ندا شخی نیا در گفت و گو با خبرنگار ایمنا به تاثیر بیماری آلزایمر بر خواب افراد اشاره کرد و گفت: داشتن خوابی سالم، با کیفیت و منظم یکی از مهم ترین موارد در داشتن سبک زندگی سالم است و به سلامت سلول های مغز و بدن کمک می کند. سلامت مغز بیماری آلزایمر می تواند کیفیت خواب افراد را مختل و کاهش دهد.
وی خاطرنشان کرد: رعایت اصول بهداشت خواب می تواند کیفیت خواب را بهبود بخشد. بخشیدنخوابیدن در زمان مشخص، انتخاب محیط مناسب برای خواب، تنظیم دمای محیط خواب، پرهیز از مصرف مواد محرک مانند قهوه و چای قبل از خواب، ورزش نکردن و محدود کردن تماشای تلویزیون یا استفاده از تلفن همراه قبل از خواب. خوابیدن یکی از مواردی است که می تواند باعث بهبود کیفیت خواب افراد شود.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه کیفیت خواب افراد به دلیل شرایط ذکر شده بالا نمی رود و بهتر است به پزشک مراجعه و سایر شرایط را بررسی کنند تا در صورت نیاز دارو تجویز شود، گفت: اینطور نیست. با رعایت شرایط مشخص شده برای بسیاری از حرفه ها امکان پذیر است و این افراد باید با انجام ورزش منظم، بدن خود را حفظ کنند و باید به سایر مسائل مربوط به سبک زندگی سالم مانند تامین ویتامین های مورد نیاز خود توجه بیشتری داشته باشند.
شهی نیا با بیان اینکه برای در امان ماندن از آلزایمر داشتن یک زندگی اجتماعی یا مغزی فعال ضروری است، ادامه داد: آلزایمر بیماری سالمندان است و اگر علائم این بیماری در افراد زیر 60 سال ظاهر شود. ، اوایل نامیده می شود. – شروع آلزایمر می گوید این افراد پنج درصد موارد آلزایمر را تشکیل می دهند و حدود یک درصد آن ممکن است به ژنتیک افراد مربوط باشد.
وی با بیان اینکه یک تا پنج درصد موارد آلزایمر مربوط به ژنتیک است، بیان کرد: افرادی که دچار هر گونه اختلال حافظه هستند نگران ابتلا به آلزایمر نباشند. گاهی اوقات علائم اولیه آلزایمر ممکن است کاملاً شبیه علائم آلزایمر بزرگسالان نباشد و در ابتدا اختلالات گفتاری و بینایی و سایر تغییرات احساس شود.
این جراح مغز و اعصاب ضربه های مداوم به سر و قرار گرفتن در معرض برخی بیماری ها را از دیگر عوامل موثر در ابتلای زودهنگام به آلزایمر عنوان کرد، اما در مجموع موثرترین عامل، وراثت است و افزود: آلزایمر پایان زندگی نیست، یکی از عوامل موثر در بروز آلزایمر است. بیماری های کنترل شده است و هنوز پاسخ قطعی برای درمان آن در دسترس نیست.
شیخی نیا خاطرنشان کرد: علاوه بر سبک زندگی فعال و ورزش، دوری از سیگار برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر، کنترل بیماری های زمینه ای زیر نظر پزشک متخصص و رژیم غذایی سالم حاوی ویتامین ها از جمله مواردی است که مردم باید به آن توجه کنند. مغز مناسب مانند یادگیری برخی چیزها و آموزش آن به دیگران، حفظ شعر، انجام بازی هایی مانند شطرنج می تواند در پیشگیری از ابتلای افراد به این بیماری موثر باشد.
ارسال پاسخ