به گزارش خبرگزاری انتخابتو، «از زمین صفر» یک فیلم گلچین محصول سال ۲۰۲۴ به کارگردانی ۲۲ کارگردان مختلف فلسطینی است. این فیلم شامل 22 فیلم کوتاه اعم از مستند، داستانی، انیمیشن و تجربی است که درباره وضعیت کنونی مردم غزه در بحبوحه جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس است.
به گزارش مهر، داستان های ارائه شده در این مجموعه طیفی از احساسات مختلف از مقاومت و مصیبت گرفته تا امید و یافتن شادی در مکان های غیرمنتظره را به تصویر می کشد.
گزارش اخیر مجله پزشکی «لانست» که ارزیابی تلخی از جنگ رژیم صهیونیستی با غزه ارائه کرده است، نشان میدهد که تعداد کشتهشدگان فلسطینی بسیار بیشتر از آن چیزی است که تصور میشد و تعداد تلفات ناشی از حمله مستقیم 186 هزار. و علل غیرمستقیم مانند بیماری و گرسنگی از زمان شروع بمباران اسرائیل در 7 اکتبر.
از Ground Zero همچنین قصد دارد داستان هایی را که توسط خود مردم غزه گفته می شود نشان دهد.
«از زمین صفر» در پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم امان در تاریخ 5 ژوئیه 2024 به نمایش درآمد و پس از آن هفتادمین جشنواره فیلم تائورمینا در اواسط جولای امسال برگزار شد. اولین نمایش این فیلم در آمریکای شمالی در چهل و نهمین جشنواره بین المللی فیلم تورنتو در تاریخ 9 سپتامبر 2024 در بخش مستند جشنواره برگزار خواهد شد.
این فیلم که به عنوان نماینده فلسطین در رقابت در بخش فیلم بلند بین المللی اسکار 97 انتخاب شد، شامل فیلم های کوتاه زیر است:
«خارج از جعبه» به کارگردانی ندا ابوحسنه
«بهشت و جهنم» به کارگردانی کریم ساتوم
«طلسم» به کارگردانی بشار البلیبیسی
«بیداری» به کارگردانی مهدی کریمه
«جد و ناتالی» به کارگردانی اوس البنا
«نه» به کارگردانی هانا اولیوا
«همه چیز اوکی است» به کارگردانی نیدال دامو
«تاکسی وانیسا» به کارگردانی اعتماد ویشا
«24 ساعت» به کارگردانی آلا دامو
«سلفی» به کارگردانی ریما محمود
«بدون سیگنال» به کارگردانی محمد الشریف
«پوست نرم» به کارگردانی خامس مشروی
«فلاش بک» به کارگردانی اسلام الزاریعی
«قطعه قطعه» به کارگردانی باسیل المقوسی
«پیشنهاد» به کارگردانی مصطفی النبیح
«روز مدرسه» به کارگردانی احمد الدانوف
«فرح و مریم» به کارگردانی ویسام موسی
«سربر» به کارگردانی علا ایوب
«معلم» به کارگردانی تامر نجم
«بازیافت» به کارگردانی رباب خمیس
«پژواک» به کارگردانی مصطفی کلاب
«متاسفم برای سینما» به کارگردانی احمد حسون
پس از آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس، رشید مشروی، کارگردان فلسطینی، صندوقی برای سینما و فیلمسازان غزه تأسیس کرد تا از فیلمسازان جوان فلسطینی حمایت کند تا خود را بیان کنند و داستان های خود را از طریق سینما بیان کنند. مشروی از مراحل تولید و پس از تولید این 22 فیلم کوتاه که اواخر سال 2023 در نقاط مختلف نوار غزه فیلمبرداری شد، حمایت کرد. او این کار را به همراه شرکت تولید فیلم فرانسوی “Courini Productions” و تهیه کننده لورا نیکولوف انجام داد. او بین همه گروه ها در غزه هماهنگی کرد، مواد تهیه کرد و بر مراحل پس از تولید نظارت داشت.
این فیلم قرار بود اولین نمایش جهانی خود را در هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن داشته باشد، اما پس از اینکه برگزارکنندگان اعلام کردند میخواهند سیاست را از جشنواره دور نگه دارند، رد شد و در پاسخ، مشاهراوی به این فیلم اعتراض کرد که در جشنواره کن نمایش داده شد اما مورد حمایت قرار نگرفت. . از جشنواره کن
واقعیت کنونی غزه در 22 روایت
هر یک از این فیلمها چشماندازی هیجانانگیز از واقعیت کنونی غزه ارائه میکنند و به افشای تراژدیهای فلسطین ویرانشده و اقداماتی که مردم برای زنده ماندن باید انجام دهند، کمک میکند.
در فیلم کوتاه «جهنم و بهشت» به کارگردانی کریم ساتوم، مردی در یک کیسه بدن در غزه از خواب بیدار می شود. در ابتدا مطمئن نیست که چگونه در پلاستیک ضخیم طراحی شده برای مردگان قرار می گیرد، زیپ را باز می کند و بسته بندی را باز می کند و خود را در میان چادرهای پناهجویان در مقابل منظره ای ویران می یابد. او شروع به راه رفتن می کند و سعی می کند روز گذشته خود را مرور کند. او به یاد می آورد که روی بتن لخت دراز کشیده بود، می لرزید، سپس به مؤسسه ای رفت که مرده ها را رایگان می شست و دفن می کرد و یک کیسه برای جسد می خواست. ابتدا درخواستش رد شد، مخالفت کرد و گفت: اگر شهید شوم کیف نمی دهید؟ به هر حال اجازه دهید من از آن استفاده کنم. پس کیسه به او داده شد; پلاستیک ضخیم، تنها راه حل آن در برابر سرما، یک پیروزی جزئی برای «جهنم جهنم» بود.
در «متاسفم سینما»، احمد حسونا، فیلمساز کهنه کار غزه، نامه ای عذرخواهی به هنر ارائه می دهد و می گوید نمی تواند به کار ادامه دهد، زیرا باید بقای خانواده خود را تضمین کند. این فیلم تصویری تاثیرگذار از زندگی یک خالق در بحبوحه جنگ و همچنین ادای احترامی تاثیرگذار به سینما است.
مشروی بیان کرد: احمد هیچ وقت این فرصت را نداشت که فیلم هایش را در جشنواره ها به نمایش بگذارد یا حتی فیلم هایش را در اکران بزرگ ببیند. وقتی در مورد این پروژه به او رسیدم و به او گفتم تضمین میکنم که این پروژه در سراسر جهان نمایش داده شود، او گفت که نمیخواهم این کار را انجام دهم زیرا برادرش را چند روز پیش از دست داده است. او همچنین در شمال غزه زندگی می کند، جایی که آمبولانس ها نمی توانند به آنجا برسند. تنها راه رساندن غذا و دارو به آنها از طریق هوایی است.
به این ترتیب مشروی به او پیشنهاد کرد که عدم تمایل خود را برای کار در پروژه ای از طریق فیلم نشان دهد.
“بازیافت” نشان می دهد که مردم چگونه باید با منابع کمیاب برخورد کنند. این فیلم به کارگردانی رباب خمیس حول محور مادری می گذرد که با سطل آب به فرزندانش آب می دهد، حمام می کند، زمین را تمیز می کند و لباس می شویید.
هانا اولیوا جنبه متفاوتی از زندگی در جنگ را برجسته کرد. او نمی خواست داستان های ویرانی و تراژدی را دنبال کند. در عوض او می خواست بر تمایل انسان به جستجوی نور در تاریک ترین شرایط تمرکز کند. فیلم کوتاه «نه» او این کار را می کند. در این فیلم گروهی از جوانان غزه با خواندن سرودهای مقاومت و امید، شادی را به جغرافیای ویران رساندند.
به گفته مشروی، فیلمسازان شرکت کننده در این پروژه تکنیک های سازگاری با شرایط را به یکدیگر آموزش دادند. در بیشتر فیلم ها صدای وحشتناک پهپادها و هواپیماها از بالای سرشان شنیده می شود. برای صداپیشگی، او پیشنهاد کرد که تولیدکنندگان سعی کنند تا جایی که ممکن است صدای واضحی را در خودروهایی با شیشه های بسته ایجاد کنند.
مشروحوی گفت: وقتی این موضوع را به یکی از فیلمسازان مطرح کردم، راه حل مناسب تری را پیشنهاد داد. او پیشنهاد کرد که به داخل کمد رفته و آن را با یک فرش بپوشانید تا فضایی منزوی ایجاد شود. وقتی صدا را فرستاد، کیفیت استودیویی داشت و من این تکنیک را با فیلمسازان دیگر به اشتراک گذاشتم.
فیلم های ناتمام هم تکان دهنده هستند. به عنوان مثال، «تاکسی ونسا» اعتماد ویشا حول محور یک راننده تاکسی در غزه می چرخد که مردم و کالاها را با کاروان و قاطر حمل می کند. در اواسط فیلم، فیلم متوقف می شود و ویشا دوربین را روی خود می چرخاند و می گوید به دلیل فاجعه ای که در روز سوم تیراندازی با کشته شدن یکی از اعضای خانواده اش در حمله هوایی رخ داد نتوانست پروژه را به پایان برساند. .
مشروی گفت: هیچکس نمی تواند از او بخواهد فیلم را تکمیل کند. به او گفتیم فیلم را فراموش کند و مراقب خودش باشد. هفتهها بعد، تیم تصمیم گرفت بیانیهای از ویشا به فیلم اضافه کند تا مشخص شود چه اتفاقی برای پروژه افتاده است و فیلم در ترکیب قرار گرفت.
مشروی افزود: متاسفانه پروژه های زیادی داشتیم که به نتیجه نرسیدند. برخی از داستانها موفقیتآمیز نبودند، زیرا فیلمساز، رایانهاش و هر چیزی که داشت بمباران شد. مثلاً فیلمی در مورد زنی بود که برای زایمان به بیمارستان رفت. اما جایی برای او در بیمارستان نیست. بیمارستان پر از مرگ است و جایی برای زندگی جدید نیست.
مشروی گفت: همه این داستان ها بخشی از واقعیت است.
این فیلم همچنین در هفدهمین جشنواره فیلم فلسطین تورنتو در تاریخ 28 سپتامبر 2024 به نمایش در خواهد آمد.
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ