شود، تزریق شد. در گواهی فوت ذکر شد که علت مرگ مونجارو نارسایی چند عضوی، شوک سپتیک و پانکراتیت بوده است. دارویی است که به راحتی برای کاهش وزن و بازیابی سلامت تجویز می شود و حتی می تواند منجر به مرگ مصرف کننده شود.
هشدار جعبه سیاه
نکته این است که مونجارو با “هشدار جعبه سیاه” از سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) توزیع می شود. هشداری که پزشکان و بیماران را از عوارض خطرناک داروها آگاه می کند. در جعبه سیاه مونجارو آمده است که در اولین آزمایشات این آمپول باعث ایجاد تومورهای سرطانی و غیرسرطانی تیروئید در موش ها می شود و هر چه مدت زمان و دوز مصرف بیشتر باشد احتمال تشکیل تومور در فرد بیشتر می شود. بروشور داروی مونجارو بیان می کند که در صورت بروز تورم یا تورم در گردن، گرفتگی صدا، مشکل در بلع یا تنگی نفس، باید فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. زیرا احتمال ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش می دهد.
این دارو مانند سایر داروهای تزریقی دیابت و کاهش وزن به نام های مونجارو، اوزمپیک و ویگووی عمل می کند. اما با تفاوت های کوچک. به عنوان مثال، مونجارو حرکت غذا را از طریق دستگاه گوارش کند می کند و به کاهش قند خون کمک می کند. باعث یبوست و احساس سیری طولانی مدت می شود و با افزایش ترشح انسولین و تبدیل قند خون به انرژی از تجمع قند در خون جلوگیری می کند. در مطالعات بالینی، 22 درصد از کاربران از حالت تهوع شدید شکایت داشتند. از هر 10 نفر یک نفر استفراغ شدید و تقریباً 12 تا 17 درصد افراد اسهال را گزارش کردند. یکی از عوارض خطرناک این دارو التهاب لوزالمعده (پانکراتیت) همراه با درد شدید و مداوم در ناحیه معده و استفراغ است.
سایر عوارض جانبی عبارتند از افت شدید قند خون، سرگیجه، خواب آلودگی، تعریق، خواب آلودگی، سردرد، تاری دید، مشکل در صحبت کردن، لرزش دست ها، افزایش ضربان قلب و تغییرات خلقی. حتی کیسه صفرا و کلیه ها ممکن است به دلیل مشکلات گوارشی و کم آبی بدن دچار نارسایی و اختلال در عملکرد شوند. معده درد، تب، زرد شدن پوست یا چشم و تغییر رنگ مدفوع از عواقب خطرناک این آمپول است.
ارسال پاسخ