شیردهی یک سپر محافظ برای کودک است

شیر مادر؛ معجزه در درمان زردی نوزادان

انتخابتو، شیر مادر نه تنها کودک را از بیماری ها و عفونت ها مصون می دارد، بلکه او را به دنیای امن و دوست داشتنی مادری می برد و هر قطره شیر مادر سرشار از زحمت، فداکاری و عشق بی پایان مادرانه است. که تمام روز و شب را با نوزاد می گذراند. شیر مادر مانند اکسیری است که کودک را تقویت می کند و مادر را به قهرمانی بی نظیر تبدیل می کند.

شیر مادر نه تنها یک غذای کامل و بدون جایگزین، بلکه یک داروی طبیعی برای نوزاد نیز محسوب می شود. این شیر با ترکیبات خاصی که دارد به تقویت سیستم ایمنی کودک کمک می کند و از او در برابر بیماری ها و عفونت ها محافظت می کند. با هر جرعه شیر مادر آنتی بادی ها این چیزی است که کودک را قوی‌تر و سالم‌تر می‌کند و تغذیه نوزاد با شیر مادر، اساس عشق ابدی مادر و کودک را تشکیل می‌دهد.

اهمیت تغذیه با شیر مادر به حدی است که در برخی از استان های کشور مانند تهران، مشهد، اصفهان، کرمانشاه و تبریز بانک های شیر برای رفع نیازهای ویژه نوزادان و مادران ایجاد شد. بنابراین، آنها فاقد این گوهر منحصر به فرد مورد نیاز هستند و هدف اصلی بانک های شیر کمک به بهبود سلامت و رشد نوزادان است.

شیر مادر یک منبع منحصر به فرد و ضروری از مواد مغذی برای نوزادان است که ترکیبات و خواص آن به گونه ای تنظیم شده است که تمام نیازهای تغذیه ای کودک در ماه های اول زندگی را برآورده کند. شیر مادر حاوی تمام مواد مغذی لازم مانند پروتئین، چربی، ویتامین ها و مواد معدنی است. مواد معدنی به رشد و نمو سالم کودک کمک می کند و ترکیبات موجود در شیر مادر به راحتی در دستگاه گوارش کودک جذب می شود و از مشکلات گوارشی جلوگیری می کند.

یکی از مهم ترین ویژگی های شیر مادر این است که حاوی آنتی بادی ها و عوامل تقویت کننده سیستم ایمنی است. این مواد به کودک کمک می کند تا در برابر عفونت ها و بیماری ها مقاومت بیشتری داشته باشد و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند کمتر به عفونت های تنفسی، عفونت گوش و مشکلات گوارشی مبتلا می شوند. علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که تغذیه با شیر مادر ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن آینده مانند دیابت، آلرژی و بیماری های قلبی را کاهش دهد.

شیر مادر همچنین به ایجاد پیوند عاطفی قوی بین مادر و نوزاد کمک می‌کند و احساس امنیت و آرامشی که کودک از این رابطه احساس می‌کند منجر به رشد روانی سالم‌تر و بهبود رفتار اجتماعی در آینده می‌شود. تغذیه نوزاد با شیر مادر فواید بسیاری برای مادر دارد که از جمله این فواید می توان به کاهش خطر ابتلای مادر به برخی سرطان ها اشاره کرد.

نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، بهره هوشی بالاتری دارند

مطهر حیدری، دکترای تغذیه بالینی ایمنا با اشاره به اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر به این خبرنگار گفت: شیر مادر منبعی غنی از مواد مغذی محسوب می شود و ترکیبی از تمام مواد مورد نیاز نوزاد از جمله پروتئین ها و چربی ها برای بهبود سلامت نوزاد به شمار می رود. سیستم ایمنی کودک شیر مادر برای نوزادان بیشتر از شیرخشک قابل هضم است.

به دلیل وجود آنتی بادی ها و ایمونوگلوبولین ها، شیر مادر می تواند از کودک در برابر عوامل بیماری زا و احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند: آسم آلرژی را کاهش می دهد و در صورت تغذیه با شیر مادر، احتمال ابتلا به عفونت گوش، بیماری های تنفسی و اسهال نیز کاهش می یابد.

دکتر تغذیه بالینی می گوید: بسیاری از مطالعات نشان می دهد که ضریب هوشی نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند بالاتر است و تماس فیزیکی و چشمی و تماس پوستی مادر و نوزاد در دوران شیردهی حس اعتماد را به نوزاد منتقل می کند و این امر باعث می شود ادامه شیردهی برای مادر و مادر مفید باشد.

بررسی افزایش وزن نوزاد بهترین راه برای تعیین کفایت شیر ​​مادر است.

حیدری با بیان اینکه نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند وزن متناسب تری دارند و در آینده اضافه وزن نخواهند داشت، ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که با افزایش مصرف شیر مادر و تعداد دفعات شیردهی، احتمال ابتلا به دیابت، چاقی و برخی انواع سرطان کاهش می یابد. . این کار باید به طور مکرر و مطابق با میل کودک در شش ماه اول زندگی نوزاد انجام شود.

او می گوید: نباید زمان شیردهی کودک را محدود کرد، در واقع هر چقدر هم که کودک بخواهد شیر بخورد، مادر باید با او همکاری کند و شیر دادن مکرر یکی از عوامل بسیار مهمی است که می توان با شیردهی به آن دست یافت. در افزایش تولید شیر بسیار مهم است. اگر در ساعات معینی از شبانه روز بین مادر و نوزاد جدایی ایجاد شود و کودک مستقیماً با شیر مادر تغذیه نشود، شیر مادر باید از طریق شیر مادر به نوزاد داده شود. به شخص دیگری برای اطمینان از عدم اختلال در تداوم شیردهی.

دکترای تغذیه بالینی می افزاید: وزن کردن بهترین راه برای تعیین کفایت شیر ​​مادر، وزن کردن دوره ای نوزاد و ترسیم منحنی های آن است. وزن کردن در نوزادانی که از شیر مادر استفاده می کنند، می توان کفایت نسبی شیر مادر را از نظر رشد نوزاد بررسی کرد. وزن کردن آنها در شش ماه اول زندگی خود اوقات خوبی خواهند داشت.

شیردهی یک سپر محافظ برای کودک است

باورهای غلط در مورد شیر دادن به نوزاد

زهرا بدیعی، متخصص اطفال، استاد و مدرس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ایمنا با اشاره به باورهای غلط در مورد شیردهی به این خبرنگار گفت: برخی از مادران فکر می کنند اگر به نوزادشان شیر بدهند دچار پوکی استخوان می شوند و این عواقبی را برایشان به همراه خواهد داشت و این باورهای غلط باعث می شود که آنها تمایل به شیر دادن به نوزادشان داشته باشند. نوزادان با شیر مصنوعی

وی می افزاید: آخرین تحقیقات نشان می دهد مادرانی که به فرزندان خود شیر می دهند، خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهند، زیرا در دوران شیردهی استخوان برداشته می شود و سپس کلسیم در استخوان پر می شود، یعنی نرم شدن استخوان کمتر و حتی استخوان ها نرم می شود. تعمیر خواهد شد.

این متخصص اطفال با بیان اینکه شیردهی خطر کم خونی را در مادر کاهش می دهد و مادر را برای بارداری موفق تری در بارداری بعدی آماده می کند، تصریح کرد: مادرانی که نوزاد خود را با شیر خود تغذیه می کنند در خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با سیستم ایمنی بدن قرار دارند. . خطر ابتلا به بیماری هایی مانند: لوپوس سرطان سینه و رحم نیز کاهش می یابد.

بدیع با بیان اینکه مادرانی که نوزاد خود را با شیر خود تغذیه می کنند کمتر از سایر مادران دچار افسردگی می شوند، زیرا مادر احساس می کند که وظیفه مادری خود را به خوبی انجام می دهد، ادامه می دهد: تغذیه نوزاد با شیر مادر یک پیوند عاطفی بین شیر مادر است. و نوزاد رشد مادر و نوزاد و ارتباط مادر و کودک در آینده بهتر خواهد شد.

چه زمانی مقدار شیر مادر برای نوزاد کافی است؟

وی با بیان اینکه شیردهی احتمال بروز مشکلات روحی و روانی را در مادر و کودک کاهش می دهد، گفت: وزن مادر 2 تا 8 ماه پس از تولد به حالت قبل باز می گردد و مادرانی که نوزاد خود را با شیر خود تغذیه می کنند نیز به نوزاد خود شیر می دهند. نوزادان از آنجایی که این مادران کالری بیشتری مصرف می کنند، وزن قبلی خود را سریعتر به دست می آورند.

این متخصص اطفال می افزاید: در روزهای اول به خصوص روز اول تولد مقدار شیر مادر بسیار کم است و معمولا چند روز طول می کشد تا مقدار شیر مادر کافی باشد اما این به دلیل ذخایر گلیکوژن است. در بدن جگر، نوزادان سالم هیچ مشکلی نخواهند داشت و قند خونشان افت نمی کند، حتی اگر در روزهای اول تولد مقدار کمی شیر بنوشند.

بدیعی می افزاید: قند خون نوزادان مشکل دار، نوزادان مادران دیابتی، نوزادان نارس و کم وزن باید کنترل شود و در صورت پایین بودن قند خون در صورت تعیین میزان شیر موجود توسط متخصص شیردهی درمان های مناسب انجام می شود. برای تایید تغذیه کودک، مادران نباید نگران وضعیت تغذیه کودک باشند.

وی به این نکته توجه می کند: برخی تصور می کنند اگر در روزهای اول به دلیل حجم کم شیر برای نوزاد از شیر مصنوعی استفاده کنند، کودک سیر می شود و به خواب می رود و این نیز مهمترین عامل در افزایش شیر است. حجم شیر شیر مادر وجود نخواهد داشت و کودک تلاش خواهد کرد. برای غذا شیر نمی دهد.

شیردهی یک سپر محافظ برای کودک است

در نهایت اینکه شیردهی فواید زیادی برای نوزاد و مادر دارد، این روش تغذیه طبیعی و سالم می تواند به بهبود سلامت عمومی جامعه کمک کند، اطلاع رسانی و حمایت از مادران در دوران شیردهی می تواند میزان شیردهی را افزایش داده و به ارتقای سلامت نسل های آینده کمک کند.

یکی دیگر از مزایای شیر مادر این است که با نیازهای تغذیه ای کودک سازگار است. ترکیب شیر مادر با تغییرات رشد کودک سازگار است و نیازهای تغذیه ای او را به بهترین نحو برآورده می کند. این ویژگی شیر مادر تضمین می کند که کودک همیشه سالم است. دسترسی به بهترین غذا رشد و توسعه مثبت دارد.

تغذیه کودک با شیر مادر به بهبود خواب کودک نیز کمک می کند، مطالعات نشان می دهد که نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند بهتر می خوابند و مشکلات خواب کمتری دارند که می تواند به بهبود خواب مادر و محافظت از او در برابر خستگی ناشی از شیر مادر کمک کند. بیدار شدن مکرر در شب