پریسا ساسانیان: این فیلم از اولین نمایش خود در جشنواره های مختلف تاکنون با واکنش های رسمی و غیررسمی مسئولان نهاد سینمایی و معاونت نظارت و ارزشیابی نهاد سینمایی مواجه شده است.
فیلم «پای عزیزم» داستان تنهایی در دوران پیری است
My Dearest Cake که در نگاه اول یک فیلم زنانه به حساب می آید، در واقع داستان تنهایی در دوران پیری است. دورانی است که انسان میانسالی را پشت سر می گذارد و به وقت رحلت از دنیا سلام می کند. با این حال دو عنصر امید و عشق همچنان بذر حیات را در درون مخلوق دارد تا بتواند در دوران پیری از آنچه که دارد لذت ببرد و نویسنده و کارگردان این فیلم با گفتن از شجاعت 70 ساله -پیرزن، مفهوم امید به زندگی، حتی با پایان تلخ.
عدم رعایت قوانین شرعی
در واقع فیلم سانسیها و مقدم داستانی ساده و جهانی از همدردی و همدلی در دوران پیری دارد. اما دلیل عدم امکان تماشای قانونی و اکران این فیلم در ایران این است که؛ به گفته مسئولان قوه قضائیه و سازمان سینمایی، عدم رعایت موازین شرعی و انحراف از قوانین تولید فیلم امری رایج است. بدین ترتیب این زوج سینمایی پا را فراتر از سنت های سینمای ایران گذاشتند و فیلمی مستقل به تولید ایران، فرانسه، سوئد و آلمان ساختند. فیلمی که دنیا تماشا کرد و بعد با ربودن آن، مردم ایران این فرصت را پیدا کردند که با موبایل، لپ تاپ یا هر وسیله ای با رنگ شخصی، این اثر سینمای ایران را با کیفیت خوب تماشا کنند. برای دیدن
داستان این فیلم درباره زنی به نام «مهین» است که همسرش را از دست داده، فرزندان و نوه هایش را مهاجرت کرده و مدت طولانی، نزدیک به 30 سال تنها زندگی کرده و برای پرکردن تنهایی خود به مهمانی ها و معاشرت می رود. تبدیل به گوش دادن دوستانه با زنان می شود. سخنرانی ها بیشتر رنگ پیری و بیماری های مخصوص این دوران را دارد اما در پس همه این حرف ها رنگ عشق و همراهی برای پیری نیز به گوش می رسد. و از این به بعد «مهین» به دنبال همراهی می گردد که به دنبال معنای زندگی خود می گردد و مرز را می یابد و داستان با این دو نفر ادامه می یابد…
گلمرضا موسوی: مطابق با تمام ادیان، آداب و سنن جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است.
اما اولین نکته ای که پس از اکران فیلم در دستور کار قرار گرفت، عدم رعایت موازین شرعی و قانونی در جمهوری اسلامی ایران بود و غلامرضا موسوی تهیه کننده فیلم نیز در این باره توضیح داد: : موضوع رعایت حجاب را بر اساس احکام شرعی اعلام می کنیم. در این اعلامیه که در نیمه دوم مارس 1402 منتشر شد؛ به گزارش خبر اعتماد آنلاین، وی گفت: فیلم سینمایی «کیک عزیزم» با رعایت تمام شرعی، شرعی و آداب و رسوم جمهوری اسلامی ایران توسط اینجانب ساخته شده است.
زیرا این فیلم داستان پیرزنی تنها را روایت می کند که در 70 سالگی تصمیم می گیرد زندگی جدیدی داشته باشد. جدول فیلمبرداری با توجه به سن واقعی خانم فرهادپور ساخته شده است، شخصیت فیلم در تمام سکانس های بیرون از خانه روسری به سر می کند و در سکانس های بیرون از خانه حتی یک پلان بدون روسری نبوده و قانون روسری بوده است. تصویب شد. مشاهده شد. در صحنه های داخلی خانه شخصیت زن از ظرفیت های موجود برای پیرزن های احکام با توجه به سن 70 سالگی ذکر شده در فیلم استفاده کردیم. اما برای دقت بیشتر در این صحنه ها از کلاه گیس نیز برای بازیگر استفاده شد.
به همین دلیل بحث روسری در فیلم بسیار جدی است، اما به ظرفیتی که زنان مسن در این زمینه دارند واقفیم. ما نیز از آن استفاده کردیم، بنابراین قوانین به طور کامل رعایت شد.
معاون نظارت و ارزشیابی: با وجود اعتماد به سازنده تخلف صورت گرفت
اما حبیب ایلبیگی معاون بازرسی و ارزیابی سازمان سینمایی در خرداد 1403 به سه تخلف تهیه کنندگان فیلم پای عزیزم در برنامه «هفت» اشاره کرد و گفت: علیرغم اعتمادی که به او شده است. : تهیه کننده این فیلم بدون رعایت قوانین تجارت کرد.
صحبت های ایل بیگی نشان می دهد که موسوی به طور قانونی پروانه ساخت گرفته است، یعنی معاون نظارت و ارزیابی در زمان ساخت «پای عزیزم» بوده و البته ایل بیگی این موضوع را تکذیب نکرده و گفته این فیلم سینمایی است. . مانند کارهای دیگر او در مجلس در دستور کار قرار گرفت که برای پروانه ساخت اقدام کردند. اما قانونی وجود دارد که می گوید فیلمساز و تهیه کننده باید همه سرمایه گذاران را به شورای پروانه ساخت معرفی کنند، به خصوص اگر سرمایه گذار خارجی داشته باشند. اما تهیه کننده این فیلم به ما اعلام نکرد که سرمایه گذار خارجی دارد. البته در راستای گزارش های رسیده به سازمان به گروه تولید اعلام کردند که هیئت پروانه ساخت از این موضوع مطلع بوده اما اینطور نیست و ما قانون را رعایت کرده ایم.
همچنین یکی از تخلفات عامل نظارت و ارزیابی سازمان فیلم کر این بود که پروانه ساخت را با تصاویری متفاوت از امروز دریافت کرد.
اما حقیقت این است که فیلم «کیک مورد علاقه من» به عنوان یک حرکت مستقل در سینمای ایران و با وجود ممنوعیت تولید و مقدم راه خود را طی کرد. این فیلم در بسیاری از جشنواره ها مانند جشنواره فیلم استانبول، وارنا بلغارستان، مونترو فرانسه، زویک آلمان، گنت بلژیک، بوسان کره جنوبی، توکیو ژاپن به نمایش درآمد. اما آنچه برای جریان سینمای مستقل مهم بود، حضور آن در جشنواره برلین بود که این فیلم جایزه بهترین فیلم را از منتقدان بین المللی (فیبرشی) در جشنواره برلین دریافت کرد.
آخرین جایزه فیلم او، “کیک مورد علاقه من”، جایزه هوگو نقره ای بهترین فیلم در شصتمین مسابقه کارگردانان جدید جشنواره بین المللی فیلم شیکاگو بود.
۲۴۳۵۷
گردآوری شده از رسانه خبر آنلاین
ارسال پاسخ