لیست غذاهای ممنوعه برای افراد مبتلا به سینه های فیبروکیستیک

لیست غذاهای ممنوعه برای افراد مبتلا به سینه های فیبروکیستیک

سینه فیبروکیستیک وضعیتی است که باعث ایجاد توده های کوچک و گاهی دردناک در سینه می شود.

به گزارش عصر ایران، این تورم ها به دلیل تغییر در بافت داخلی سینه ایجاد می شود. خبر خوب این است که تغییرات رژیم غذایی می تواند به کاهش این علائم کمک کند. شما می توانید با پرهیز از برخی غذاهای حاوی کافئین و چربی اشباع شده به بهبود سلامت سینه خود کمک کنید.

کافئین

کاهش یا حذف مصرف کافئین ممکن است به سینه های فیبروکیستیک کمک کند. به گفته دانشگاه براون، این باید شامل حذف یا کاهش تمام نوشیدنی ها و غذاهای کافئین دار، از جمله قهوه، نوشابه، چای و شکلات، به مدت چهار تا شش ماه باشد. این دوره توصیه می شود زیرا همه مطالعات نشان نمی دهند که قطع کافئین برای زنان مفید است، اما یک دوره آزمایشی نشان می دهد که آیا برای شما مفید است یا خیر.

چربی های اشباع شده

بین چربی اشباع شده و بیماری فیبروکیستیک پستان ارتباط وجود دارد. افزایش مصرف چربی های اشباع شده باعث افزایش بروز بیماری فیبروکیستیک پستان می شود. در این راستا توصیه می شود از مصرف گوشت های چرب، فست فود، تخم مرغ و لبنیات پرچرب مانند پنیر، خامه و ماست پرچرب خودداری کنید.

الکل

زنان مبتلا به سینه های فیبروکیستیک یا باید از مصرف الکل به طور کامل اجتناب کنند یا آن را به سطوح بسیار پایین کاهش دهند. این عمل در رفع ناراحتی در همه زنان مؤثر نیست، اما در برخی مؤثر است. بخشی از این مزیت به دلیل فواید کبدی حذف الکل از رژیم غذایی است. کبد مسئول پردازش استروژن اضافی در بدن است که یکی از علل بیماری فیبروکیستیک پستان است.

غذاهای شور

نمک به بدن در حفظ مایعات کمک می کند، اما کیست های فیبروکیستیک سینه بیشتر از مایع تشکیل شده اند. حذف یا کاهش قابل توجه سطح نمک در رژیم غذایی می تواند به کاهش احتباس مایعات و اندازه کیست شما کمک کند. اگر باید از نمک استفاده کنید، به جای منبع نمک غیر یددار، یک منبع نمک یددار را انتخاب کنید. به گفته مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، کمبود ید با افزایش خطر ایجاد کیست پستان مرتبط است.

فیبروکیستیک چیست؟

فیبروکیستیک یک بیماری بسیار شایع در بین زنان است. اگرچه این بیماری در هر سنی بعد از نوجوانی بروز می کند، اما شیوع آن در دهه چهل است. شکل خفیف فیبروکیستیک فقط باعث درد سینه قبل از قاعدگی می شود و معمولاً درد به سینه تابیده می شود و دو طرفه است.

در سینه های متوسط، کیست های کوچک زیادی مشاهده می شود که با شروع قاعدگی حل می شوند. در شکل شدیدتر، کیست های بزرگی که همیشه باعث درد در سینه ها می شوند، تشکیل می شوند. این کیست ها توده هایی پر از مایع هستند و بر اساس شفاف یا خونی بودن این مایع تقسیم می شوند. ممکن است نیازی به جراحی نباشد و هیچ عارضه ای نداشته باشد (مگر اینکه کیست سرطانی باشد که در این صورت مراحل خاص خود را دارد).

مایع کیست ها به راحتی با یک سرنگ ساده در مطب تخلیه می شود و این عمل در صورت پر شدن مجدد سه بار انجام می شود، می توان با دستگاهی که نیاز به جراحی ندارد، کیست سینه را خارج کرد. با نام ماموتومی به راحتی قابل انجام است. مهمترین راه تشخیص کیست پستان سونوگرافی است و این بیماری با شروع یائسگی به پایان می رسد.

علائم فیبروکیستیک

با علائم و نشانه هایی مانند تغییرات فیبروکیستیک؛ احساس سنگینی در ناحیه سینه، درد سینه و احساس پری نیز همراه خواهد بود و این علائم قبل و بعد از قاعدگی بیشتر کاهش می یابد.

اکثر زنانی که با بیماری فیبروکیستیک مواجه هستند اظهار می کنند که هنگام عصبانیت درد بیشتری احساس می کنند، این درد فقط در بافت پستان باقی می ماند و درد شانه و بازو را نمی توان مربوط به این بیماری دانست.

چه عواملی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد؟

اگر سینه فیبروکیستیک توده ایجاد کند، این نوع توده ها به صورت کیست یا فیبروآدنوم هستند، اما اگر توده ای تشکیل نشود، به شکل تغییراتی گسترش می یابد که در اسکن سینه یا سونوگرافی و ماموگرافی مشهود خواهد بود.

شایان ذکر است، چنین تغییراتی باعث ضخیم یا سفت شدن بافت پستان می شود و احتمال یافتن توده های بدخیم از طریق خودآزمایی و ماموگرافی را کاهش می دهد.

در سال های اخیر قانونی در ایالات متحده تصویب شده است که اگر فردی دارای بافت سینه متراکم است، باید این موضوع را گزارش کند، زیرا ثابت شده است که تراکم بالای بافت پستان یک میکروفاکتور سرطان است و افراد با تراکم پستان بالا به سینه مبتلا می شوند. سرطان احتمال ابتلای آنها به سرطان در مقایسه با سایر افراد دو برابر بیشتر است.

شایان ذکر است که اگر تراکم بافت سینه بر اساس نمودار ماموگرافی سه یا چهار باشد، احتمال ابتلای این افراد به سرطان سینه دو برابر افراد عادی است.

روش های تشخیصی فیبروکیستیک

با پیشرفت علم و فناوری، روش های مختلفی برای تشخیص بیماری ها پدید آمده است:

خودآزمایی پستان

سونوگرافی

ماموگرافی

آقای من

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که ماموگرافی در سن خاصی انجام می شود و در ماموگرافی می توان تراکم بافت پستان را تعیین کرد.

اگر مشخص شد که بافت پستان متراکم است، فرد باید طبق تشخیص پزشک معاینات دوره ای انجام دهد.

بهتر است فرد به این نکته توجه داشته باشد که مراکز تشخیصی و سونوگرافیک تاثیر زیادی در روند تشخیص بیماری خواهند داشت، بنابراین در چنین مواردی توصیه جراح پستان به مراکز تشخیصی می تواند بسیار مفید باشد. . در فرآیند تشخیص بیماری و درمان فرد.

درمان فیبروکیستیک

اکثر تغییرات بافت سینه در سنین پایین کاملا طبیعی است. فیبروکیست ها تغییرات بافتی را از خفیف تا بسیار شدید نشان می دهند و روش درمان با توجه به این تغییرات متفاوت است.

به طور معمول تغییرات بافتی بسیار جدی به صورت کیست های زیادی است که بافت سینه زیادی را اشغال می کند البته باید بدانید که روش درمان با توجه به این تغییرات و تشخیص جراح سینه که معمولاً غیر جراحی است تعیین می شود. درمان

فیبروکیستیک بیماری ای نیست که باعث برداشتن قسمتی از بافت پستان شود و همچنین بیماری ای نیست که باعث ضخیم شدن بافت سینه شود و بهترین درمان این است که فرد تحت کنترل باشد. تا اینکه تبدیل این بافت به بدخیمی بررسی شود.

درمان قطعی برای بیماری فیبروکیستیک وجود ندارد، اما مصرف برخی داروها و غذاها اگرچه ثابت نشده است، اما ممکن است علائم این بیماری مانند درد و سنگینی قفسه سینه را کاهش دهد. در زیر اشاره خواهم کرد:

مصرف ویتامین E حساسیت سینه ها را کاهش می دهد و همچنین مصرف داروی پامچال باعث کاهش حساسیت و درد سینه ها می شود.

برای جلوگیری از افتادگی سینه، انجام سایر اقدامات احتیاطی مانند گرم نگه داشتن سینه، ماساژ سینه، استفاده از لباس زیر تنگ و منعطف و تغذیه صحیح می تواند درد را در دوران قاعدگی کاهش دهد.