کوچکترین کلیسای جهان در شمال ایران

کوچکترین کلیسای جهان در شمال ایران

در مسیر تهران به مازندران از پل ورسک روی پل سوادکوه عبور کرده و پس از دیدن منظره باشکوه این پل وارد منطقه ای به نام سرخ آباد می شوید. سرخ آباد از توابع شهرستان سوادکوه است.

به گزارش ایرنا، در همین فاصله پل ورسک تا منطقه سرخ آباد، مغازه های زیادی در حاشیه جاده وجود دارد که مسافران برای رفع نیازهای اولیه سفر مدتی در آن ها توقف می کنند تا خریدهای لازم را انجام دهند، اما از جذابیت آن غافل هستند. و با شکوه پشت یکی از این واحدهای تجاری بنای تاریخی پنهان شده است.

برای رسیدن به این واحد تجاری چند پله و برای خرید یا استفاده از سرویس بهداشتی چند پله دیگر لازم است. شاید خیلی ها در حین شمردن این پله ها یا راه رفتن متوجه ساختمانی حصیری با صلیب روی در شدند و لحظه ای ایستادند و پرسیدند این ساختمان حصیری که شبیه کلیسا است چیست؟

عکس کوچکترین کلیسای جهان در ایران

البته در این دوره که موتور جستجوی گوگل ساده ترین و سریع ترین راه دسترسی به اطلاعات است، می توانید با وارد کردن عنوان کلیسای سرخ آباد به پاسخ مورد نظر خود برسید و اطلاعات تاریخ و تاریخچه آن را مشاهده کنید. مردم استان مازندران کلیسای سرخ آباد را اینگونه می نامند: کوچکترین کلیسای جهان سورک آباد کلیسایی است در روستای سوادکوه که در اوایل دوره پهلوی ساخته شده و اکنون یکی از آثار ملی ایران محسوب می شود. این کلیسا روبروی ایستگاه راه آهن سرخ آباد، جنب جاده اصلی، 2 کیلومتری پل تاریخی ورسک قرار دارد. این اثر در تاریخ 16 مرداد 1381 با شماره ثبت 9271 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

این بنا توسط مهندسان مسیحی ایتالیایی که در اوایل دوره پهلوی برای انجام مراسم مذهبی برای کارگران راه آهن به سوادکوه آمدند ساخته شد. از آنجایی که بر سر در این کلیسا کتیبه ای ایتالیایی وجود دارد، احتمالاً مهندسان ایتالیایی کلیسای سرخ آباد را در سوادکوه ساخته اند.

این کلیسا که طول و عرض آن سه در سه است دارای یک در ورودی و دو پنجره یکی در شرق و دیگری در شمال است. کلیسای سرخاباد سوادکوه مستطیل شکل در ضلع شرقی جاده سوادکوه در محل سرخ آباد در 90 کیلومتری جنوب قائم شهر قرار دارد.

کلیسای سرخ آباد از آجر و گچ ساخته شده، قسمت زیرین بنا با کاهگل پوشیده شده و دارای سقف گالوانیزه است، کف این بنا با سیمان و دیوارها با سیمان سفید پوشیده شده است. کلیسای سوادکوه قزل آباد زمانی تخریب شد اما با تلاش مردم محلی از خطر ریزش نجات یافت و در حال حاضر در آستانه تخریب قرار دارد.