آگاهی از بدن یک عامل مؤثر در سلامتی ، بهبود و کیفیت زندگی است. آگاهی از بدن توانایی درک و شنیدن نیازها و پیام های آن است. در این مقاله مفهوم آگاهی از بدن ، مزایا و نکات کلیدی برای پرورش این مهارت بررسی شده است.
آگاهی از بدن: مزایا ، مزایا و نکات چیست
ساده ترین تعریف آگاهی از بدن ، توانایی گوش دادن به آنچه بدن شما می گوید است. با انجام این کار ، خود را بهتر می شناسید. دانستن بدن این است که از مراقبت های عمیق تر و بهتر با کیفیت استفاده کنید.
برای افراد بسیار رایج است که فقط در هنگام ایجاد ناراحتی ، برخی از بدن یا ظواهر به بدن خود فکر کنند. آگاهی از بدن بیش از این است. آگاهی از بدن شامل توجه ، شرایط ، حرکات و موارد کلی بدن است.
در حالت ایده آل ، آگاهی از این بدن باید در کودکی شکل بگیرد. متأسفانه ، این تقریباً به هیچ وجه است ، و بسیاری از ما بدون دانستن اینکه بدن چگونه است ، چگونه صحبت کنیم و چگونه گوش کنیم ، به بزرگسالی می آییم.
آگاهی از بدن چیست؟ آگاهی جسمی توانایی ایجاد یک تصویر ذهنی واقع بینانه از قسمت های بدن ، از جمله موقعیت ها ، نحوه ارتباط آنها و نحوه عملکرد آنها است.
به طور خلاصه ، این در مورد برقراری ارتباط با بدن است. همچنین به عنوان یک حس حرکت بیان می شود: احساس حرکت این احساس است که موقعیت و حرکت قسمت های مختلف بدن متوجه می شوند.
این آگاهی شامل سیستم های حسی عمیق و دهلیزی است. اول ، او به شما می گوید ماهیچه های شما کجاست و چگونه حرکت می کنند. ثانیا ، این امکان را به شما می دهد تا خود را به فضا هدایت کنید و تعادل ، وضعیت بدن و ثبات سر را حفظ کنید.
آگاهی جسمی همچنین شامل توانایی سیگنال از بدن شما است: گرسنگی ، تشنگی ، خستگی و غیره. همچنین مربوط به موقعیت های پیچیده تر مانند میل جنسی یا دوستی است.
فواید آگاهی جسمی
آگاهی جسمی برای سلامت بهتر جسمی و عاطفی مهم است. همچنین مقابله با حرکات ، یادگیری وظایف جدید و عملکرد بهتر موتور مهم است.
برخی از مزایای خاص:
کنترل بهتر حرکات
آگاهی از بدن به معنای دانستن جای بدن در فضا است. این ارتباط بهتری از ذهن و بدن را فراهم می کند و منجر به کنترل بیشتر حرکات ، تعادل و ثبات بیشتر می شود.
کنترل وزن
مطالعه ای که در سال دوم انجام شد نشان داد که حتی اگر آنها گرسنه نباشند ، افرادی که کمتر از بدن خود آگاه هستند بیشتر از غذاهای مناسب می خوردند. بنابراین ، هرچه آگاهی بیشتر باشد ، خطر مشکلات مانند اضافه وزن و چاقی کمتر خواهد بود.
مدیریت درد
تحقیقات در مورد PLOS یک نشان می دهد که افرادی که به خوبی با بدن خود ارتباط ندارند ، عزت نفس کم ، علائم افسردگی بیشتری دارند و تماس های جسمی کمتری با دیگران دارند.
در عین حال ، افرادی که بیشتر از بدن خود آگاه هستند ، پذیرش بیشتری دارند ، نشاط بیشتری دارند و درد جسمی کمتری دارند.
نیازهای بدن را تعیین کنید و توجه کنید
تعیین نیازهای واقعی بدن به شما کمک می کند تا کیفیت بالاتری از زندگی داشته باشید. به عنوان مثال ، وقتی احساس خستگی می کنید ، می توانید آن را به عنوان تمایل به شکلات یا قند بیش از حد تجربه کنید. با این حال ، اگر نیاز را به درستی می دانید ، می توانید به جای غذا خوردن ، چیزی را که به آن احتیاج ندارید برش دهید.
خوب ذهنی و عاطفی –
عدم آگاهی در مورد بدن همچنین می تواند منجر به استرس ، اضطراب ، افسردگی و حتی سرگیجه شود. اگر چنین ارتباطی با بدن وجود نداشته باشد ، ممکن است در جای یا حرکت خود احساس ناامنی کنید. در مقابل ، ذهن آگاهی به شما امنیت و آرامش می بخشد.
چگونه آگاهی بدن را بهبود می بخشید؟
روش های مختلفی برای بهبود آگاهی بدن وجود دارد. در حالت ایده آل ، چنین انواع ورزش باید به طور مرتب انجام شود تا ارتباط ذهن و بدن افزایش یابد.
1. بدن را اسکن کنید
این شامل رسیدن به این مکان و بستن چشمان شما است. سپس ، هر قسمت از بدن را بررسی کنید و در هر یک به آرامی بمانید. به این فکر کنید که چگونه هر قطعه است ، و آن را احساس کنید و آن را حرکت دهید تا بیشتر به آن توجه کنید. وقتی درست پیدا کردید ، به بخش دیگری بروید و ادامه دهید.
5. فعالیت های حرکتی را با موسیقی انجام دهید
یک روش خوب برای توسعه آگاهی جسمی ، شناسایی و پیروی از تمرکز ظاهر شما. یک تکنیک خوب پیروی از ریتم یک آهنگ با حرکات گردن و ایجاد سریال زیر است:
از راست به چپ.
از بالا به پایین.
حرکات مورب از راست به چپ و سپس به سمت راست.
حرکت قطر: چنین حرکاتی اغلب شامل حرکت بدن در زوایای غیرمستقیم است ، به طوری که شما نه تنها به جلو یا عقب حرکت می کنید بلکه به سمت چپ و راست نیز حرکت می کنید. این حرکات ممکن است شامل کشش ، چرخش یا جابجایی باشد.
با انجام این حرکات ، وی می تواند آگاهی بیشتری در مورد وضعیت بدن و حرکات پیدا کند و حس تعادل و هماهنگی را افزایش دهد.
استفاده از موسیقی در این تمرینات می تواند به ایجاد ریتم و هماهنگی بیشتر در حرکات کمک کند و تجربه ای لذت بخش تر از ورزش را ارائه دهد.
یک دایره را در یک جهت و سپس در جهت دیگر ایجاد کنید.
۳ کراوات طعم
تمام تمرینات تعادل برای افزایش آگاهی جسمی بسیار مناسب است. شما می توانید با چیزی بسیار ساده مانند راه رفتن در یک خط مسطح و بدون انحراف شروع کنید. همچنین ، سعی کنید روی یک پا بایستید و 5 دقیقه نگه دارید.
1. بازگشت
پشت راه رفتن این یک روش عالی برای تمرکز و حساسیت است. هنگامی که بدن شما مجبور به ایجاد یک حرکت غیرمعمول است. بنابراین ، نیاز به توجه و هماهنگی بیشتری دارد. فقط حتماً موانعی را برطرف کنید.
5. یوگا
یوگا بهترین راه برای دستیابی به آگاهی جسمی است. در این تمرین ، رابطه بین نفس و حرکت آموزش داده می شود. این تمرین فواید بسیاری برای سلامت جسمی و روحی دارد.
6. Taichi
Taichi یک تمرین قدیمی شرقی از هنرهای رزمی است. این تمرین شامل حرکات مرتبط با نفس آهسته و آگاه است.
افزایش آگاهی جسمی بی خطر و مؤثر است. همچنین استرس را تسکین می دهد و روحیه و استراحت را بهبود می بخشد. این تمرین همچنین به عنوان مراقبه حرکتی شناخته می شود.
1. تمرینات مراقبه
چندین تمرین مراقبه وجود دارد که باعث افزایش آگاهی بدن می شود:
مراقبه اسکن بدن: این تمرین در همان مسیر اسکن بدن انجام می شود. با این حال ، در این حالت ، بر احساس استرس ، درد و بیهوشی تمرکز دارد. به کاهش استرس و درد کمک می کند.
یوگا نیدرا: این یک مراقبه هدایت شده است که وضعیت میانی بیداری و خواب را معرفی می کند. ذهن مانند یک شیرینی آگاهانه است که بدن هنگام بیدار شدن می خوابد.
از طرف دیگر ، مراقبه فعال تقریباً برعکس یوگا نیدرا است. بدن هنگام حرکت ذهن را آرام می کند.
1. درمان های بدن سازی
در بعضی موارد و به ویژه برای برخی افراد ، مراجعه به یک درمانگر ممکن است برای افزایش آگاهی از بدن مفیدتر باشد. این ممکن است فیزیوتراپی ، درمان حرفه ای یا فیزیوتراپی باشد.
آگاهی از بدن برای همه است
بدن کوچک و بزرگ از پیر و جوانان آگاه نیست. همه می توانند از افزایش آگاهی بدن بهره مند شوند. لازم نیست در هر تمرین پیچیده شرکت کنید. همانطور که در این مثالها مشاهده می کنید ، تمرینات بسیار ساده ای وجود دارد که می تواند به صورت روزانه انجام شود.
تمرینات آگاهی از بدن برای مبتلایان به بازماندگان ، جراحی یا بیماری عصبی بسیار مفید است. با این حال ، همه می توانند با توسعه این توانایی سلامت جسمی و روانی خود را بهبود بخشند.
منبع: سواد زندگی
ارسال پاسخ