کاهش 20 درصدی خطر افسردگی با نور خورشید

کاهش 20 درصدی خطر افسردگی با نور خورشید

کاهش 20 درصدی خطر افسردگی با نور خورشید

نور خورشید سطح سروتونین را افزایش می دهد که به مبارزه با افسردگی، اضطراب و آسیب رساندن به خود کمک می کند. همچنین در تنظیم خواب و ریتم شبانه روزی (که تاثیر مثبتی بر سلامت روان دارد) موثر است.

به گزارش عصر ایران، آناستازیا لی، کارشناس سازماندهی بهینه محیط های کار و زندگی، توصیه های جالبی را به افرادی که می خواهند در هنگام کار از خانه افزایش بهره وری داشته باشند، ارائه می دهد: نور طبیعی را در اولویت قرار دهید، زیرا انرژی و تمرکز را افزایش می دهد.

اگر فضایی که در آن کار می کنید پنجره ندارد، او توصیه می کند از نور زیاد گرم برای ایجاد یک فضای کاری دلپذیر استفاده کنید. به ویژه، دریافت نور بیشتر در طول روز با کاهش خطر افسردگی مرتبط است. پس ارزش امتحان کردن را دارد!

یک مطالعه منتشر شده در مجله “Nature Mental Health” بر اهمیت قرار گرفتن در معرض نور در برخی از مشکلات سلامت روان تاکید کرد و نشان داد که بین قرار گرفتن در معرض نور خورشید در ساعات خاصی از روز و ظهور برخی از مشکلات سلامت روان رابطه وجود دارد. مانند آن

در این مطالعه، محققان داده‌های تقریباً 86722 شرکت‌کننده از پایگاه‌داده پزشکی Biobank بریتانیا را تجزیه و تحلیل کردند و هر شرکت‌کننده را از نظر قرار گرفتن در معرض، عادات خواب، سطح فعالیت بدنی و وضعیت سلامت روان مورد بررسی قرار دادند.

محققان دریافتند افرادی که در شب در معرض نور زیاد قرار می‌گیرند، 30 درصد بیشتر در معرض افسردگی هستند و در معرض خطر بیشتری برای روان پریشی، اختلال دوقطبی، اختلال اضطراب فراگیر، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و آسیب به خود هستند. در آنها بیشتر بود. افرادی که در طول روز در معرض نور بیشتری قرار داشتند، 20 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی بودند، در حالی که احتمال ابتلا به مشکلات ذکر شده نیز کاهش یافت.

بنابراین، آنها به این نتیجه رسیدند که اجتناب از نور در شب و قرار گرفتن در معرض نور روز ممکن است یک راه حل ساده، موثر و غیر پزشکی برای بهبود سلامت کلی روان باشد.

آنچه مهم است این است که بدانید این مطالعه ارتباط بین قرار گرفتن در معرض نور در شب و مشکلات سلامت روان را نشان می دهد، اما نتایج مطالعه به طور قطعی نشان نمی دهد که قرار گرفتن در معرض مستقیم شبانه باعث اختلالات روانی می شود. این در مورد نور روز نیز صدق می کند. به عبارت دیگر، اگرچه نور روز با کاهش خطر برخی اختلالات روانی همراه است، اما نمی توان به طور قطع گفت که نور روز به طور مستقیم از بروز اختلالات روانی جلوگیری می کند.

دکتر، روانپزشک در مرکز پزشکی Wexner دانشگاه ایالتی اوهایو. سامر مک کاچون به YahooLife می گوید: «ما می دانیم که اختلالات روان پریشی، مانند بسیاری از اختلالات روانی دیگر، باعث تغییر در الگوهای خواب و ریتم شبانه روزی می شوند. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که علائم روان‌پریشی در شب بدتر می‌شوند یا ممکن است باعث بی‌خوابی شوند، که ممکن است احتمال روشن شدن چراغ‌ها را در شب افزایش دهد.

هیلاری آمون، روانشناس بالینی خاطرنشان می کند که قرار گرفتن در معرض نور در شب می تواند ریتم شبانه روزی (تغییرات فیزیکی، ذهنی و رفتاری که مطابق با چرخه 24 ساعته رخ می دهد) را مختل کند. از سوی دیگر، به نظر می رسد بین تغییر در ریتم طبیعی شبانه روزی فرد و افزایش مشکلات سلامت روان، از جمله روان پریشی، ارتباط وجود دارد.

به گفته جیمی زاکرمن، روانشناس بالینی که متخصص در اضطراب، اختلالات خلقی و مشکلات روابط است، قرار گرفتن در معرض نور در شب، به ویژه نور آبی که از تلفن ها و صفحه نمایش ها ساطع می شود، می تواند به خواب رفتن را دشوار کند. او به نتایج یک متاآنالیز در سال 2022 اشاره می کند که 36 مطالعه را در مورد رابطه بین نور آبی و خواب مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد که 50 درصد از این مطالعات نشان می دهد که افراد پس از قرار گرفتن در معرض نور آبی کمتر احساس خستگی می کنند و 33 درصد مطالعات نشان می دهد که افراد پس از قرار گرفتن در معرض نور آبی کمتر خسته می شدند. این داده ها همچنین نشان می دهد که افرادی که در معرض نور آبی قرار می گیرند، پس از خاموش شدن نور هوشیارتر هستند.

زاکرمن می افزاید که ارتباط بین کمبود خواب و افزایش خطر برخی اختلالات سلامت روان ثابت شده است، بنابراین اجتناب از نمایشگرها در شب و قبل از خواب اهمیت ویژه ای دارد.

وی همچنین با اشاره به ارتباط بین نور خورشید و کاهش خطر ابتلا به اختلالات روانی، فواید نور روز را برجسته می کند و می گوید: نور خورشید سطح سروتونین را افزایش می دهد که به مقابله با افسردگی، اضطراب و آسیب رساندن به خود کمک می کند و همچنین در تنظیم آن موثر است. خواب و ریتم شبانه روزی (اینها تأثیر مثبتی بر سلامت روان دارند).

اهمیت نور خورشید چیست؟

کارشناسان می گویند این مطالعه بر اهمیت دریافت نور طبیعی خورشید در طول روز و اجتناب از نمایشگر قبل از خواب تاکید می کند.

زاکرمن می‌گوید: «بسیاری از مردم با خود فکر می‌کنند: «در دفتر من نور زیادی وجود دارد». اما این نوع نوری نیست که شما نیاز دارید.”

کارشناسان توصیه می کنند این اقدامات کوچک را برای افزایش نوردهی در روز و کاهش نور آبی در شب انجام دهید:

– قبل از کار یا هنگام ناهار کمی پیاده روی کنید.

– به جای رانندگی با پای پیاده به مکان های نزدیک بروید.

– ناهار خود را در روزهای کاری بیرون بخورید.

– در حین کار پنج دقیقه استراحت کنید و در فضای باز روی نیمکت بنشینید.

– سعی کنید کنار پنجره بنشینید یا صبحانه خود را کنار پنجره بخورید.

– به جای تماشای تلویزیون و تحقیق با تلفن همراه، قبل از خواب کتاب بخوانید.

– اگر در پاییز و زمستان زمان کمتری برای قرار گرفتن در معرض نور خورشید دارید، از اتاق های نور درمانی در منزل خود استفاده کنید که تاثیر مثبتی بر روحیه شما دارد.