چرا افراد مبتلا به آلرژی شب ها خوب نمی خوابند؟

چرا افراد مبتلا به آلرژی شب ها خوب نمی خوابند؟

چرا افراد مبتلا به آلرژی شب ها خوب نمی خوابند؟

تقریباً 40 درصد از کودکان و بزرگسالان مبتلا به آلرژی شکایت دارند که نمی توانند شب خوب بخوابند و حق با آنهاست. حقیقت این است که هر آلرژی مزمنی که بینی، راه های هوایی یا پوست را تحریک کند می تواند باعث مشکلات خواب شود.

به گزارش همشهری آنلاین، این به دلیل علائم ناخوشایند آلرژی است که اجازه خواب با کیفیت را نمی دهد. علاوه بر آبریزش بینی و سرفه و خس خس سینه که خواب را مختل می کند، احتقان بینی می تواند تنفس را در طول خواب دشوار کند و منجر به خروپف و آپنه خواب (وقفه های ناخواسته در تنفس) شود.

فوق تخصص آلرژی و استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که چرا آلرژی باعث مشکلات خواب می شود: آلرژی به خصوص حساسیت بینی به دلیل ایجاد احتقان بینی یا گرفتگی بینی باعث اختلال خواب در فرد مبتلا می شود. دلیل آن ساده است؛ گرفتگی بینی باعث تنفس دهانی و تورم غدد لنفاوی یا لوزه ها می شود. تورم لوزه ها باعث می شود که فرد با دهان باز بخوابد و خروپف کند. اگر خروپف شدید باشد باعث کاهش جدی اکسیژن خون فرد می شود و در نتیجه خواب او را مختل می کند.

این متخصص آلرژی می افزاید: این موارد باعث می شود فرد مبتلا به ویژه کودکان چندین بار در صبح از خواب بیدار شوند و نتوانند خواب مناسب و راحتی را تجربه کنند. در این صورت می گوییم که آپنه خواب رخ می دهد. در آپنه انسدادی خواب، راه هوایی مسدود می شود و تنفس قطع می شود. فرد مبتلا به آپنه خواب دائما در طول روز خسته است. اگر کودک باشد، وضعیت بدتر است. چون وقتی سر کلاس می نشیند مدام خسته و خواب آلود است و این روی یادگیری او تاثیر می گذارد. چون به جای سرحال شدن از خواب شبانه، بیشتر خسته می شود.

شایان ذکر است که آلرژی انواع مختلفی دارد و یکی از مهم ترین آنها آلرژی فصلی است: اختلالات خواب تنها یکی از عوارض آلرژی است. آلرژی های شدید در صورت عدم درمان، باعث اختلالات گوش و بیماری های چشمی مختلف مانند آب مروارید و سینوزیت می شوند. به عنوان مثال، فردی که آلرژی چشمی دارد اغلب دچار خارش چشم می شود و مجبور است چشم های خود را با فشار مداوم مالش دهد. این باعث افزایش فشار در چشم ها می شود و خطر ابتلا به آب مروارید را افزایش می دهد. عیوب انکساری مانند آستیگماتیسم نیز ممکن است در چشم ایجاد شود. در برخی موارد فرد حتی نیاز به پیوند قرنیه دارد.

این استاد دانشگاه ادامه می دهد: در آلرژی های فصلی یا آلرژی بینی، حس بویایی و چشایی فرد از بین می رود و کیفیت زندگی کاهش می یابد، آلرژی به حنجره سرایت می کند و صدای فرد برای همیشه تغییر می کند، به ریه ها سرایت می کند. . مایع در گوش میانی و پشت گوش میانی جمع می شود و باعث کاهش شنوایی می شود. حتی می تواند به ریه ها برسد و باعث آسم شود.

این متخصص آلرژی می گوید: مواردی از حساسیت بینی منجر به پولیپ هم داریم. علاوه بر این، شکل فک در طولانی مدت تغییر می کند، زیرا پولیپ ها باعث احتقان بینی می شوند و فرد مجبور است از طریق دهان نفس بکشد. اگر کودکی آلرژی داشته باشد و درمان نشود، در بزرگسالی به ارتودنسی و جراحی فک نیاز خواهد داشت. بنابراین، آلرژی یک حساسیت ساده نیست که بتوان آن را نادیده گرفت.

به گفته این متخصص، نکته مهم دیگر این است که اگر درمان آلرژی جدی گرفته نشود، کم کم آلرژی فرد به چهار فصل تبدیل می شود. در ابتدا فرد فقط یک فصل آلرژی را تجربه می کند، اما در صورت عدم درمان، بیماری دائمی می شود.