زونا، شکل دیگری از آبله مرغان، ممکن است برای بزرگسالان اتفاق بیفتد و گاهی اوقات می تواند دردناک و خسته کننده باشد.
برای درمان زونا چه بخوریم؟
به گزارش عصرترکیه، غذاهایی مانند میوه ها و سبزیجات، غلات کامل، لوبیا سبز، کاهو، میوه هایی مانند تمشک و توت فرنگی، مرغ و فندق که ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می کنند و التهاب را کاهش می دهند در این دوران توصیه می شود. عملی
زونا چیست؟
زونا یک عفونت ویروسی است که در اثر فعال شدن مجدد ویروس واریسلا زوستر (zvz) در بدن شما ایجاد می شود. این ویروس معمولاً در دوران کودکی باعث ایجاد آبله مرغان می شود. بیماری زونا بیشتر در بزرگسالان رخ می دهد.
برای درمان زونا چه غذاهایی بخوریم؟
اگر زونا دارید، رژیم غذایی و تغذیه سالم می تواند نقش موثری در مقابله بهتر با این عارضه داشته باشد. یک رژیم غذایی سالم به تقویت سیستم ایمنی، بهبود سریعتر بیماری و کاهش التهاب در بدن شما که باعث درد و ناراحتی می شود کمک می کند. در زیر در مورد غذاهای مفیدی صحبت می کنیم که مصرف آنها در هنگام ابتلا به زونا مفید است:
گونه های قارچ
قارچ هایی مانند شیتاکه، ریشی و میاتاکی دارای ترکیباتی هستند که پاسخ ایمنی بدن را بهبود می بخشد. این گروه غذایی می تواند یک درمان خانگی مناسب برای بهبودی زودهنگام زونا باشد.
سیر
سیر حاوی ترکیباتی مانند آلیسین است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
زردچوبه
اگر به دنبال یک درمان خانگی خوب برای زونا هستید، زردچوبه می تواند گزینه خوبی باشد. ترکیب فعال کورکومین موجود در زردچوبه نقش ضد التهابی دارد و همچنین اثرات مثبتی در تقویت سیستم ایمنی دارد.
میوه ها (انواع میوه)
میوه هایی مانند توت فرنگی، تمشک و زغال اخته به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند زیرا حاوی آنتی اکسیدان های زیادی هستند و ممکن است پاسخ مناسبی برای این سوال باشند که در برابر زونا چه بخوریم.
آجیل و دانه ها
دانه هایی مانند تخمه آفتابگردان و مغزهایی مانند بادام حاوی مواد مغذی ضروری هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند و درمان های خانگی موثری برای زونا هستند.
غذاهای تخمیر شده
در غذاهای تخمیری پروبیوتیکهای زیادی وجود دارد که از معروفترین آنها میتوان به ماست و کفیر اشاره کرد. سبزیجات تخمیر شده همچنین از فلور میکروبی سالم روده حمایت می کنند که با افزایش سلامت سیستم ایمنی مرتبط است.
اسیدهای چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3 در دانه های کتان، گردو و ماهی های چرب یافت می شوند. این ترکیبات نه تنها باعث عملکرد بهتر سیستم ایمنی می شوند، بلکه التهاب را نیز کاهش می دهند.
انواع سبزیجات
سبزیجاتی مانند کاهو به تصفیه کبد و سیستم لنفاوی کمک می کند. این اندام ها که بیشتر تحت تاثیر زونا قرار می گیرند با کمک سبزیجاتی مانند کاهو و کرفس پاک می شوند.
مارچوبه
مارچوبه حاوی ترکیباتی است که از ایجاد زونا جلوگیری می کند.
غذاهای غنی از پروتئین
سرآمد این دسته در درمان زونا لوبیا سبز است که به دلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد می تواند غذایی موثر در درمان زونا باشد. از آنجایی که ویروس زونا سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می دهد، مصرف غذاهایی که ویتامین B را تامین می کنند بسیار مهم است.
- تخم مرغ
- مرغ ارگانیک.
- و گوشت گاو
علاوه بر موارد فوق، یکی دیگر از راه های موثر برای درمان زونا، مصرف غذاهایی است که ویتامین ها و مواد معدنی زیر را به بدن شما می رساند:
- ویتامین C
- ویتامین A
- ویتامین E
- ویتامین B12.
- ویتامین D
- روی
- اسید فولیک.
- مانند آن
کدام غذاها برای زونا مضر هستند؟
بیایید نگاهی به لیست غذاهای مضر در درمان زونا بیندازیم. هنگامی که سیستم ایمنی بدن تحت تأثیر ویروسی مانند زوستر (عامل زونا) قرار می گیرد، غذاهای زیر می توانند در عملکرد آن اختلال ایجاد کرده و روند بهبودی را کند کنند:
غذاهای تند
زونا پوست را حساس می کند. اگر در این دوره هستید، خوردن غذاهای تند می تواند نورون های پوست شما را تحریک کرده و جریان خون را به دلیل وجود کپسایسین افزایش دهد که می تواند باعث سوزش، خارش یا درد شود.
غذاهای حاوی قند بالا
قند بیش از حد می تواند التهاب را افزایش دهد و توانایی سیستم ایمنی بدن برای پاسخ به ویروس را کاهش دهد.
غذاهای فرآوری شده
غذاهای فرآوری شده سرشار از چربی های ناسالم و کربوهیدرات های تصفیه شده هستند و ارزش غذایی پایینی دارند و باعث التهاب مزمن می شوند. این نوع غذاها از عملکرد سلول های ایمنی جلوگیری می کنند و بدن در برابر عفونت ها ضعیف تر می شود.
کربوهیدرات با شاخص گلیسمی بالا
غذاهای زیر دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند که می توانند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کنند:
- نان سفید
- برنج
- سیب زمینی
- شکر
- غلات قندی
- پاستا
- بستنی
- نوشیدنی های رژیمی شیرین.
چربی های اشباع شده
چربی های اشباع شده باعث التهاب سیستمیک به معنای التهاب در سراسر بدن می شوند و سیستم ایمنی گلبول های سفید در پاسخ به عفونت ها کند می شود. بسیاری از غذاهای حاوی چربی اشباع شده عبارتند از:
- کره
- روغن نارگیل
- روغن پالم
- سوسیس
- بیکن
- آقا
چربی های اشباع شده
غذاهای مفید در درمان زونا در طب سنتی عبارتند از:
در طب سنتی یکی از درمان های خانگی برای درمان زونا استفاده از روش های آرامش بخش مانند نوشیدن اسطوخودوس، گل گاوزبان و بادرنجبویه است.
همچنین عصاره هایی مانند عصاره کاسنی، عصاره شاطره و همیشه بهار نقش خنک کنندگی دارند و از خارش جلوگیری می کنند.
در کنار این موارد توصیه طب سنتی این است که به غذاهایی مانند میوه و سبزیجات، غذاهای پر پروتئین و ماست روی آورید. این غذاها می توانند پاسخ مناسبی به این سوال که غذاهای مفید در درمان زونا چیست.
حرف آخر
زونا در اثر فعال شدن مجدد ویروس آبله مرغان ایجاد می شود. این بیماری باعث بثورات خارش دار و بثورات پوستی، سوزش و درد می شود.
رژیم غذایی سرشار از ریزمغذی های مختلف مانند ویتامین C، ویتامین B، ویتامین E و روی به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب در بدن کمک می کند.
بهتر است از غذاهای فرآوری شده، قند بالا و چربی های ناسالم دوری کنید و با کاهش استرس و خواب کافی این دوران بیماری را پشت سر بگذارید.
ارسال پاسخ