انتخابتو و به نقل از و به نظر می رسیدعلائم این بیماری معمولاً چهار تا هفت روز پس از آلوده شدن به پشه آلوده شروع می شود. تب دنگی باعث تب بالای 104 می شود فارنهایت (40 درجه سانتیگراد) و حداقل دو علامت مانند سردرد، درد عضلات، استخوان و مفاصل، تهوع، استفراغ، درد پشت چشم، غدد لنفاوی متورم، عجله کن خواهد بود
با این حال، بسیاری از مردم، به ویژه کودکان و نوجوانان، ممکن است هیچ علامت یا علامتی را در طول یک نوع خفیف تب دنگی تجربه نکنند.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت و گزارش های نظام مراقبت سندرمی در حال حاضر 875 مورد مثبت تب دنگی از ابتدای سال 1403 تا دهم آذرماه در کشور شناسایی شده است.
677 بیمار بدون سابقه سفر به خارج، 11 مورد در شهرستان بندرلنگ استان هرمزگان، 666 مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان آلوده و انتقال محلی محسوب می شوند.
همچنین 6 بیمار با سابقه سفر به چابهار (انتقال محلی) در سایر استان های کشور شناسایی و تشخیص داده شدند که این بیماران در شهرهای شهرکرد، مشکین شهر، اصفهان و ایرانشهر تشخیص داده شدند.
همچنین سه مورد از ابتدای امسال چیکونگونیا گفته شد هر سه مورد سابقه سفر به خارج از کشور بوده و در شهرستان چابهار تشخیص داده شده است.
در حال حاضر پشه Aedes aegypti در هرمزگان، سیستان و بلوچستان و پشه بوشهر و Aedes albopictus در استان های گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین صید شده است.
شایان ذکر است بهبود محیط زیست با جمع آوری زباله و ایجاد مکان هایی برای ذخیره آب باران و آب های سطحی یکی از اقدامات لازم برای جلوگیری از شیوع پشه آئدس و تب دنگی است.
کارشناسان همچنین تاکید می کنند با توجه به اینکه پشه آئدس در تمام طول روز زندگی می کند و در طول روز نیش می زند، افرادی که به خارج از کشور سفر می کنند (کشورهای آلوده به این بیماری) تا حد امکان مراقب باشند و لباس های آستین بلند بپوشند. برای سایر قسمت هایی که قابل پوشاندن نیستند، از مواد دافع حشرات استفاده کنید.
همچنین درمان خاصی برای تب دنگی وجود ندارد و بیشتر درمان بر اساس علائم این بیماری است. در بیشتر موارد، تب دنگی را می توان در خانه با داروهای مسکن درمان کرد. استامینوفن برای کنترل درد استفاده می شود. مصرف داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن آسپرین نیز در درمان تب دنگی ممنوع و خطرناک است.
ارسال پاسخ