به گزارش خبرگزاری انتخابتو، پنل ویژه واحد روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در دومین روز از جشنواره بین المللی سینمای حقیقت به چالش های اهدای عضو در سینمای مستند پاسخ داد و به تشریح موارد زیر پرداخت. : مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی تفاهم نامه تولید فیلم مستند با مشارکت «انیمیشن» و «انجمن اهدای عضو ایران» دوشنبه 28 آذرماه در ساعت 13 به امضا رسید. ساعت 18:00 در سالن شماره برگزار شد. 4 پردیس سینمایی چارسو.
این پنل ویژه شامل نام هایی چون کتایون نجفی زاده مدیرعامل انجمن اهدای عضو، امید قبادی نایب رئیس انجمن اهدای عضو، محمد مهدوی متخصص پیوند قلب کودکان، کوروش اسلامی معاون فرهنگی انجمن اهدای عضو و فرهاد توحیدی فیلمنامه نویس است. و جمعی از مستندهای سینمای ایران حضور داشتند.
فعالان در حوزه اهدای عضو به هنر روی می آورند
کتایون نجفی زاده، مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایران که در ابتدای جلسه پس از پخش سرود ملی و قرائت آیاتی از قرآن کریم روی صحنه رفت، گفت: به دلیل پیدا نکردن اهدا کننده وارد سامانه اهدای عضو شدم. . پیوند ریه بیمارانم کار در این زمینه به قدری تاثیرگذار است و احساسات انسان را تحریک می کند به گونه ای که بسیاری از افراد فعال در این زمینه به هنر روی آورده و شاعر، نویسنده، نقاش یا طراح می شوند.
نجفی زاده با یادآوری روند اهدای عضو به یک پسر، بر درک صحیح مفهوم اهدای عضو تاکید کرد و گفت: در راستای رواج این فرهنگ تفاهم نامه ای بین مرکز توسعه فیلم مستند و تجربی، سینما پویانمایی منعقد شد. و انجمن اهدای عضو ایران که یکی از بندهای انجمن اهدای عضو ایران است گفت: انجمن اهدایی جلسات مشترکی برگزار می کند.
نجفی زاده در تشریح چگونگی مرگ مغزی و تفاوت آن با کما ادامه داد: پیوند عضو نیاز به کشت قبلی دارد، 99 درصد مرگ و میرها مربوط به ایست قلبی است اما تنها یک درصد مرگ ها به دلیل مرگ مغزی است و به نظر من فقط یک درصد مرگ مغزی است. ، این است که مردم در کمک به دیگران موفقیت پیدا می کنند.
ایران رتبه اول آسیا و سی و یکم جهان را دارد
وی با اشاره به اینکه بیشترین مرگ و میر مغزی در اثر حوادث رانندگی و در سنین 20 تا 40 سال رخ می دهد، افزود: امام خمینی (ره) فتوای پیوند اعضا را صادر کردند و آن را صحیح دانستند. ایران رتبه اول آسیا و سی و یکم جهان را در فرآیند اهدای عضو دارد.
نجفی زاده ادامه داد: سالانه به طور تقریبی 5 تا 8 هزار مرگ مغزی در کشور رخ می دهد که نیمی از آنها دارای اعضای قابل اهدا هستند. با این حال، تنها حدود 1000 تن از این اعضا اهدا می شود. در همین حال، حدود 85000 بیمار در انتظار پیوند عضو هستند و 7 تا 10 نفر از آنها هر روز قبل از رسیدن به نوبت جان خود را از دست می دهند. قسمت های سالم افراد مرگ مغزی تبدیل به گرد و غبار می شود.
تولید مستند فرهنگ محور و مطالعات تجربی در خصوص اهدای عضو
وی گفت: در ایران هزینه پیوند اعضا بر عهده دولت است و بیماران مرگ مغزی تا دو هفته قابل مراقبت هستند. هدف ما بررسی مشکلات و زیرساخت های مربوط به اهدای عضو با انعکاس وضعیت بیماران و خانواده های اهدایی نیازمند و انجام مطالعات مستند و تجربی با تمرکز بر فرهنگ سازی در این زمینه است. افزایش تعداد اهدای اعضای بدن می تواند منجر به نجات جان افراد بیشتر شود و جامعه را به سمت همدلی و بشردوستی سوق دهد.
پس از پایان سخنرانی، کلیپی از این مراسم که به یاد خانواده های اهدایی عضو برگزار شد، پخش شد. سپس نوزاد امیرحافظ که در آن کلیپ ارگ به او داده شد و سه سال بعد به صحنه دعوت شد.
هیچکس در اهدای عضو بر دیگری برتری ندارد
بعدها دکتر مسئول پیوند قلب امیر حافظ، دکتر. مهدوی این تجربه را اینگونه بیان کرد: انتقال امیر حافظ یکی از نقل و انتقالات ویژه بود. قلب کودک مرگ مغزی با جت از بندرعباس به تهران منتقل شد. تنها 180 دقیقه به پیوند قلب باقی مانده بود و انجام آن کار بزرگ و دشواری بود. هیچکس در مسیر اهدای عضو بر دیگری برتری ندارد و هرکس در این راه تمام تلاش خود را بکند نجات دهنده جان است.
مادر امیر حافظ گفت: دکتر مهدوی پدر همه بچه های پیوند شده و شریف ترین دکتری است که در عمرم دیده ام. من می خواهم از طرف همه خانواده های پیوند از شما تشکر کنم.
تصمیم گرفتم برای دفاع از خانواده ام مستند بسازم
سپس آقای قربی یکی از خانواده های اهداکننده عضو به روی صحنه رفت و گفت: کار من مستندسازی نیست اما بعد از اهدای اعضای پسرم مسائلی پیش آمد و تصمیم گرفتم برای دفاع از این خانواده مستند بسازم. ” پسرم کارت اهدای عضو داشت و حدود هشت سال در هلال احمر داوطلب شد. تاکید می کنم داشتن کارت اهدای عضو بسیار مهم است زیرا به بازماندگان اعتماد به نفس می دهد و به تصمیم گیری کمک می کند.
خانم قربی همچنین افزود: افتخار می کنم که اعضای بدن پسرم را اهدا کردم. امیدوارم بدنش پر از نور و شادی شود.
پس از آن، پنل ویژه یافتن راه حل برای چالش های اهدای عضو در سینمای مستند با حضور کتایون نجفی زاده، محمد مهدوی، فرهاد توحیدی، ارد عطارپور و نصرالله مدقلچی برگزار شد.
ارد عطارپور تهیه کننده مستند گفت: خوشحالم که در این پنل حضور دارم و شاهد حضور خانواده های خیرینی هستم که فداکاری هایشان به دیگران جان می دهد. سال ها پیش به عنوان تهیه کننده در یک سریال مستند درباره پیوند قلب کار کردم. مهدی چخماخی کارگردان این مستند بود و موفق شدیم یکی از اولین پیوند قلب در ایران را در بیمارستان شریعتی فیلمبرداری کنیم. دکتر Mandage این را به مرحوم دکتر گفت. با سلمان زاده این کار را می کرد. در آن زمان اسامی افرادی که در لیست انتظار پیوند عضو بودند در دفترچه ای نوشته می شد و اگر فردی قبل از پیوند فوت می کرد، صلیب بزرگی روی نام آنها می گذاشتند. در آن روزها پیوند اعضا هنوز یک موضوع پذیرفته نشده بود. وقتی تخت بیمار به اتاق عمل منتقل شد، اضطراب تمام منطقه را فرا گرفت.
وی ادامه داد: یکی از خاطرات دردناک آن دوران درباره جوانی 17 ساله بود که کاندیدای پیوند عضو نیز بود. در حالی که گیرنده و اهداکننده در حال انتقال به اتاق عمل بودند، دوربین ما روی جوانی متمرکز شد که متأسفانه سه ماه بعد فوت کرد. این داستان هنوز هم برای من بسیار تاثیرگذار و تاثیرگذار است. در نهایت به عنوان یکی از سه کاندیدای پیوند انتخاب شد و توانست پیوند را انجام دهد.
ما به اطلاعات بیشتری در مورد اهداکنندگان عضو نیاز داریم
فرهاد توحیدی رئیس مرکز فیلمنامه نویسی انجمن گفت: من هم مانند بسیاری از افرادی بودم که شناخت چندانی در این زمینه نداشتم و حتی در مورد آن سوءتفاهم داشتم. این انجمن در اوایل دهه 1390 یک انجمن جدید بود و زمانی که با داستان های انجمن مواجه شدم وضعیت عجیبی را تجربه کردم و بسیار ناراحت شدم. مثل این است که می خواهیم انتظارات کلی را از چیزهای مختلف پیدا کنیم و به افراد برچسب بزنیم. این سوء تفاهم در بین پزشکان هم پیش می آید و باید بیشتر درباره این افراد بدانیم.
فرهاد توحیدی، رئیس مرکز فیلمنامه نویسی انجمن گفت: من هم مانند بسیاری از افرادی بودم که در این زمینه اطلاعات چندانی نداشتم و حتی ممکن است سوءتفاهم هایی در این زمینه داشته باشم. این انجمن در اوایل دهه نود یک انجمن جدید بود و وقتی با داستان های انجمن آشنا شدم، احساسات عجیبی را تجربه کردم و بسیار غمگین شدم. مثل این است که ما به دنبال انتظارات عمومی در مورد چیزهای مختلف و برچسب زدن به افراد هستیم. در مورد پزشکان نیز سوء تفاهم وجود دارد و ما باید در مورد این افراد بیشتر بدانیم. نقش ما به عنوان فیلمساز در این آگاهی بسیار مهم است زیرا می تواند مخرب یا سازنده باشد.
بزرگترین مسئولیت درام ایجاد احساسات است
وی ادامه داد: بزرگترین مسئولیت درام ایجاد احساس است و به نظرم کار این عزیزان سرشار از احساس است. مهم این است که به موضوع به درستی برخورد کنیم و به درستی با آن مقابله کنیم. وقتی صحبت از اهدای عضو به میان می آید، هیچ پارتی بازی یا زیر میزی وجود ندارد، زیرا مختصات اهداکننده و گیرنده باید مطابقت داشته باشند و پیوند بدون جزئیات انجام نمی شود.
دکتر دکتر در پاسخ به این سوال که بیمار پیوند چند سال عمر می کند. مهدوی گفت: من زمانی زندگی می کنم که یکی عاشق دل من شود. پیوند عضو برای بیمار انجام می شود تا از زندگی خود لذت ببرد. آنها باید به زندگی برگردند. برای ما کیفیت زندگی مهم است نه کمیت. علاوه بر این، با پیشرفت علم، میانگین امید به زندگی بستگان پیوندی نیز افزایش یافته است. من معتقدم قلبی که بتواند دو بار روی زمین زندگی کند، بسیار مهربان است و اصل مأموریت ما افزایش طول عمر عزیزان پیوند شده مان است.
نصرالله مدقال چی رئیس کمیته گویندگان گفت: وارد شصت و سومین سال کار خود شده ام و در چهار سال اخیر که در انجمن حضور داشته ام هرگز احساس رضایت بیشتری نکرده ام. تا زمانی که بتوانم نفس بکشم برای پیوند عضو تلاش خواهم کرد.
نجفی زاده گفت: بیماران نیازمند پیوند عضو از قبل در سامانه ثبت نام می شوند و روند اهدای عضو به صورت مکتوب برنامه ریزی شده است. اگر کارگردانان و فیلمنامه نویسان سناریویی را به جامعه ما ارائه دهند، ما به ساخت فیلمی کمک خواهیم کرد که با شناسایی ایرادات احتمالی در سناریو، آگاهی را در مورد اهدای عضو افزایش دهد.
عطارپور گفت: دکتر یاد حسین عسگری را در جریان عمل جراحی قلب مجید باغتل که اولین پیوند قلب در ایران توسط ماندق انجام شد را گرامی می دارم. او هم زیر تیغ رفت و به هنر انیمیشن علاقه مند شد. در آن زمان انیمیشنی به نام «خدا لک لک ها را دوست دارد» که من نوشتم در حال تولید بود و او آن را رنگ آمیزی می کرد. تا اینکه چهار سال بعد قلب زیبایش ایستاد که در یک دعوای خیابانی مردم را از هم جدا کرد! در بیمارستان به من گفت که چهار سال پیش می میرم، اما اکنون چهار سال دیگر زندگی کرده ام.
سپس تفاهم نامه امضا شده بین مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و انجمن اهدای عضو ایران قرائت و به سوالات حاضران پاسخ داده شد.
خانم سپهی تهیه کننده مستندی که مستند اهدایی عضو را فیلمبرداری کرده است گفت: خردادماه به بیمارستان شهید رجایی رفتم و دکتر با مهدوی آشنا شدم. لحظه ای که وارد بیمارستان شدم از نظر احساسی وارونه شدم. منطقه ای که همه منتظر نوبت خود برای پیوند قلب هستند. دکتر با مشورت مهدوی کودکی را به عنوان سوژه انتخاب کردیم که سه روز دیگر به اتاق عمل می رفت. اما متأسفانه قلب او قبل از جراحی متوقف شد و پیوند انجام نشد. این خیلی دردناک بود. فکر می کنم باید بیشتر در مورد این مسائل صحبت کنیم.
دکتر قبادی همچنین گفت: زندگی امری کوتاه مدت و گذرا است. یک روز از خواب بیدار خواهیم شد و هزاران سال زندگی را از نو آغاز خواهیم کرد. در این مدت باید مراقب محبت دادن و دریافت محبت باشیم و کمک کننده باشیم. از احسان صفاجو بابت تمام زحماتش تشکر می کنم. به این ترتیب او تلاش زیادی کرد تا این توافق محقق شود.
در پایان مراسم احسان صفاجو شال سفیر را بر گردن سخنرانان پنل انداخت.
انجمن اهدای عضو ایران یک موسسه غیرانتفاعی است که از سال 1393 با هدف حفظ جان بیماران نیازمند پیوند عضو با ترویج فرهنگ اهدای عضو فعالیت خود را آغاز کرده است. این انجمن با ارائه آموزشهای ویژه به هماهنگکنندگان، حمایت از پژوهشها و خانوادههای اهداکننده و بهینهسازی فرآیند شناسایی و تهیه اعضای بدن افراد مرگ مغزی، تلاش میکند تا ایران را به یک مرجع معتبر علمی در این زمینه تبدیل کند. هدف نهایی این انجمن حذف لیست انتظار بیماران نیازمند و اطمینان از استفاده بهینه از اعضای اهدایی است.
هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینما-غکریت» به کارگردانی محمد حمیدی مقدم تا چهارم آذرماه ادامه دارد.
۵۷۵۷
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ